opc_loader
Zoeken
Fabrikanten
Gastenboek
Fred Buermans 
Na 15 jaar op een 26 inch MTB te hebben...
Miriam  
Een berichtje om te laten weten dat ik zo...
Piet Verkooijen 
Na een vervelende ervaring met bijgeluiden...
Idworx Easy TiRohler

Idworx Easy TiRohler

De Easy Tirohler wordt niet meer gemaakt.

€ 7.075,00 € 5.500,00
Diverse
Maat
x

Easy Tirohler, nieuw in de maat XL.
Dit is een overjarig frame wat opgebouwd is als de huidige 2018 Easy Rohler Travel spec. De Easy TiRohler is een concurrentieloze vakantiefiets, trekkingfiets en toerfiets gemaakt van hoogwaardig titanium. Natuurlijk is deze fiets voorzien van alle unieke Idworx details.

Van €7075,- voor €5500-
Unieke kans, deze fiets komt nooit meer!

De fiets heeft als extra een flexbar en een titanium zadelpen.

Lauran heeft een aantal jaar geleden 20.000 kilometer gereden op zijn Titanium Idworx Easy Rohler. Nog steeds zijn favoriete fiets, stabiel, betrouwbaar en onverwoestbaar. Na een poetsbeurt ziet deze fiets er nog steeds als nieuw uit. Titanium wordt, evenals aluminium, tegen corrosie beschermd door een natuurlijke, afsluitende oxidelaag. Deze is zelfs bestand tegen strooizout. Een titanium frame hoeft dan ook niet gelakt te worden en is van zichzelf al prachtig, een juweel op wielen...

De Easy TiRohler is een concurrentieloze vakantiefiets, trekkingfiets en toerfiets gemaakt van hoogwaardig titanium. Natuurlijk is deze  fiets voorzien van alle unieke Idworx details.

De unieke eigenschappen van Titanium maken het een uitstekend materiaal voor een fietsframe. Ook Idworx heeft drie fietsen met Titanium in als framemateriaal, waaronder de Easy TiRohler, een fiets waar ruim twee jaar aan gewerkt is om hem perfect te krijgen.

Titanium is waarschijnlijk het beste materiaal om fietsframes uit te vervaardigen omdat het de beste gewicht- sterkteverhouding heeft. Titanium is bijna zo sterk als staal en absorbeert de schokken even goed. Het is bovendien bijna even licht als aluminium. Titanium is zeer goed bestand tegen corrosie en beschadigingen. Het frame heeft dan ook geen laklaag nodig. Titanium vorken worden bijna niet gemaakt door de hoge productiekosten.

Waar titanium zich echt onderscheidt van andere metalen is in de mate waarin het kan vervormen alvorens te breken, en het ontbreken van metaalmoeheid. Iets wat niet gezegd kan worden van aluminium of staal. Plooi een aluminium buis een paar keer goed heen en weer, en deze zal breken.

Op een fiets vertaalt metaalmoeheid zich in de levensduur van het materiaal. Tijdens het fietsen ondergaan de buizen een constante opeenvolging van kleine of grotere schokken. Titanium zal veel meer van deze schokken kunnen verdragen dan metalen zoals aluminium of staal en heeft dus een langere levensduur.

Nadelen van Titanium zijn de hoge productiekosten en de hoeveelheid energie die nodig om het metaal te bewerken. Ook is het lassen van Ti  een precisiewerkje, de minste vervuiling kan vroeg of laat fataal worden voor de las.

Conclusie: de Idworx Easy TiRohler is kostbaar in aanschaf maar voordelig in gebruik.......

En de Idworx Easy TiRohler is natuurlijk voorzien van alle doordachte Idworx details. Zoals de iSR tegen het doorslaan van het stuur bij een valpartij of bij volle belading van de lowrider, de aanlasnokjes voor een superieure kabelloop. Maar ook de hoogwaardige onderdelen, de brede Schwalbe banden voor comfort en licht rollen en de hydraulische Magura velgremmen in combinatie met de Rigida-velgen met CSS-laag voor krachtig remmen en lange levensduur.

Framemaat
M L XL
A (mm) 570 585 600 effectieve bovenbuislengte (horizontaal gemeten)
B (mm) 520 560 600 zitbuislengte
 C (Grad) 70,5 70,5 70,5 balhoofdshoek
 D (Grad) 73,5 73,0 72,5 zitbuishoek
E (mm) 78 78 78 naloop
F (mm) 1076 1089 1100 wielbasis
G (mm) 463 463 463 lengte onderliggende achtervork
H (mm) - - - BB-drop: midden BB - verbindingslijn tussen de beide assen
I (mm) 155 185 215 balhoofdsbuislengte

 

Frame: idworx Lynskey Ti3Al2.5V titanium met excentrische bottom bracket en iSR*
Framematen: M / L / XL
Voorvork: idworx TF-R 28", compleet aluminium met contact voor idworx SON 28 Wide Body+ naafdynamo
Versnelling: Rohloff Speedhub 500 / 14 (43/17)
Crankset: Truvativ Stylo Single Speed met idworx Long Life bottom bracket en 43T gehard kettingblad incl. BB viltringen
Remmen: Magura HS 33 FIRM-tech
Wielen: Rohloff / idworx SON 28 Wide Body+ naafdynamo met 28" idworx Ryde Darim II CSS gecoate velgen
Banden: Schwalbe Marathon Almotion 50-622, vouwbaar
Stuur: idworx Sport, double butted aluminium
Stuurpen: idworx Adjust, 100mm
Zadelpen: Truvativ Stylo T30
Zadel: Terry RS
Specials: EBB Long Life, SON idworx Edelux II koplamp met CNC-lamphouder, Tubus Logo titanium drager, idworx KMC X1 extra geharde ketting, Ergon GC2 handvatten met mini bar-ends, BB viltringen
opties: idworx kettingkast en The Plug USB-aansluiting
Kleur: titanium hand-brushed
Gewicht**: ca. 14,1kg

* idworx Stress Reducer
** gewicht excl. pedalen en evt. slot
Technische veranderingen voorbehouden

 

 

 

 

Idworx Easy TiRohler heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items
€ 7.075,00 € 5.500,00