opc_loader
Zoeken
Fabrikanten
Gastenboek
Fred Buermans 
Beste Hetty en Lauran, hartelijk dank voor...
Peter Vaes 
Naar aanleiding van de goede recensies...
Ad Dieben 
Mijn idworx Easy Rohler is inmiddels 8 jaar...

Pendix, Santos Power Serie PX.

Een fiets met een Pendix systeem kan je eigenlijk geen e-bike noemen. Het is meer een fiets met drie extra (elektrische) versnellingen!
De Pendix is gemaakt om de sportieve fietser te ondersteunen. Zo kan het fietsen een plezier blijven. De Pendix helpt je om je inspanningen binnen de grenzen van 'wat kan ik' te houden. Het systeem is uitermate betrouwbaar en geeft je maximale vrijheid. Want ook zonder ondersteuning fietst je fiets heerlijk. De accu is makkelijk in gebruik. Een half uurtje aan de stroom is 20% bijladen. Anderhalf uur om de eerste 70% bij te laden.

Op zoek naar de meest betrouwbare E-bikes met middenmotor startte Santos een samenwerking met Pendix. Wat tot stand kwam is een solide, duurzame middenmotor met speciale Santos software en een grotere actieradius. Santos ontwikkelde eigen software, die wordt meegeleverd met alle Santos PX E-bikes. Hierdoor kan je verder fietsen met je PX E-bike. De firmware is voorbereid op de toekomst; je kunt updates eenvoudig installeren via je smartphone.


Pendix eDrive Middenmotor die op vrijwel elke fiets Santos en idworx fiets met Rohloffnaaf past.

Je zet de motor aan met een grote knop op de accu en de bediening gaat door aan deze knop te draaien. Je hebt dus geen display en knoppen aan het stuur. Dit maakt het systeem erg eenvoudig in gebruik. Maar misschien nog wel belangrijker, heel erg betrouwbaar! Intelligente software meet jouw eigen kracht en in de hoogste ondersteuning wordt die zelfs verdubbeld. De aandrijving blijft helemaal origineel en je fietst ook soepel zonder accu. De Pendix geeft nauwelijks voelbare weerstand als deze uitstaat.

De Pendix accu heeft een usb aansluiting waarmee je je telefoon kunt opladen. Ook is er een Pendix app die fungeert als fietscomputer en kun je hem gebruiken voor navigatie. Aan de kleur van de accu zie je hoe vol de accu nog zit. De accu is degelijk  uitgevoerd. De volledig waterdichte aluminium behuizing kan tegen een meerprijs van 199 euro in een van de huidige Santos kleuren gespoten worden.
Prijs voor het Santos Systeem met 500W accu, inclusief inbouw en zonder eventuele extra onderdelen: €2099,-
Prijs Extra 500W accu zonder oplader: €699,-
Prijs Extra 300W accu zonder oplader: €599,-

De PX motor opengewerkt:

In onderstaand filmpje krijgen we les bij Santos hoe de Pendix in te bouwen en gaan we het systeem natuurlijk uitgebreid testen zodat we je goed kunnen informeren!

Kies voor een Santos PX met speciale Santos software voor een grotere actieradius.

  •     Eco modus: >30% meer actieradius
  •     Smart modus: >40% meer actieradius
  •     Sport modus: gelijke actieradius
  •     Betrouwbaarheid gegarandeerd

Santos geeft 100.000km of 5 jaar* garantie op de motor van alle Santos PX E-bikes. (*Wat eerst komt.)                

Let op: De garantie is alleen geldig op Santos fietsen die uit de Santos werkplaats komen. Deze fietsen zijn te herkennen aan het ‘Pendix for Santos’ logo op de bracket en de accu.

Uit ervaring blijkt dat de actieradius van een Santos PX met 500Wh accu ligt tussen de 25 en 100km.

Op dit moment zijn de Race Lite, Trekking lite en Travelmaster 3+ als PX E-bike verkrijgbaar.
 
Een Race Lite en Trekking Lite bouw je met het Pendix systeem om naar een E-bike van nog geen 20kg!  Een super lichte, snelle fiets met Santos Power. Gebruik hem in weer en wind, het hele jaar door.


Prijzen vanaf €4500,-
 

Meer info over het Pendix systeem in ons Blog.