opc_loader
Zoeken
Fabrikanten
Gastenboek
Elly 
Ik was op zoek naar een Santos en zocht een...
Mark Heijenbrok 
Sinds 2 weken trotse bezitter van Idworx...
Jan Drofmans 
Het eerste nazicht van onze fietsen, een...

Easy Rohler Lady Evo

Idworx EasyRohler, één fiets voor woonwerkverkeer en wereldreis. Zeer betrouwbaar, erg comfortabel en ook mooi. Prachtige eigenschappen voor een damesfiets.

€ 4.795,00
Idworx
kleur
Maat
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen

De Idworx Easy Rohler Evo, meer dan 10 jaar evolutie!

De Easy Rohler is voor echte fietsliefhebbers die lange fietsafstanden afleggen.

Deze fiets is geschikt voor alle tochten, of je er nou mee naar uw werk wilt fietsen, of er lange tochten met bagage mee wilt maken.

Zoals je ziet hebben wij zelf veel wereldreizen met deze Easy Rohler  gemaakt, en ontelbare woon-werk kilometers. De Easy Rohler is stabiel, comfortabel, degelijk, duurzaam, onderhoudsarm én mooi, een ideale combi voor een damesfiets.

Voor de Easy Rohler Evo is het bewezen en uitontwikkelde basisontwerp van de Easy Rohler nog weer verder geperfectioneerd. De belangrijkste verandering is de mogelijkheid voor het monteren van een tandriem!

Alles wat Idworx aan het frame schroeft is van topkwaliteit. Rohloff, Magura, Tubus,  KMC, SON… Allemaal kwaliteitsmerken gekozen om hun duurzame en onderhoudsvriendelijke eigenschappen. En dan zijn er nog de speciale onderdelen die Idworx exclusief voor hun eigen fietsen laat maken.

Het achterwiel zit gestoken in vaste, verticale uitvalpatten, waardoor een correcte positie en uitlijning van het achterwiel gegarandeerd is en het wiel gemakkelijk in en uit de fiets te halen is. In het achterwiel is een Rohloff Speedhub gemonteerd, met 14 versnellingen. Deze wordt vanaf de rechterkant van het stuur bediend met een draaigrip. Maar 14 versnellingen?

Dat is ruim voldoende, want van de 27 theoretische versnellingen van een derailleurschakeling, blijven er in de praktijk ook ongeveer 14 over. Groot voordeel van de Rohloff Speedhub: je hebt altijd de ideale kettinglijn, dus de ketting slijt minder snel. Een geleidelijke stijging van het verzet van 13,6% per versnelling houdt het schakelen gelijkmatig. De lichtste versnelling is vergelijkbaar met de lichtste derailleurversnelling en het zwaarste verzet doet eveneens niet onder voor een combinatie 46-11. Het wisselen van versnelling verloopt zeer licht. Een groot voordeel is, dat je ook in stilstand je fiets in de goede versnelling kan zetten.

Idworx heeft veel aandacht besteed aan een vloeiende loop van de versnellingskabels. Er loopt nergens een bocht teveel of te krap, wat zorgt voor een minimale slijtage van de kabels en een lekker licht schakelgedrag. En dat is te merken; de Rohloff-draaigreep draait op de Idworx licht en soepel. De riem of ketting spannen doe je eenvoudig (ook jij kan het!) met de EBB Long Life excentrische trapas-behuizing met geïntegreerde RVS kogellagers. Voor een extreem lange levensduur en zeer licht lopend bij zware belasting.

De afwerking van het frame is erg mooi, de lasnaden zijn mooi gepolijst en het lakwerk is strak. Verkrijgbaar in twee kleuren, zwart en Chiraz rood, deze is in de zon echt hééél mooi rood!


Magura Firm Tech hydraulische velgremmen. Dit is een extra lichte en stijve versie van de Magura remmen die in het frame geïntegreerd zijn.  Onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zeer krachtig en goed te doseren. De Firmtech remmen zijn aan de achterkant van de vorkpoten bevestigd. Zo krijg je een oplopende rem die zichzelf steeds strakker vastklemt als er hard geremd wordt. Je komt de Firmtechs echter niet veel tegen in de fietswereld. Dit komt doordat het voor een framebouwer heel erg moeilijk is om deze remmen op het frame toe te passen. De remcilinders zijn met een scharnier direct op het frame gelast en kunnen niet afgesteld worden. Dit is voor jou als fietser erg fijn! Wanneer je de remblok moet vervangen draai je de rem open en klik je het versleten blokje eenvoudig eruit en de nieuwe erin. Klaar!

Voor optimale betrouwbaarheid heeft Idworx een complete kabelboom bedacht met zo min mogelijk contactpunten en dus een minimale kans op storing door corrosie. De SON naafdynamo is licht, loopt licht en geeft op een Idworx véél licht. Bij de Evo is de naafdynamo ontdaan van zijn stekkertjes en deze maakt nu contact met de patten in de voorvork. De Son Edelux koplamp op de idworx lampenhouder geeft veel licht zonder hinderlijke schaduw en geeft zoveel licht dat fietsen in het donker leuk wordt.  De bekabeling van het achterlicht gaat buitenom en door de bagagedrager naar het achterlicht. Optioneel kan er gekozen worden voor een USB-aansluiting voor het opladen van bijvoorbeeld een smartphone of GPS. Ook heeft de Easy Rohler een stuur-stopper. (iSR idworx Stress Reducer). Deze voorkomt het dubbelslaan van het voorwiel, en daarmee het beschadigen van de kabels als de fiets op de standaard staat of onverhoopt valt. 

Verschillen in de 3 specificaties van de Easy Rohler:

Travel Urban Light
Bracket EBB Long Life EBB EBB

Velgen

CCS Alu CCS
Handvatten Ergon Barends ESI ESI
Lowrider Duo Geen Geen
Brace Ja Nee Nee
Banden Supreme 50mm Big Apple 50mm Kojak 36mm

Kevin en Ellen zijn op het moment op werelreis op hun Idworx Easy Rohlers.

Specificaties en geometrie  Idworx Easy Rohler Lady Travel spec gen 4.5 2020.

Model Bikefeeling ER Evo travel
Frame Materiaal triple butted 6061 T6 aluminium
Uitvaleinden gesmeed, belt-ready, 135 mm inbouwbreedte, Rohloff OEM1
Montage rem  Magura FIRM-tech
Montage trapas idworx excentrisch bottom bracket
Montage zijstandaard Pletscher Comp 18 mm
Specials iSR stuuruitslagbegrenzer, asymetrische achtervork
Uitvoering/maat lady: S(48), M(52), L(56)
Voorvork Materiaal triple butted 6061 T6 aluminium
Uitvaleinden gesmeed, 100 mm inbouwbreedte, geschikt voor stekkerloze naafdynamo
Montage rem  Magura FIRM-tech
Vorkbuis 1/1/8", geanodiseerd
Balhoofdstel FSA idworx
Specials dubbel montagepunt lowrider
Versnelling Systeem Rohloff
Versnellingen/ versnellingssprong 14/13,6 %
Kettingblad/ achtertandwiel idworx Long Life 43 tanden/Rohloff 17 tanden
Ketting extra geharde idworx KMC E1 EPT
Cranks Truvativ Stylo 170 (S), 175 (M-L), GXP
Trapas idworx EBB Long Life **
Remmen Remsysteem Magura FIRM-tech, zwarte remblokken
Remschijven
Wielen Voornaaf idworx SON widebody naafdynamo, 100 mm inbouwbreedte, stekkerloze uitvoering
Achternaaf Rohloff
Velgen 28" Darim III, 32 gaats, spaakgaten in de juiste hoek, binnenbreedte 22 mm 
Spaken/nippels Sapim Race/messing
Banden Schwalbe Marathon Supreme, 50/622
Verlichting voor SON-idworx Edelux II koplamp met stekkerverbinding, idworx CNC lamphouder
achter B+M Toplight line plus brake
Onderdelen Stuur Humpert Riser 620/ 31,8 mm ***
Stuurpen idworx in hoogte verstelbaar, 100/31.8 mm ***
Zadelpen Dirt Dox 27,2/350 mm
Zadel idworx trekking man/lady/comfort
Handvatten Ergon GP3 met mini bar ends*
Bel Billy
Bagagedrager achter/voor Tubus Logo/geen
AXA Defender frameslot
Spatborden idworx SKS P55
Specials idworx kabelboom
The Brace bagagedragerversteviging
Opties Stroomvoorziening The Plug V
Riemaandrijving CDX Beltdrive (50/19)120T
Stuur Comfort Flex Bars Advanced
Voordrager Tubus Duo
Kettingbeschermer Kettingkast
Zadelpen Verend of titanium
Kleuren Standaard glanzend zwart
Tweede kleur shiraz rood
Speciale kleur idworx color program
Gewicht 15,4 kg

  

frame­maat (A) balhoofdbuis (B) balhoofd-
hoek (C)
vorksprong (D) BB-drop (E) liggende achtervork (F) effectieve bovenbuis (G) zitbuishoek (H) Stack Reach
ER Lady S (48) 130 69,5 45 85 471 560 74 585 402
ER Lady M (52) 155 70,5 45 80 471 570 73,5 608 390
ER Lady L (56) 185 70,5 45 80 471 585 73 636 390

Idworx Easy Rohler in de pers.

Foto's van klanten:
 

Easy Rohler Lady Evo

Deze fiets heb ik onlangs gekocht. Het is zowel mijn woon-werk fiets als een vakantiefiets.
Ik fiets er dagelijks op en krijg zelfs reactie van andere fietsers: "Wat heb jij een stoere fiets'.
Ik ben er heel tevreden over en het fietst geweldig

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Ik heb mijn Idworx Easy Rohler nu ruim een jaar. Ik gebruik de fiets dagelijks en ook voor vakanties. De fiets is top; heeft zeer weinig onderhoud nodig en is sterk. Hij voldoet aan alle verwachtingen.
Bike Feeling is ook een prettige plek om een dergelijke fiets te kopen. Ze nemen de tijd voor je en je kunt altijd nog bellen voor raad achteraf. Ook de gezamenlijke onderhoudsbeurt is prettig. Je leert gelijk hoe de fiets in elkaar steekt.
Als ik 1 minpuntje van de fiets mag noemen, is het dat het achterspatbord te kort is. Hierdoor spuit water in het gezicht van degene die achter je fietst.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Na een grondige voorbereiding en bezoek aan meerdere verkoopadressen kregen we bij het eerste contact met Hetty en Lauran gelijk het gevoel: hier gaan we onze nieuwe vakantiefietsen kopen. Wat wij zo prettig vonden is de persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om proef te rijden. Niets werd opgedrongen, er werd goed geluisterd naar onze wensen en hoe blij zijn we met de aankoop van onze Idworx Easy Rohlers. Na een maand een eerste beurt, maar nog veel belangrijker, een praktische onderhoudscursus om onderweg niet hulpeloos langs de weg te staan. Gewoon onder begeleiding zelf het achterwiel erin en eruit en de riem spannen. Ook deze persoonlijke aandacht zal je niet snel vinden en ervaren wij als erg prettig. En de koppen koffie met wat lekkers erbij ronden het af. Hetty en Lauran zijn zelf enthousiaste fietsvakantiegangers en dat merk je aan alles. Ben je op zoek naar een vakantiefiets, ga dan zeker langs bij Bikefeeling, een naam die aansluit op hun klantvisie. Annemiek en Peter
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items