opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Pendix, Santos Power Serie PX.

Een fiets met een Pendix systeem kan je eigenlijk geen e-bike noemen. Het is meer een fiets met drie extra (elektrische) versnellingen!

De Pendix is gemaakt om de sportieve fietser te ondersteunen. Zo kan fietsen een plezier blijven. De Pendix helpt je om je inspanningen binnen de grenzen van 'wat kan ik' te houden. Het systeem is uitermate betrouwbaar en geeft je maximale vrijheid. Want ook zonder ondersteuning fietst je fiets heerlijk.
Bikefeeling gebruikt altijd het Santos systeem en geeft 100.000km of 5 jaar* garantie op de motor.
 

De accu is makkelijk in gebruik. Een half uurtje aan de stroom is 20% bijladen. Anderhalf uur om de eerste 70% bij te laden.

Een Pendix is een solide, betrouwbare en duurzame middenmotor. Het is een Duits product, de productie van nagenoeg alle onderdelen vindt plaats in Europa. De Santos Pendix heeft speciale Santos software en een grotere actieradius. Deze wordt meegeleverd met alle Santos PX E-bikes. Hierdoor kan je verder fietsen met je PX E-bike. De firmware is voorbereid op de toekomst; je kunt updates eenvoudig installeren via je smartphone.

Pendix eDrive Middenmotor, past op vrijwel elke Santos en idworx fiets met Rohloffnaaf.

Jouw huidige fiets, die zeker nog jaren mee kan, hoeft niet te worden vervangen omdat je trapondersteuning wilt. Integendeel, met de Pendix eDrive wordt je fiets geüpgraded tot een echte e-bike.

Je zet de motor aan met een grote knop op de accu en de bediening gaat door aan deze knop te draaien. Je hebt dus geen display en knoppen aan het stuur. Dit maakt het systeem erg eenvoudig in gebruik. Maar misschien nog wel belangrijker, heel erg betrouwbaar! Intelligente software meet jouw eigen kracht en in de hoogste ondersteuning wordt die zelfs verdubbeld. De aandrijving blijft helemaal origineel en je fietst ook soepel zonder accu. De weerstand van het PX systeem is slechts 6 watt, vergelijkbaar met een naafdynamo.

De Pendix accu heeft een usb aansluiting waarmee je je telefoon kunt opladen. Ook is er een Pendix app die fungeert als fietscomputer en kun je hem gebruiken voor navigatie.vanaf juni 2020 is de vernieuwde versie van de Pendix.bike.Pro App beschikbaar via de App Store en de Play store. Met deze update kun je, naar eigen voorkeur, het vermogen én de maximum snelheid per ondersteuningsstand instellen. Hierdoor kan de actieradius vergroot worden. Deze update  houdt ook de totaal gefietste afstand bij.
Aan de kleur van de accu zie je hoe vol de accu nog zit. De accu is degelijk uitgevoerd. De volledig waterdichte aluminium behuizing kan tegen een meerprijs in een van de 58 Santos kleuren gespoten worden.

In onderstaand filmpje krijgen we les bij Santos hoe de Pendix in te bouwen. 

Het rijden met de Pendix gaat haast vanzelf. Je merkt er niets van, behalve dat het fietsen een stuk lichter en plezieriger wordt als je hem aanzet. De drie standen van de accu vragen om te experimenteren, maar in Nederland is de Eco-stand meestal voldoende om lekker ontspannen te kunnen fietsen.


De ervaringen van Fred Charité:
“Pas buiten Nederland, in het middelgebergte van Duitsland en in het hooggebergte van Frankrijk laat de Pendix zijn echte mogelijkheden zien. Maar ook zijn betrouwbaarheid en zijn stabiliteit. Vooral dat laatste is merkbaar in de vaak urenlange beklimmingen. Elke fietser die ervaring heeft in de bergen weet met hoeveel kracht er geklommen wordt. En als daar ook nog een forse hoeveelheid bagage aan wordt toegevoegd (+gewicht motor, accu's) voel je elke minieme verandering in de pedalen je rijd een minimale snelheid. Je bent bezig alle kracht in je benen over te brengen op het rijden. De Pendix werkt op de achtergrond fors mee zonder enige verstoring in jou bewegingen. Dat is het knappe van deze bracketmotor.”

Wat weten we ondertussen van het Pendix systeem?

 • 100% stil
 • Gelijkmatig ondersteuning zonder haperingen.
 • Drie standen, eco tot 150 watt, smart tot 250 watt, sport tot 350 watt.
 • Onder alle weersomstandigheden bruikbaar. Bewezen 100% waterdicht.
 • Geeft storing bij klikpedalen.
 • Flexibel accu gebruik. Makkelijk los te koppelen om bijvoorbeeld bij een koffiestop op te laden.
 • De batterij heeft een USB-C-poort om USB-apparaten op te laden
 • Geen hele kabelstructuur, alleen een accuhouder met kabel naar de motor en een sensor bij het achterwiel.
 • Motor weegt 4,5 kg. 500 Watt accu 3 kg.
 • De breedte van de cranken, de zogenaamde Q-factor. Uit eigen ervaring geen voelbaar verschil!!
 • De samenwerking tussen Pendix en Rohloff is uitstekend, geen schakelproblemen.
 • Bij uitschakeling geen voelbare weerstand.  Je fiets blijft ook zonder ondersteuning uitstekend fietsen.

Santos heeft sterke neopreen hoezen voor je PX systeem. Ter bescherming of voor een grotere actieradius bij koud weer.

Grotere actieradius met een huuraccu?
Voor een klein bedrag per week kan je met een extra accu op pad. Fijn tijdens je fietsvakantie. Deze aanbieding is speciaal bestemd voor bij Santos gekochte en geregistreerde PX systemen.
 

En natuurlijk past het Pendix systeem ook op een idworx fiets!
easy-rohler-comfort-pendix-lange-kabel-idworx

Kies voor een Santos PX met speciale Santos software voor een grotere actieradius.

 •     Eco modus: >30% meer actieradius
 •     Smart modus: >40% meer actieradius
 •     Sport modus: gelijke actieradius
 •     Betrouwbaarheid gegarandeerd

Santos geeft 100.000km of 5 jaar* garantie op de motor van alle Santos PX E-bikes. (*Wat eerst komt.)                

Let op: De garantie is alleen geldig op Santos fietsen die uit de Santos werkplaats komen. Deze fietsen zijn te herkennen aan het ‘Pendix for Santos’ logo op de bracket en de accu.

Uit ervaring blijkt dat de actieradius van een Santos PX met 500Wh accu ligt tussen de 25 en 100km.

Op dit moment zijn de Race Lite, Trekking lite en Travelmaster 3+ als PX E-bike verkrijgbaar.
 
Een Race Lite en Trekking Lite bouw je met het Pendix systeem om naar een E-bike van nog geen 20kg!  Een super lichte, snelle fiets met Santos Power. Gebruik hem in weer en wind, het hele jaar door.


Meer info over het Pendix systeem in ons Blog.