opc_loader

Wensenlijst


Magura HS33 Firm tech

Magura HS33 Firm tech remmen.

Direct aan het frame en de voorvork geïntegreerde hydraulische remmen die uitstekende remprestaties leveren en zeer weinig onderhoud nodig hebben. Idworx is de eerste die deze remmen zo heeft toegepast.
Firm tech is de afkorting voor Fully IntegRated Magura Technology

Deze rem stelt zeer hoge eisen aan de productienauwkeurigheid van het frame en wordt daarom nauwelijks door andere fabrikanten gebruikt in de serieproductie. De rem wordt vast op een speciaal aangelaste nog gemonteerd, waardoor de rem met een veel stijvere verbinding vast aan het frame zit. en staat hij altijd perfect afgesteld.

In tegenstelling tot veel andere merken wordt de voorrem achter de voorvork geplaatst, gevolg: de rem wordt door de draairichting van het wiel bij elkaar geknepen in plaats van uit elkaar getrokken.

De keuze voor de velgrem is gebaseerd op de betrouwbaarheid, gebruiksgemak en de geschiktheid bij langdurig remmen. De remmen worden namelijk niet heet zoals een schijfrem dat wordt, waarbij de remdruk zou kunnen wegvallen.

Remgreep 2012-2013

Remgreep 2014

Onze aanbeveling voor de keuze van remblokken in combinatie met de CSS-gecoate velgen

 

Gebruik bij overwegend droge omstandigheden (tot 10% regenaandeel)

De grijze Magura remblokken voor en achter. Deze gaan erg lang mee en hebben een zeer goede remwerking.

Bij regen onderweg is voorzichtigheid geboden.  Het duurt dan ongeveer een wielomwenteling voordat merkbare vertraging optreedt.

 

Gebruik in de herfst/winter of bij meer dan 30% regenaandeel of temperaturen onder de 5°C
De rode Magura remblokken. Dit is de beste variant bij slechte weersomstandigheden. Voor rode remblokken moet de coating van de velg "vast geremd"
zijn. Na ongeveer 5000KM is dit het geval. Deze blokken slijten wel iets harder.