opc_loader

Menu

Ergon handvatten

Ergon handvatten:

De handvatten van de Ergon performance- en raceserie hebben de handen van de sportieve fietser wereldwijd veroverd. Eindelijk werkzame hulp bij het tegengaan van gevoelloze vingers, pijn in de handen of onderarmen; problemen die veel fietsers kennen.
Deze problemen worden veroorzaakt door een te hoge druk op bijzonder gevoelige gebieden in de binnenkant van de hand en een verkeerde handpositie. De druk kan alleen worden gereduceerd wanneer deze over een groter oppervlak verdeeld word. Hiervoor is een zo groot mogelijk contactoppervlakte nodig.
Ronde handvatten bieden een contactoppervlak van ongeveer 60%. De handvatten van de Ergon performance- en raceserie hebben op grond van hun anatomische vorm een contactoppervlak van 100%. Door het grotere oppervlak minder druk op bepaalde plaatsen en geen "slapende handen" meer.
Verder zorgt de anatomische vorm van de Ergon P-Serie en R-Serie voor een correctie van de positie van de handen.
Niet voor niets hebben inmiddels al veel rijders (zowel recreatief als wedstrijd) gekozen voor deze handgrepen.

Ergonomie voor fietsers. Perfect gerealiseerd.

Carbon monocoque frames, elektronische voorschakelapparatuur en intelligente schokbrekers ... de technologische ontwikkelingen van de fiets verlegt de grenzen. Om fietsen leuker, comfortabeler, efficiënter of sneller te maken, zijn de fabrikanten geconcentreerd op "Hardware Technology." Zal de technologie echter alleen de gewenste winsten mogelijk maken? Volgens een studie van het Duitse Sport Universiteit in Keulen, klaagde meer dan 90% van de mensen die deel namen over pijn tijdens het fietsen. Een belangrijke reden hiervoor is slechte ergonomie.


Onjuiste ergonomie op de fiets kan ongemak veranderen in scherpe pijn en kan uw dag op de fiets verpesten. Ergonomie richt zich op de persoon, niet op de technologie. Bij Ergon staan fietsers in het centrum van de zoektocht naar de beste verbinding tussen rijder en fiets.
Bike ergonomie is een uiterst gecompliceerd inspanning en vereist kennis in verschillende disciplines. Het Ergon ontwikkelingsteam bestaat uit specialisten op verschillende gebieden, er zijn fiets deskundigen, racers, sport wetenschappers, ergonomie deskundigen, ingenieurs en industrieel ontwerpers.
Het doel is het ontwikkelen van producten die resulteert in de beste ergonomie voor fietsers, die de beste wetenschappelijke principes te combineert met de uitvoerbaarheid. De prestaties van Ergon producten is getest in het laboratorium wetenschappelijke studies, op de test rigs van de technische instituten en net zo belangrijk is met bloed, zweet en tranen in het dagelijks gebruik of op het World Cup circuit. Fietsen pers editorials, internationale design awards en tal van overwinningen in de zwaarste race omstandigheden in de wereld bevestigen de fietsprestaties van Ergon.


Toepassing op de Idworx fietsen:

Er zijn verschillende uitvoeringen van de Ergon handvatten. Idworx gebruikt de uitvoering GC2 (met mini barend) in de maat large (met donkergrijze inzetstukken) voor de herenmodellen, en de maat small (met lichtgrijze inzetstukken) op de mixed- en comfortmodellen. Op de modellen met Rohloffnaaf wordt uiteraard de "Rohloff compatibel versie", met verkort rechts handvat, gebruikt. De bar-end kan zelf in gesteld worden, zonder dat het handvat mee moet draaien. Perfecte ergonomie en optimaal comfort worden hierdoor gegarandeerd. De handvatten sluiten in lengte en doorsnede precies op de draaischakelaar aan. De geïntegreerde koud gefreesde aluminium klemring geeft u de mogelijkheid om uw handvatten zeer precies af te stellen en voorkomt dat ze na montage kunnen draaien.

Voor meer informatie zie de website van Ergon:
https://www.ergon-bike.com/us/en/ergonomics
Voor documentatie van Ergon:
https://www.ergon-bike.com/-download/ergon09_en_us.pdf
Voor de afstelling van de handvaten:
https://www.ergon-bike.com/-download/gc2-manual.pdf