opc_loader

Wensenlijst


Idworx Gerrit Gaastra

Idworx Integrated Design

De  man achter Idworx is Gerrit Gaastra, adviseur in de fietsindustrie in Duitsland. Zijn overgrootvader richtte Batavus op. Zijn ouders waren de grondleggers van Koga Miyata. Waarom Duitsland?  Duitsland heeft een industriële cultuur, waarin het ontwerpen van technisch hoogwaardige producten erg belangrijk is. Duitse consumenten hebben ook veel technische kennis. Daardoor zijn het vooral Duitse bedrijven die met betrouwbare en vernieuwende fietsonderdelen op de markt komen. Het geeft ook de reden aan, waarom je in Duitsland bijna niemand op Nederlandse fietsen ziet.

Alweer 10 jaar bouwt Gerrit bijzondere fietsen naar eigen fundamentele richtlijnen, die we bij de ontwikkeling en aanpassing van elke Idworx-bike consequent hanteren.

Wie zich zo intensief met fietsen bezighoudt als Idworx, zal merken dat er veel ervaring, uitgebreid onderzoek en een flinke dosis doorzettingsvermogen voor nodig is om deze ogenschijnlijk dagelijkse voertuigen te perfectioneren. Was het eenvoudig, dan zou iedereen het kunnen en hadden wij geen reden om Idworx-bikes te bouwen - we zouden dan meer tijd hebben om fietstochten te maken ......

Innovatie op zichzelf heeft voor de rijder geen waarde.
We passen alleen technologieën toe die echte, aantoonbare verbeteringen opleveren. En of een nieuw idee ook echt een verbetering betekent, blijkt pas in de praktijk en zelden tijdens enkele testritten.

Perfectie is het resultaat van voortdurende verbetering van samenhangende details van een functionele eenheid.
Radicale uitgangspunten zijn meestal goed op de markt te brengen, doen het goed in de pers en nodigen uit tot kopen. Maar slechts zelden zorgen ze voor gedegen producten die iedereen tevreden stellen. Wij willen de fiets niet opnieuw uitvinden, maar aan de hand van groeiende expertise en door toepassing van werkelijk functionele technologieën optimaliseren. Hierbij maken we ook gebruik van minder bekende oplossingen, zoals een Magura HS-33 FIRM-tech rem. Deze rem stelt zeer hoge eisen aan de productienauwkeurigheid en wordt daarom nauwelijks door andere fabrikanten gebruikt in de serieproductie. Het is de lichtste en meest betrouwbare fietsrem die we kennen.

Onze bikes moeten - in deze volgorde van prioriteit en niet andersom:
1. extreem duurzaam en betrouwbaar zijn
2. bij zo min mogelijk onderhoud lang en optimaal functioneren
3. binnen een zo breed mogelijk toepassingsgebied maximaal rijplezier bieden
4. binnen het kader van de door 1 tot en met 3 gedefinieerde voorwaarden zo licht mogelijk zijn

Volgens de idworx-filosofie is een fiets pas “perfect”, als deze voldoet aan de hoge en uitgebreide eisen van ervaren fietsers, dat wil zeggen een optimale functionaliteit en betrouwbaarheid gedurende jarenlang dagelijks gebruik onder alle weersomstandigheden, en waarbij het onderhoud tot een minimum is beperkt.

 

Pas dan heeft Gerrit een fiets waarmee je altijd volop kan genieten op elke weg of in elk soort terrein.

It Works! - Gerrit Gaastra