opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Hoe kies ik een goed fietsstuur?

Een goed fietsstuur past bij jouw fiets en zithouding en zorgt ervoor dat je zonder klachten, vele kilometers comfortabel kunt fietsen.

Een stuur waarop je meerdere zitposities hebt, en waarop je je handen dus op verschillende manieren kunt plaatsen, is voor de meeste mensen fijn. Als je uren achter elkaar op de fiets zit kan je dan de stand van je handen te veranderen. Dit beïnvloedt namelijk ook je zithouding. We kunnen dit eenvoudig laten voelen op onze pasfiets waarop we heel snel sturen kunnen wisselen.


Wat is belangrijk:

  • de stuurhoogte
  • de afstand van het zadel tot het stuur, en
  • de breedte en de vorm van het stuur


Het overgrote deel van de onze fietsers is blij met een ‘standaard’ vlak stuur. Dit relatief rechte stuur met een breedte tussen ongeveer 50 en 70 cm stuurt direct en geeft veel stabiliteit. Binnen het vlakke stuur zijn er tal van stuurvormen beschikbaar. De meest gebruikte sturen in onze winkel zijn Riser-bars. Ze hebben een bochtje wat je alle kanten op kan draaien een optimale afstelling. Maar sommige mensen hebben liever een Racestuur, vlinderstuur of recht stuur.
Koop je bij ons een fiets en kom je na 500 kilometer langs voor de eerste beurt, en het stuur bevalt toch niet dan zetten we gratis een ander stuur op je fiets.
 

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

Handvatten
Naast een goede stuurvorm en een fijne houding op je fiets kun je het comfort verhogen en pijnlijke handen, polsen en schouders verminderen met goede Ergonomische handvatten. Ergon is hierin een grote, GP1, GP3 en GP5 zijn de meest populaire opties in de winkel. Het laatste cijfer slaat op de grootte van de ergonomisch gevormde barend.


Verstelbare stuurpen
Er zijn twee gangbare stuurklemmingen Santos gebruikt meestal 25,4 millimeter en idworx 31,8 millimeter. Het uiteinde van het stuur is altijd 22,2 millimeter. Een verstelbare stuurpen maakt het makkelijk om de juiste zithoogte instellen.