opc_loader
Zoeken
Fabrikanten
Gastenboek
Jan Drofmans 
Het eerste nazicht van onze fietsen, een...
jan goudswaard 
)p 30-09-2019 mijn nieuwe Santos...
R.M. ten Dam 
Ik ben vandaag met mijn Idworx fiets naar...
Santos Fietsen Logo

Santos bouwt Custombuilt fietsen, omdat iedere fietser uniek is.

Santos staat bekend om zijn innovatie, kwaliteit, degelijkheid en duurzaamheid. Santos is dé riemaandrijving pionier en Rohloff specialist. Santos is custom build, dat wil zeggen dat je je fiets zelf helemaal naar wens kan samenstellen. Iedere fiets wordt met de hand gebouwd in Nieuw-Vennep, onder de rook van Schiphol. Het pand waar ze in november 2014 naar toe verhuisden, is een stuk groter dan het vorige pand in Sassenheim. Santos heeft een ruime showroom, een open werkplaats en aparte magazijnen voor onderdelen en frames. Het geheel heeft een vriendelijke, gezellige uitstraling. De showroom is iedere vrijdag voor consumenten te bezoeken. Dan kan er gebruik worden gemaakt van meer dan 120 testfietsen, allemaal met riemaandrijving.

Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1

Santos maakt fietsen voor iedereen die op zoek is naar hoge kwaliteit

Santos maakt veel verschillende fietsen; fietsen voor fiets forenzen, toerfietsers, racers, vakantiefietsers, wereldfietsers én de Nederlandse politie. Sterke en onderhoudsvriendelijke vakantiefietsen, mountainbikes, toerfietsen, racers, tandems én E-bikes. Santos heeft naam gemaakt met de onverwoestbare en betrouwbare Travelmaster serie en innoveren met de Lite serie en de Power serie.

Robbert Rutgrink, oprichter van Santos Bikes, heeft zes jaar een eigen fietsenwinkel gehad in München. Hij miste toen een speciaal gemaakte fiets die rekening houdt met de wensen en eisen van de uiteindelijke gebruiker. Hij zag op verscholen plekken vaak slechte onderdelen. Robbert wilde dit veranderen en richtte daarom in 1998 Santos op. De naam Santos is eigenlijk door toeval ontstaan, het is de achternaam van een voormalige collega van Robbert uit München. Robbert vond, en vindt, het een mooie naam, niet Nederlands en niet Engels, geen gekke associaties, niet te lang en niet te kort en heeft Santos in 1997 Santos vastgelegd als merknaam.

Bij Santos zijn Service en klantvriendelijkheid vanzelfsprekend. Ze luisteren goed naar de wensen van de fietser en kijken dan wat hij nodig heeft. Geen enkele andere fabrikant biedt zijn klanten zoveel samenstellingsopties als Santos, voor alle modellen. Je gaat bij Santos echt jouw droomfiets samenstellen, ieder onderdeel bepaal je zelf! Heb ik het wel of niet nodig, en zo ja, welke kwaliteit of uitvoering wil ik dan? Dat geeft een hoop keuze stress, maar daar helpt Bikefeeling je graag bij. Het kiezen uit maar liefst 24 framekleuren blijkt vaak nog het moeilijkste! 

Als Robbert geen onderdelen kan vinden die hij graag zou willen laat hij ze naar eigen specificaties maken. Mooie voorbeelden hiervan zijn:

  • XL bagagedrager
  • XL flessenhouder
  • XL remschijven voor Hope en Shimano XT remmen

Elke fiets wordt met de hand opgebouwd door één monteur en daarna gecontroleerd door een andere monteur. Het hele proces van bestellen, spuiten, samenstellen, fiets bouwen, tot aflevering bij jou als klant, duurt ongeveer 6 weken.

Zo wordt iedere Santos Built for (your) Life.