opc_loader
Zoeken
Fabrikanten
Gastenboek
Jan Drofmans 
Het eerste nazicht van onze fietsen, een...
jan goudswaard 
)p 30-09-2019 mijn nieuwe Santos...
R.M. ten Dam 
Ik ben vandaag met mijn Idworx fiets naar...

Santos Cross Lite

De Santos Cross Lite is een snelle vakantie racefiets, snel, stabiel en comfortabel. Met Rohloff, riem, banden tot 60mm en écht geschikt voor volledige bepakking.
Genoemde prijs is de basisprijs van deze fiets.

€ 5.165,00
x
Kenmerken
Santos Lite serie:
Rohloff en schijfremmen.

De Santos Cross Lite is licht, multifunctioneel, snel en écht geschikt voor volledige bepakking.

Wat heeft  een Santos 4.29 Cross Lite in zich?

  • Een fiets die breed inzetbaar is
  • Sportief rijgedrag maar niet zenuwachtig
  • Niet al te zwaar maar wel heel stevig
  • Sportief waar het kan maar ook comfortabel
  • Weinig onderhoud nodig
  • Mooi, opvallend en stoer voorkomen

Je kunt hem zowel on- als offroad inzetten, heeft nokken voor dragers en het frame is stijf genoeg voor volle bepakking. Ideaal voor woon-werk, als gravelracer of als snelle, stabiele reisfiets. De zitpositie is sportief maar zeker niet extreem. Door het brede naar de stuuruiteinde toe uitwaaiende racestuur heb je veel mogelijkheden om van positie te veranderen. Voor fietsreizen kan de Cross Lite worden uitgerust met dragers, brede banden (35 - 60 mm mogelijk) en spatborden. Kies een verende of vaste vork; bijvoorbeeld een lichte full carbon of een stabiele stalen exemplaar geschikt voor lowriders. Het is meer dan een opgerekte racefiets, 't is een snelle, stabiele reisfiets voor on- en offroad.

Het frame is gemaakt van aluminium en is precies hetzelfde als dat van de 4.29.  Het frame (Maten: S, M, L, XL) is mooi afgewerkt met glad gepolijste lasnaden. Gewicht: 12,1 kg (maat M, zonder pedalen en drager)

De voorvork en de achterbrug zijn zo ruim dat je er zelfs 60 mm banden tussen kwijt kan. De voorvork is van carbon of staal, maar als je een voorspatbord ( tot maximaal 55 mm brede banden) of lowrider wilt hebben dan moet je de stalen voorvork omdat de carbon versie hiervoor niet geschikt is.

De hydraulische remmen zijn van SRAM en beide schijven hebben een diameter van 160 mm en de doseerbaarheid als de remvertraging is prima. En heeft natuurlijk de betrouwbare, super duurzame en onderhoudsarme Rohloffnaaf. Santos frames zijn speciaal ontworpen voor het rijden met een riem  en Santos gebruikt als enige de CDC riem met extra grote tandwielen om slijtage te minimaliseren. Stijfheid op de juiste plek verlengt de levensduur van een riem enorm. De Cross Lite heeft plaats voor 2 bidonhouders welke tijdens het fietsen goed bereikbaar zijn.

In het Cross Lite frame passen banden van 35 tot 60 mm. Je kunt smalle racers monteren of dikke mountainbike banden, het is maar net waar je gaat fietsen.

Deze Cross Lite heeft een Rohloff 14-speed versnellingsnaaf en een Gates DCD riemaandrijving. Om die riem te monteren zit er in de ligger van de rechter achterbrug een opening met een stevige verbindingsconstructie waarin de schroefdraad achter het plaatje zit zodat je wel het plaatje kan vernielen maar niet het frame! Om de riem op spanning te brengen monteert Santos een excentrische bottom bracket. Aan de achterkant zie je nog een wieltje – de zogenaamde Snubber – die voorkomt dat de riem eraf loopt bij te weinig spanning.
 

Er zijn twee shakelsystemen voor de Cross Lite:

De Co-Motion shifter wordt standaard geleverd op de Race Lite en Cross Lite. De shifter schakelt soepel en licht en past over een stuur met racebocht.

Een optie is de Gebla Rohbox. Deze maakt het mogelijk om met raceshifters van Sram de Rohloff naaf te schakelen.
Voordelen/nadelen Gebla schakelbox:

+ Past op bijna alle sturen
+ Werkt met Sram schakelaars
- Hoge bedienkracht
- Maar 1 versnelling per keer

De combinatie van Rohloff en raceshifters is uniek. De nette Gebla click-box zorgt ervoor dat je met een naafversnelling tóch het schakelgevoel van een racefiets kunt behouden.

De SRAM Dubbel Tab race rem/shifters zijn goed te gebruiken in de race positie en ook als je met de handen boven de shifters rust. Door de rechter hendel te bewegen schakel je op, door het linker te bewegen schakel je neer.

De Santos 4.29 cross Lite is een sportieve alleskunner die je niet snel in de steek zal laten. Met alle mogelijkheden die Santos in de configurator aanbied is er voor iedereen een passende fiets samen te stellen. Wil je een Cross-Lite kopen dan helpen je, uit eigen ervaring,  graag om de juiste keuzes te maken. Bikefeeling biedt zelfs nog meer mogelijkheden dan Santos zelf!

Geometrie Cross Lite
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.

Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
S 400 575 749 917 606
M 450 595 769 917 607
L 510 615 806 922 611
XL 570 635 841 927 617
* Gemeten met de Schwalbe Racing Ralph 54 mm band.


Santos Cross Lite heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items
€ 5.165,00