opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Travelmaster 2.9

De Santos Travelmaster 2.9 vindt niet iedereen mooi, maar als je erop fietst ga je deze Travelmaster toch altijd waarderen!  Hij is snel, wendbaar, stabiel, comfortabel én onderhoudsarm.
Genoemde prijs is de basisprijs Rohloff+riem van deze fiets.

5.545,00
  • ​​ Jouw wensen centraal
  • De allerbeste onderdelen
  • ​​ Garantie en telefonische ondersteuning
Zet op wensenlijst
Kenmerken
Santos Travelmaster serie:
Rohloff, velgremmen of schijfremmen.
Beschrijving

De Santos 2.9 is een vakantiefiets die, ongeacht de bepakking, alles aankan.

Santos bouwt al jaren de Travelmaster 2.8, maar door de beperkte bandbreedte van maximaal 42mm is dat geen 29er. De 2.9 is dit wel, achtentwintig inch + extra dikke band = 29er. Hoe groter het wiel, hoe lichter deze rolt. Hoe dikker de band, hoe meer luchtvering de fiets heeft en dus hoe meer comfort je ervaart. Een dikkere band met een lagere luchtdruk strijkt kleine oneffenheden beter glad en zorgt zo voor een lagere rolweerstand. De extra bandbreedte zorgt ook voor een groter contactoppervlak met de ondergrond en dus voor meer grip.

Het eerste wat opvalt aan de Travelmaster 2.9 is de opmerkelijk gevormde bovenbuis, een soort van dromedarisbult. Santos wilde een frame waar naast een vaste voorvork ook een 29’er geveerde voorvork in past en daarmee komt de voorkant van de fiets hoger te liggen. Daarnaast is de balhoofdbuis zo lang mogelijk gemaakt, want dat levert een stijver frame op en dus meer stabiliteit met volle bepakking. Om bij afstappen niet met de edele delen de buis te raken, heeft de bovenbuis die merkwaardige kronkel gekregen. Bijkomend voordeel is dat het frame heel mooi plaats biedt aan drie petfleshoudersgoed voor 6 liter water in het frame.

De zithouding op de Travelmaster is vertrouwd: lekker ontspannen en iets voorover. Het stuurgedrag van de Santos is ­prima: erg rustig in de rechte lijn en toch scherp bij het maken van bochten. De riemaandrijving in combinatie met de 14 ­versnellingen tellende Rohloffnaaf is reeds bewezen.

De Santos Travelmaster 2.9 is een ultieme vakantiefiets met uitgebreide samenstellingsmogelijkheden.

De Travelmaster 2.9 is een echte Santos, gebouwd op maximale duurzaamheid met een minimum aan onderhoud.


Eén van de belangrijkste wensen is comfort. Daarom heeft de Travelmaster 2.9 grote wielen met tot 60 mm brede banden. Veel luchtvering, veel grip en toch ook een lage rolweerstand! Hier een Travelmaster 2.9 welke leverbaar is in twee weken! Het is een Rohloff - riem versie in Geanodiseerd zwart aluminium, een mooi matzwart frame met zilveren letters. De rest van de fiets kunt u zelf samenstellen, zoals u van Santos gewent bent.

De Santos Travelmaster staat op 28-inch velgen met 36 spaken voor en achter. De 2.9 Travelmaster is uitgerust met Santos stalen dragers met een rvs ophangrail, goed voor 15 kg bagage voor en 40 kg achter.
Mogelijk met Rohloff-naaf of Pinion-bak en met tandriem of ketting. Santos spant de riem bij een Pinion met een riemspanwieltje.

Voor de remmen kun je kiezen uit hydraulische Magura velgremmen of schijfremmen.

Optie is een verende voorvork en daarmee komt de bovenbuis hoger dan normaal te liggen, vandaar die verhoogde voorkant. Deze geometrie maakt een comfortable zitpositie mogelijk, maar ook sportief diep zitten.

Afgemonteerd met een stekkerloze Son naafdynamo en Son verlichting maakt de Travelmaster 2.9 ook een ideale woon-werk fiets.

Vanaf nu met mooi vormgegeven koplampsteun waar het draadje doorheen loopt. Hier een matzart frame met matzwarte zwarte letters.

Nieuwe zwart geanodiseerd aluminium ring op de Rohloff voorkomt flensbreuk en kan worden gebruikt voor extreme omstandigheden (tandem, toerfiets, e-bike, Cargo, bestuurder boven 100kg).

Ook als E-bike, De Travelmaster 2.9 met Pinion is ook leverbaar met elektrische ondersteuning van GO SwissDrive. (ook later nog te elektrificeren)

Hier kan je je droom Travelmaster 2.9 zelf samenstellen. We helpen je, uit eigen ervaring,  graag om de juiste keuzes te maken.
Bikefeeling biedt zelfs nog meer mogelijkheden dan Santos zelf!

Rick Creemers, the Cycling Dutchman, is de eerste Santos rijder die fiets in 7 continenten, óók op Antarctica!  Rick fietste in 2016-2017 een rondje om de wereld. Hij is de eerste en jongste (24) Nederlander die alleen rond de wereld heeft gefietst.

2 jaar, 730 dagen, 53 landen, 55.000 km, 1 fiets; een Travelmaster 2.9.

Extra informatie


Geometrie Travelmaster 2.9
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.

Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
49 cm 490 580 781 928 622
53 cm 530 590 806 938 632
57 cm 570 600 831 952 647
61 cm 610 610 857 970 667
65 cm 650 620 888 999 697
70 cm 700 635 959 1027 727
* Gemeten met de Schwalbe Marathon Supreme 50 mm band.

De fiets is getest door Op Pad:


De 2.9 van G. van der Sluijs met een mooie spreuk op het frame: "FREEDOM IS A STATE OF MIND"

Beoordelingen (1)
Travelmaster 2.9 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Travelmaster 2.9


Laatst bekeken items
5.545,00