opc_loader
Zoeken
Fabrikanten
Gastenboek
Peter  
Niet Kopen maar Aanschaffen ! Je kunt...
Elly 
Ik was op zoek naar een Santos en zocht een...
Mark Heijenbrok 
Sinds 2 weken trotse bezitter van Idworx...

Travelmaster 3+

Travelmaster 3+, Santos multifunctionele vakantiefiets, woon-werk-fiets en bikepacking fiets. Waar je ook wilt gaan fietsen, met deze TM3+ zit je altijd goed.
Goed voor je dagelijkse portie VITAMINE TM 3+
Genoemde prijs is de basisprijs van deze fiets.

4.815,00
Kenmerken
Santos Travelmaster serie:
Rohloff of Pinion, velgremmen of schijfremmen, 27,5 inch of 28 inch wielen.

Santos heeft met zijn TM 3+ een complete fiets die veel van je huidige fietsen kan vervangen.

 • Vakantiefiets, woon-werk-fiets, wereldfiets en bikepacking fiets. Allemaal in één fiets.
 • Vernieuwend is de mogelijkheid om twee wielmaten te gebruiken.
 • Met zeven framematen en onnoemelijk veel opties en de bijbehorende rijeigenschappen past de 3 plus eigenlijk iedereen.

Santos PLUS concept, verhuursysteem van de wielen.

Met het Santos PLUS concept kun je gemakkelijk je wielen wisselen. Twee wielmaten in één fiets.

Rij het hele jaar op snelle wielen naar je werk en voor je vakantie huur je comfortabele eÁŒn sterke 27.5 inch XL vakantiewielen.

De 62 mm brede banden bieden meer comfort door de luchtvering. Omdat de 62 mm banden zo breed zijn, is de ballon groter waardoor de buitendiameter van 62 mm banden net zo groot is als die van 42 mm banden.
 

Hoe wekt dit? Plan een fietsvakantie… Bel Bikefeeling en maak een afspraak. Wij wisselen je wielen om voor Santos XL vakantiewielen. We kunnen gelijk je fiets nakijken zodat jij zorgeloos op reis kunt. Je huurt de wielen voor een bepaalde periode, all-risk, uitgezonderd diefstal  Na je vakantie worden je eigen wielen door Bikefeeling weer teruggezet en kun je weer snel naar je werk. De prijs voor het huren van een wielset is vanaf €99 per maand, €29 per extra week, €89 per extra maand, €49 voor het starten met nieuwe banden. Dit is ons advies voor een reis van 3 maanden en langer.  Alle prijzen zijn inclusief BTW, maar exclusief het arbeidsloon voor het wisselen van de wielen.


Hier een TM3+ met 27,5 inch wielen, 62mm banden en Shimano XT remmen en een TM3+ met 28 inch wielen, 55 mm banden en Magura HS33 remmen.

Son achterlicht in de Tubus / Santos XL drager:

Regen en sneeuw is natuurlijk geen enkele belemmering voor het functioneren van een Santos:

Net als de andere fietsen van Santos wordt ook deze nieuwe Travelmaster 3+ helemaal naar wens samengesteld.

 • Versnellingsbak:
  •  Rohloff of Pinion.
 • Remmen:
  • Hope Tech3 V4 schijfremmen met 203 mm geventileerde schijven. Door de grote diameter en de dubbele schijven me spleetje ertussen worden de schijven bij lange afdalingen voldoende gekoeld.

Nieuw: Santos broekbeschermer voor het voorblad. Beschikbaar voor 46-50-55 tands. 

 • Shimano XT schijfremmen. Je hebt ze met 180 (woon-werk fiets) en met 203 mm (vakantiefiets) brede schijven.
 • Magura hydraulische HS33 velgremmen.
  Als je denkt aan het huren van vakantiewielen, dan is het handig om voor schijfremmen te kiezen. De schijfremwielen wissel je makkelijk uit. Bij velgremmen moet bij het 28 inch wiel de rem hoger gemonteerd worden dan bij het 27,5 inch wiel. Dit wordt wel opgevangen door de unieke dubbele remnokken op het frame.
 • Excentrisch bottem bracket om de riem of ketting te spannen. De bouten liggen buiten het frame, zodat ze het frame niet beschadigen als er iets mee gebeurd.


Verder kan je op de TM 3+ alle heel veel opties kiezen:

 • Op het frame zitten in totaal 46 oogjes, afgedekt met zwarte dopjes, om van alles te monteren.
 • Riem of ketting met de voor jouw passende overbrenging.
 • Wel of geen verlichting.
 • De Travelmaster 3+ kan met Pinion ook in de E-bike uitvoering gekozen met de Go Swiss motor

Sturen, zadels en pedalen.

Ik rij zelf een 3+ dus kan je er alles over vertellen.

De Santos 3+ is ook te bestellen met een Pinion versnellingsbak. Dit maakt het ook mogelijk om er een flexibele, onderhoudsarme E-bike van te maken. Met de betrouwbare GoSwiss motor in het achterwiel heb je altijd de wind in de rug. Fijn als je graag iedere dag naar je werk fietst, of als je partner sneller fietst dan jij. De accu zit handig bevestigd op het frame of in de bagagedrager. Het elektrificeren van je Travelmaster 3+ kan daarmee nu óf later, lekker flexibel!

Bikefeeling kijkt samen met u wat u het beste past. We hebben nog meer opties dan Santos zelf...

We hebben twee modellen als testfiets in de winkel, een TM3+ met 50 mm banden en een met 62 mm banden.

Travelmaster 3+ een wéreldfiets, ook voor thuis
En zwarte Piet heeft hem ook

Marco en Lisette hebben een prachtige reis door Kameroen gemaakt op twee Santos Travelmasters 3+ fietsen. Daarvan hebben ze een mooi review geschreven. Leuk om te lezen!

Foto's van klanten:

Geometrie Travelmaster 3+
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.
Tip: testen zegt meer dan cijfers.

Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
45 cm 450 570 717 883 582
49 cm 490 580 742 892 592
53 cm 530 590 811 904 602
57 cm 570 600 841 923 622
61 cm 610 610 868 942 642
65 cm 650 620 896 960 662
70 cm 700 635 927 979 682
* Gemeten met 27,5 inch wielen en de Schwalbe Super Moto-X 62mm band.

Gijs heeftde Santos TM 3+ ook getest. Lees hier zijn testverslag.

Travelmaster 3+

Heb bij bikefeeling mijn Santos travelmaster 3+ gekocht. Had de mogelijkheid bij hen om diverse fietsen uit te testen en uiteindelijk gekozen voor de travelmaster 3+ vanwege de perfecte afwerking en rijgedrag.
De after sales van Lauran en Hetty was super.
Het persoonlijke contact en maatwerk vielen me op. ik had dit bij andere fiets dealers nooit zo ervaren. Voor mij groots in klein maar fijn.!

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

De Santos travelmaster 3+ heb ik nu meer dan twee jaar in mijn bezit en ben er nog net zo mee in mijn nopjes als toen ik hem aanschafte.
Ik heb hem aangeschaft bij Bikefeeling, wat een prachtige ervaring was. Vooraf had ik mij al verdiept in wat mijn wensen waren waardoor ze bij Bikefeeling een paar relevante opties hadden klaar staan om uit te proberen. In overleg zijn we tot een wat voor mij perfecte fiets was. Het werd een Santos travelmaster 3+ met een pinion versnellingssysteem, riemaandrijving, forse schijfremmen en 27,5 inch wielen.
Na de eerste duizend kilometer was er een onderhoudsbeurt geplant waar we samen de onderdelen naliepen en hoe zaken als brakepads moesten worden vervangen
De fiets blijft geweldig rollen in elke omstandigheid en omgeving. Het onderhoud aan de fiets is uiterst minimaal en op tochten tot enkele maanden heb ik zelfs in het geheel geen onderhoud hoeven plegen.
in het dagelijks leven gebruik ik deze fiets voor woon-werk verkeer waar hij ook uitstekend voldoet. de mogelijkheid om 28 inch wielen te plaatsen heb ik nooit gebruikt omdat de 27,5 inch wielen met 64mm banden voor mij ruim voldoen.
Mocht ik in de toekomst een nieuw fiets nodig hebben zou ik zeker weer bij Bikefeeling langs gaan en kan iedereen die op zoek is naar een reisfiets van hoge kwaliteit Bikefeeling van harte aanbevelen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Prachtige fiets! Na wat aanpassingen qua zadel, goede hoogte en afstand stuur e.d. is dit dé fiets waarmee ik heel veel kilometers hoop te gaan maken. Tot nu toe fiets ik met name naar mijn werk, naar de stad (Etten-Leur-Breda), mijn ouders en dagtochten. In mei ga ik mijn eerste langere tocht fietsen naar de Pyreneeën. De Rohloff-naaf met riemaandrijving, de uitstekende Magura remmen, de stevige dragers voor de achter- en voortassen, maar met name ook het stabiele frame, ik verwacht hier probleemloos schitterende fietstochten mee te gaan maken. Ik laat het weten ná mijn eerste grote tocht!
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items
4.815,00