opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...
Idworx Logo

idworx fietsen en fietsonderhoud.

Een idworx is een confectiefiets. De keuze voor het beste van het beste is door Gerrit Gaastra voor je gemaakt. Er is dus niet zoveel te kiezen als bij een Custom build fiets. Dit is een keuze waar veel mensen blij van worden, geen keuze stress en net iets goedkoper dan custom build. Bikefeeling is sinds 2006 idworx (Premium) dealer en is gespecialiseerd in het onderhoud van deze fietsen. Onderhoud is bij ons op afspraak, klaar terwijl je wacht, en we werken altijd met de originele onderdelen.

Bikefeeling maakt maatwerk van jouw Idworx confectie fiets!

Artikel 1 tot 33 (van de 33 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 33 (van de 33 artikelen). Resultaat:1

idworx is geen fabriek, maar een atelier dat mooie fietsen bouwt.

idworx fietsen zijn sterk, betrouwbaar, onderhoudsarm en zo licht mogelijk.

idworx is een merk van het bedrijf Bike Basics dat zit in het Duitse Wachtberg, nabij Bonn, het bedrijf van Gerrit Gaastra. Gerrit komt uit een echte fietsenbouw familie: zijn opoe richtte Batavus op en zijn opa maakte Batavus groot. Zijn vader, Andries Gaastra, richtte in 1974 Koga Miyata op, het huidige Koga (KoGa(astra). Gerrit, de vierde generatie Gaastra, heeft sinds 1999 zijn eigen topmerk: idworx en vanaf 2011 maakt hij ook Gaastra fietsen.

In de jaren ‘90 woonde Gerrit in Canada en fietste hij veel op de mountainbike door de bossen. Daar kwam hij op het idee om fietsen te maken die nauwelijks onderhoud nodig hebben. Gerrit is een perfectionist, een man van de details, die aan zijn fietsen de allerhoogste eisen stelt. Dat vind je terug in het hoge afwerkingsniveau en de technische uitvoering van de fietsen.


Waar het kan gebruikt Gerrit de beste onderdelen die er verkrijgbaar zijn. Zo maakt hij gebruik van de Rohloff naaf en Pinion versnellingsbak, SON verlichting, Darim velgen, Schwalbe banden en ga zo maar door. Er zijn echter ook veel standaard onderdelen die niet aan de strenge eisen van Gerrit voldoen. Als hij geen onderdelen kan vinden die aan zijn eisen voldoen, dan laat hij ze naar eigen specificaties maken. Mooie voorbeelden hiervan zijn de Big Disc remschijven voor de Hope remmen, het gehard stalen Heggeman voortandwiel en de iSR stuuruitslag begrenzer.

Het bedrijfspand van Bike Basics is van binnen en van buiten in zwart, wit en grijs met rode details uitgevoerd. Het is er opgeruimd en schoon. Er is een mooie showroom en strak georganiseerde montagehal. In deze montage hal werkt een monteur tegelijkertijd aan twee tot maximaal vier fietsen met dezelfde afmontage. Deze beperkte vorm van serieproductie verkleint de kans op montagefouten. Bike Basics spaakt zelf zijn wielen. Het wiel perfect richten en alle spaken op de juiste spanning zetten is bij Bike Basics nog echt handwerk.

Gerrit omschrijft zijn bedrijf als: “The Independent Bikery with a Cycling Heart.”, Volgens Gerrit moet een idworx - in deze volgorde van prioriteit en niet andersom:

  1. extreem duurzaam en betrouwbaar zijn

  2. bij zo min mogelijk onderhoud lang en optimaal functioneren

  3. binnen een zo breed mogelijk toepassingsgebied maximaal rijplezier bieden

  4. binnen het kader van de door 1 tot en met 3 gedefinieerde voorwaarden zo licht mogelijk zijn

Volgens de idworx-filosofie is een fiets pas “perfect”, als deze voldoet aan de hoge en uitgebreide eisen van ervaren fietsers, dat wil zeggen een optimale functionaliteit en betrouwbaarheid gedurende jarenlang dagelijks gebruik onder alle weersomstandigheden, en waarbij het onderhoud tot een minimum is beperkt.

Pas dan heeft Gerrit een fiets waarmee je altijd volop kan genieten op elke weg of in elk soort terrein. 

It Works! - Gerrit Gaastra

Ieder jaar gaan we minstens een keer op bezoek bij Bike Basics in Wachtberg. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk, en natuurlijk blijven we graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Het is altijd een erg gezellige dag met Gerrit, Joachim, Christin en alle anderen die Bike Basics maken tot wat het is.

Bikefeeling heeft bijna de volledige collectie met een Rohloffnaaf of Pinion versnellingsbak in de winkel staan. En we hebben veel testfietsen, want dat is de enige manier om een topfiets te beleven. En niet alleen het rijden is top, ook het onderhoudsgemak (met bijhorende lage onderhoudskosten) en duurzaamheid zijn verbazingwekkend. Door deze duurzaamheid zijn onze vakantiefietsen ook prima te gebruiken voor woon-werkverkeer of uw toertochten.

Vragen over idworx vakantiefietsen, toerfietsen, mountainbikes of E-bikes, onderdelen, onderhoud of een proefrit plannen?

Maak een afspraak voor een adviesgesprek waar we echt de tijd voor nemen.