opc_loader
Zoeken
Gastenboek
Gerard Ritstier 
Ik heb sinds 2 jaar en 8 maanden een...
Carel Magermans 
Ruim 4 maanden geleden, heb ik mijn 11 jaar...
ip dekker 
Met plezier een proefrit gemaakt en fijne...

oPinion BLT

Het verschil tussen de ‘normale’ oPinion en de oPinion BLT is een ander frame met een sportivere zit.

5.295,00
Idworx
kleur
Kenmerken
idworx Bikes:
Pinion versnellingsbak en schijfremmen.
Beschrijving

De oPinion BLT is een sportieve reisfiets van het hoogste niveau met een aluminium frame.

In 2015 kwam idworx met de eerste oPinion BLT, een titanium off-road reisfiets. Deze krijgt in 2016 ook een minder extreme uitvoering, de multi spec. Ook komt de fiets in een aluminium versie, de oPinion BLT voor wie de titnium versie boven budget gaat.

Deze BLT komt in twee specs, de Extreme met 27,5 inch velgen en 70mm banden, en de Multi spec met 28"velgen en 57mm banden.

Bij de oPinion BLT staan de letters BLT voor 'Boulders, Logs and Trees' In deze oPinion BLTkomen alle technische innovaties die Gerrit Gaastra en zijn team hebben uitgedacht bij elkaar wat zorgt voor een altijd werkende en uiterst duurzame reisfiets. De oPinion BLT is een extreem sterke, stoere vakantiefiets die afhankelijk van de velgenmaat en bandenkeuze kan worden gebruikt voor comfortabele wereldreizen of langdurige zware tochten over onverharde wegen. Maar met wegbanden en door de uitmuntende verlichting ook de ultieme forenzenfiets. Zwart is de standaard kleur en hier de Extrem spec, de witte is de optie kleur met een meerprijs van 100 euro en hier de Multi spec.

Wat maakt de BLT Multi de ideale fiets voor de veeleisende vakantiefietser?

 • De Pinion versnellingsbak gecombineerd met hardstalen kettingbladen en een KMC X1 ketting levert dit een zeer betrouwbare en geruisloze aandrijving op. Het extreme bereik van de versnellingen past goed bij het idee achter deze fiets.
 • De BLT heeft een frame met een stabiele en zekere geometrie. De Idworx stuurt zeer neutraal, de dikke aluminium voorvork met steekas en de wielen met naven zijn zeer stijf.
 • Een speciale voorvork met geïntegreerde verlichtingskabels en connectoren
 • Steekassen voor en achter.
 • Gehard stalen kettingbladen of een Gates riemaandrijving.
 • De iSR, de bekende stuurstoppers op de balhoofdbuis.
 • Son naafdynamo en Son edelux koplamp op speciale lamphouder voor optimale verlichting.
 • Inbouw van een usb-aansluiting voorbereid voor de mensen die graag hun eigen energie opwekken.
 • Schwalbe Thunderburt 57/622 Tubeless Easy banden, comfortabel op ieder terrein.
   

Onderstaande oPinion BLT Multi spec is omgebouwd naar echte reisfiets met een Pinion met 18 versnellingen en de Hope schijremmen.

Deze fiets is bij Bikefeeling beschikbaar als testfiets in de maat 46. Met de BLT lamphouderbevestiging zonder gaten door de vorkkroon en vorkbuis. Dit zorgt voor extra sterkte en duurzaamheid.
Gesmede zeer stijve Cane Creek gelagerde taperd (1/1/8 naar 1/1/2) aluminium voorvork met dubbele nokken voor de Tubus Duo lowrider.  Met gesmeed uitvaleind met 15mm steekas en 110mm inbouwruimte. Dit maakt het mogelijk de flensafstand van 50 mm naar 58 mm te verbreden waardoor het wiel perfect symmetrisch, en daardoor stabieler wordt.

Met 10mm steekas welke ervoor zorgt dat het wiel altijd recht in het frame zit en het wiel altijd met dezelfde kracht aangetrokken wordt. Belt ready. Hier met de optionele Idworx schijfremmen 203mm en 3,2 mm dik en een nagenoeg onverslijtbare kettingoverbrenging met 2x 35 tands Heggeman tandwielen.

Pinion P 1.18 mooi ingebouwd in het frame met zeer stabiele achterbrug. Hierin passen de 57mm banden met nog veel ruimte tussen band en spatbord.

En voor de echte avonturiers de oPinion BLT Extreme spec:


Extra informatie

De oPinion BLT is in de basis een mountainbike, welke helemaal geoptimaliseerd is voor extreme, avontuurlijke off-road fietsreizen.

De slogan van idworx is: Ride it all, all the time. Met de Idworx oPinion BLT voegen ze daar nog everywhere aan toe.

Kenmerken:

 • Onderhoudsarme Adventure Bike met een off-road geometrie
 • Mooi, sterk aluminium frame
 • Onderhoudsarm Pinion versnellingssysteem
 • Stekkerloze SON naafdynamo en SON Edelux II koplamp
 • Fietsketting of riemaandrijving
 • Grote schijfremmen
 • Herenframe

Specificaties en geometrie oPinium BLT gen. 1.2 2021


Beoordelingen (3)
oPinion BLT heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
oPinion BLT


Laatst bekeken items
5.295,00