opc_loader
Zoeken
Gastenboek
ip dekker 
Met plezier een proefrit gemaakt en fijne...
Tonny Kerkhove 
Ik heb sinds een week een nieuwe Easy Rohler...
Renate Wüthrich 
Ik heb een oranje idworx All Rohler gekocht...

Easy Rohler Evo

De Easy Rohler Evo, meer dan 15 jaar evolutie!

4.795,00
Idworx
kleur
Maat
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen.
Beschrijving

De Easy Rohler is voor echte fietsliefhebbers die lange fietsafstanden afleggen.

Deze fiets is geschikt voor alle tochten, of je er nou mee naar je werk wilt fietsen, of er lange tochten met bagage mee wilt maken. Wij hebben zelf veel wereldreizen met deze Easy Rohler  gemaakt, en ontelbare woon-werk kilometers.

Voor de Easy Rohler Evo is het bewezen en uitontwikkelde basisontwerp van de Easy Rohler nog verder geperfectioneerd.

De belangrijkste verandering is de mogelijkheid voor het monteren van een Gates tandriem!

Alles wat Idworx aan het frame schroeft is van topkwaliteit. Rohloff, Magura, Tubus,  KMC, SON… Allemaal kwaliteitsmerken gekozen om hun duurzame en onderhoudsvriendelijke eigenschappen. En dan zijn er nog de speciale onderdelen die Idworx exclusief voor hun eigen fietsen laat maken.

Deze Easy Rohler heeft natuurlijk de bewezen Rohloff naaf. 14 versnellingen in de naaf welke vanaf de rechterkant van het stuur worden bediend met een draaigrip. Deze nagenoeg onderhoudsvrije naaf, eens in de 5000KM olie verversen is alles wat je eraan hoeft te doen. De Roloff hub is een onverslijtbare naaf met levenslange garantie voor de eerste eigenaar. Het achterwiel zit gestoken in vaste, verticale uitvalpatten, waardoor een correcte positie en uitlijning van het achterwiel gegarandeerd is en het wiel gemakkelijk in en uit de fiets te halen is.
De ER heeft handgespaakte wielen met unieke Idworx Rigida Darim velgen, zeer duurzaam en betrouwbaar. De Evo heeft een extra brede velg, 3mm breder voor meer stijfheid en betere rol- en dempingseigenschappen van de band. De velgen hebben speciaal voor de Rohloffnaaf geboorde en verkleinde gaten.

Maar 14 versnellingen?

Dat is ruim voldoende, want van de 27 theoretische versnellingen van een derailleurschakeling, blijven er in de praktijk ook ongeveer 14 over. Groot voordeel van de Rohloff Speedhub: je hebt altijd de ideale kettinglijn, dus de ketting slijt minder snel. Een geleidelijke stijging van het verzet van 13,6% per versnelling houdt het schakelen gelijkmatig. De lichtste versnelling is vergelijkbaar met de lichtste derailleurversnelling en het zwaarste verzet doet eveneens niet onder voor een combinatie 46-11. Het wisselen van versnelling verloopt zeer licht. Een groot voordeel is, dat je ook in stilstand je fiets in de goede versnelling kan zetten.

Idworx heeft veel aandacht besteed aan een vloeiende loop van de versnellingskabels. Er loopt nergens een bocht teveel of te krap, wat zorgt voor een minimale slijtage van de kabels en een lekker licht schakelgedrag. En dat is te merken; de Rohloff-draaigreep draait op de Idworx licht en soepel.

De Easy Rohler Evo is geschikt voor Gates Riemaandrijving. Wij hebben de kennis, ervaring, gereedschappen en goedkeuring om deze ombouw in eigen werkplaats te doen. Vandaar dat deze optie bij ons gratis  aangeboden wordt bij elke nieuw aangeschafte Idworx. Wat je hier ook ziet is dat de afwerking van het frame erg mooi is, de lasnaden zijn mooi gepolijst en het lakwerk is strak. De opening die nodig is om de riem door de achtervork te steken is bijna onzichtbaar weggewerkt. Met een inbussleutel draai je de staande vorkpoot en de bagagedrager los en als je deze een centimeter naar buiten buigt kan je de tandriem er doorheen steken. De riem of ketting spannen doe je eenvoudig met de EBB Long Life excentrische trapas-behuizing met geïntegreerde RVS kogellagers. Voor een extreem lange levensduur en zeer licht lopend bij zware belasting

De voordelen van een riemaandrijving (belt-drive):

 • Minimaal onderhoud. Er hoeft geen olie op de riem gedaan te worden en hij hoeft bijna niet nagespannen te worden. Als er zand op de riem zit, is afspoelen of afvegen voldoende.
 • Lichter in gewicht. De riem weegt 75 gram. Een fietsketting weegt ongeveer 250 gram.
 • Gaat langer mee, zeker vier zo lang als een ketting•Als hij niet bevalt, kan je de fiets terugbouwen naarRohloff-achterkransje, voorblad en ketting…


Een Heggemann Long Life Kettingblad uit gehard staal met ongelijk aantal tanden voor een gelijkmatigere slijtage en een extra geharde KMC X1 ketting voor een ongekend lange levensduur in combinatie met de idworx kettingkast is ook nog steeds een goede keuze!

Magura Firm Tech hydraulische velgremmen.

Dit is een extra lichte en stijve versie van de Magura remmen die in het frame geïntegreerd zijn.  Onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zeer krachtig en goed te doseren. De Firmtech remmen zijn aan de achterkant van de vorkpoten bevestigd. Zo krijg je een oplopende rem die zichzelf steeds strakker vastklemt als er hard geremd wordt. Je komt de Firmtechs echter niet veel tegen in de fietswereld. Dit komt doordat het voor een framebouwer heel erg moeilijk is om deze remmen op het frame toe te passen. De remcilinders zijn met een scharnier direct op het frame gelast en kunnen niet afgesteld worden. Dit is voor jou als fietser erg fijn! Wanneer je de remblok moet vervangen draai je de rem open en klik je het versleten blokje eenvoudig eruit en de nieuwe erin. Klaar!

Voor optimale betrouwbaarheid heeft Idworx een complete kabelboom bedacht met zo min mogelijk contactpunten en dus een minimale kans op storing door corrosie. De SON naafdynamo is licht, loopt licht en geeft op een Idworx véél licht. Bij de Evo is de naafdynamo ontdaan van zijn stekkertjes en deze maakt nu contact met de patten in de voorvork. De Son Edelux koplamp op de idworx lampenhouder geeft veel licht zonder hinderlijke schaduw en geeft zoveel licht dat fietsen in het donker leuk wordt. De bekabeling van het achterlicht gaat buitenom en door de bagagedrager naar het achterlicht. Optioneel kan er gekozen worden voor een USB-aansluiting voor het opladen van bijvoorbeeld een smartphone of GPS. De stuur-stopper. (iSR idworx Stress Reducer) Deze voorkomt het dubbelslaan van het voorwiel, en daarmee het beschadigen van de kabels  als de fiets op de standaard staat of onverhoopt valt. 

Helaas wordt deze fiets niet meer in het titanium gemaakt, dat was Lauran zijn lievelingsfiets!

 

Extra informatie

De Easy Rohler Evo is al meer dan tien jaar onze meest verkochte fiets. Niet voor niets, deze fiets is geoptimaliseerd voor fietsvakanties maar ook uiterst geschikt voor probleemloos woon-werkverkeer of comfortabele toertochten.

Schakelen doe je probleemloos met de degelijke Rohloffnaaf en remmen met de mooie Magura Firm Tech remmen. Comfort komt uit de 50mm Schwalbe Marathon Supreme banden. De Riser bar met verstelbare stuurpen en ergonomische handvatten zorgen voor een langdurige comfortabele zithouding.

Al meer dan 10 jaar onze best verkochte fiets!
Kernwoorden: duurzaamheid, betrouwbaarheid, gebruiksgemak, veiligheid en rijplezier.

Kenmerken:

 • Onderhoudsarme Rohloff 14-versnellingsnaaf
 • Gates Riemaandrijving mogelijk
 • Krachtige, onderhoudsarme Magura FIRM-tech hydraulische velgremmenStekkerloze SON naafdynamo en SON Edelux II koplamp
 • Twentyniner wielen, 28″ velgen met 50mm banden
 • Comfortabele en lichtlopende 50mm brede Schwalbe Marathon Supreme banden
 • Tubus Duo voordrager met bevestiging op dubbele nokken
 • Aluminium frame
 • Heren, dames en extra lage instap uitvoering
 • Rijklaar gewicht: ca. 16,5 kilo

Specificaties en geometrie  Idworx Easy Rohler gen 4.5 2020

Idworx Easy Rohler in de pers.

Foto's van klanten:

Onze allereerste klant was René Henstra die in 2006 een mooie Easy Rohler kocht:

Zelfs een roodborstje is erg gecharmeerd van de Idworx ER


 

Beoordelingen (11)
Easy Rohler Evo

(Bart van der Aa)

In de zomer van 2017 zocht ik een nieuwe fiets ter vervanging van mijn eerste vakantiefiets, een Giant Expedition uit 2000. Ik wilde graag een snelle, sportieve vakantiefiets met Rohlof-versnellingsnaaf, mogelijkheid tot bredere banden en riem. Ik ging naar Bikefeeling, want daar kon ik een goede keuze maken tussen de twee overgebleven kandidaten: de Santos cross lite of de Idworx Easy Rohler travel spec. De keuze viel uiteindelijk op de Idworx. Een kant en klare fiets met een relatief laag gewicht.
Bijna 1,5 jaar en 10.000 kilometer verder blijkt dit een prima keuze. Ik fiets er bijna net zo snel op als op mijn oude racefiets (maar veel comfortabeler). Dus de racefiets staat sindsdien vooral stil en gebruik ik de Idworx ook voor de 50km woonwerk verkeer (op maandag heen, later in de week terug). Ideaal, want op deze fiets wil je blijven fietsen.
De Idworx is niet alleen snel: ook op fietsvakanties doet hij prima z'n werk. Zowel op het vlakke (in 11 dagen 1.800km langs/over de grens van Nederland), als in de Ardennen (onderdeel van rondje België, 1.350km in 9 dagen).
Komend voorjaar kan de fiets laten zien hoe hij functioneert als pakezel, als we met het hele gezin erop uit trekken en de fiets het merendeel van de bagage van de zes, negen en tien-jarige mag dragen. Ik heb er alle vertrouwen in. Tot nu toe maar tegen 1 ding aangelopen met deze tweewieler: een irritant tikje in de Gates-riem. Die haalde Lauran er vakkundig uit, terwijl Hetty de bekende koffie en koeken serveerde. Sindsdien elke 1.000km even afspoelen en de riem weer inspuiten met siliconen-spray. Dan gaat-ie weer als een trein. Ik heb lang gedacht dat er niets boven mijn Giant Expedition ging, maar nu weet ik wel beter.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(luuk)
Als je ooit een Idworx gereden hebt wil je gewoon geen ander meer. Ik wilde een fiets waar ik ongeacht weersomstandigheden dagelijks mee naar mijn werk kon fietsen v.v. Op de fietsvakantiebeurs 2009 kwam ik in contact met Lauran. De vraag was of ik die prijs er voor over had. Nu weet ik het: Ja. Nadat mijn eerste fiets na 18.000 km was ontvreemd, was het niet moeilijk om voor een nieuwe Easy Rohler te kiezen. Gelukkig had ik hem goed verzekerd.
Nooit lekke banden (Schwalbe Marathon), nauwelijks onderhoud alleen nadat er gepekeld is of ik door de weilanden heb gefietst. Fantastisch licht, geluidloze fiets. Het enige nadeel is dat een dergelijke fiets naast een slot een zware ketting behoeft.
Contact en service maakt dat ik er graag 130 km voor rijdt om naar de werkplaats (of beter atelier) in Oudenbosch te gaan.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(Dirk Matyn)
" Ik heb mijn Easy Rohler zo'n goeie drie jaar nu. Die rijdt gewoon
fantastisch en vraagt weinig onderhoud. Zonder twijfel was/is het de
investering ruim de moeite waard."

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Ik/wij zijn erg tevreden over onze idworkx fietsen.

+ duurzaamheid, uitrusting, innovatie, en service van onze leverancier.
- prijs ( maar daar koop je ook kwaliteit voor ) , optionele USB lader is door matig functioneren meer
een gimmick dan echt een toegevoegde functie.


Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Vanaf juli 2008 tot mei 2013 met zeer veel plezier en zonder 1 probleem op een zilvergrijze Easy Rohler gefietst......totdat ik een oranje All Rohler met riem wilde. Maar ja wie wil er nog een tweedehands fiets? In de ochtend op Marktplaats gezet en in de middag verkocht en opgehaald voor een mooie prijs. Een tweedehands Idworx rijdt als nieuw!
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Mijn Idwoxs fiets zit al gegoten, daarbij een stijf doch comfortabel frame en heerlijke remmen en prima verlichting waarbij rijden in dikke donker een veilige leuke ervaring is.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

in mei 2015 een Idworx ER bij jullie gekocht, een fantastische, solide en onderhoudsarme trekkingfiets, bolt goed, ook al rijd ik met die dikke banden op lagere druk (2 bar in het begin, tegen dat ik ze terug bijblaas nog slechts een 1.6 bar) > heel comfortabel (weeg zelf wel maar 70 kg)(vlak met 1 of 2 fietstassen rijd ik gemiddeld 22 à 25 km/u) na 8000 km op 1.5jaar nog geen merkbare slijtage aan de banden. Heb er 3 extra bidons laten opzetten, USB-poort om GPS op te laden, comfortabele brede trappers met topjes voor meer grip, en heel comfortabele handvatten met kromme verlengstukken, zodat ik ze op 3 verschillende manieren kan vasthouden (belangrijk bij lange ritten). Heb er al 4x dwars-door-België mee gereden voor het goede doel (telkens 400km in 3 dagen, en een 4000 hoogtemeters). De Rohloff-versnellingsnaaf met 14 versnellingen volstaat zelfs om de muur van Huy mee te beklimmen ! Onder ideale omstandigheden (geen modder) is offroad ook veel mogelijk dankzij de dikke banden, heb er onlangs nog een MTB-parcour va, 47 km mee gereden (veel modder geeft uiteraard gemakkelijk problemen gezien geringe afstand met spatbord, is geen MTB hee). Nog geen moment spijt gehad van de aankoop of de service. Alleen heb ik er wel mijn vorig zadel opgemonteerd (supergel) gezien ik zelden met een koersbroek fiets.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Heerlijke fiets voor zowel dagelijks gebruik als voor lange reizen. Deze fiets breng je echt overal, perfecte onderhoudsvrije en degelijke fiets. Tot in alle details uitgedacht en afgewerkt.
Blijft een plezier om mee te fietsen. De aanschafprijs meer dan waard, ik hoop er nog veel mooie fietskilometers mee te maken naar mooie bestemmingen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Ben heel tevreden met de fiets.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Na een grondige voorbereiding en bezoek aan meerdere verkoopadressen kregen we bij het eerste contact met Hetty en Lauran gelijk het gevoel: hier gaan we onze nieuwe vakantiefietsen kopen. Wat wij zo prettig vonden is de persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om proef te rijden. Niets werd opgedrongen, er werd goed geluisterd naar onze wensen en hoe blij zijn we met de aankoop van onze Idworx Easy Rohlers. Na een maand een eerste beurt, maar nog veel belangrijker, een praktische onderhoudscursus om onderweg niet hulpeloos langs de weg te staan. Gewoon onder begeleiding zelf het achterwiel erin en eruit en de riem spannen. Ook deze persoonlijke aandacht zal je niet snel vinden en ervaren wij als erg prettig. En de koppen koffie met wat lekkers erbij ronden het af. Hetty en Lauran zijn zelf enthousiaste fietsvakantiegangers en dat merk je aan alles. Ben je op zoek naar een vakantiefiets, ga dan zeker langs bij Bikefeeling, een naam die aansluit op hun klantvisie. Annemiek en Peter
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Beste Betty Lauran,

Bij men zoektocht naar een goede comfortable onderhouds vrije vakantie fiets, woonwerk fiets , ben ik bij jullie aangeland.
Wat een service,( jullie weten met wat je bezig bent ) . Ik had nog één vraag te stellen: Via e-mal vrijdag avond : Stel dat ik een comfortabele reisfiets zou aanschaffen bv : een Idworxs ER, hoe lang zou ik dan moeten wachten?

Tien minuten later antwoord: Wij hebben 2 maten staan, ALS deze goed zit, onmiddellijk beschikbaar , en anders moeten we eentje bestellen: levertijd +- 6 weken . Past het je zondag morgen , een proefrit ? ..... ,
WAAAAW:
Het weekend daarop : Fiets klaar ! ( Er waren nog een paar persoonlijke aanpassingen nodig, die zeer vakkundig zijn uitgevoerd )

Na service : kan je alleen maar van dromen in Belgie.

Fiets aangeschaft in Maart, +- 5000km, Woonwerk, Franrijk , Duitsland , Ardennen, met bagage, zonder, bij -2C en +30 C..., tegen 6km/u naar boven en tegen 58km/u met volle bepakking naar beneden , en goed dat er magura's op staan ....

Als ik men fiets nog maar zien , heb ik GOESTING om te rijden :-) .IDWORX ER trav spec.
Flex stuur,
Gates cdc , met " bergverzet "

Ik had die fiets al 30j geleden moeten aanschaffen....

mvg Jef


Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items
4.795,00