opc_loader

Menu

Gastenboek

Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...
Ortlieb

Fietstassen van ORTLIEB, gegarandeerd waterdicht en bijna onverslijtbaar.

Als je op fietsvakantie gaat zijn goede Ortieb waterdichte fietstassen bijna nog belangrijker dan de fiets. Niets is zo vervelend als al je spullen nat! ORTLIEB fietstassen laten jou niet in de steek en zorgen er altijd voor dat jouw uitrusting droog blijft!

Om 100% waterdichte tassen te krijgen gebruikt ortlieb verschillende materialen, polyester-, nylon- en Cordura-vezels, die enkel- of dubbelzijdig gecoat worden. Bij een enkelzijdige coating blijft het textielkarakter behouden, bij een dubbelzijdige coating krijg je de vrachtwagenzeil-look. Ook de verbindingsnaden zijn absoluut waterdicht tot een waterkolom van 100.000 mm! Deze hoge waterdichtheid is mogelijk dankzij een industriële hoogfrequente lasmethode. Door moleculaire bewegingen ontwikkelt zich warmte in het materiaal zelf. Het wordt zacht en kan onder hoge druk samengeperst worden. De verbinding is daardoor net zo sterk als het omliggende materiaal.
 

25 Artikelen

Om je fietstas stof- en waterdichtheid te maken is de afsluiting van belang.

Dekselsluiting op de Ultimate stuurtassen en Packer-tassen

De dekselsluiting biedt bescherming tegen stof en spatwater van boven. Er zit een extra sneeuwvanger in de tas en kliksluitingen en haken houden het deksel op zijn plaats. Bij de stuurtassen zorgt de combinatie met een magneetsluiting voor meer gebruiksgemak. De stuurtas is onmisbaar, hierin gaat je telefoon, camera, paspoort en andere belangrijke spullen. Deze blijven gegarandeerd droog in de sterke Ortlieb Ultimate stuurtas met makkelijke magneetsluiting. De optionele kaartenmap zorgt ervoor dat ook uw kaart droog blijft.

Rolsluiting op de Roller tassen

De meest gebruikte achtertassen zijn de Back-Roller tassen. Deze zijn 100% waterdicht en stofdicht door het Ortlieb oprolsysteem, zelfs bij onderdompeling. Er past 40 liter bagage in de twee tassen, ruim voldoende voor een fietsvakantie waarbij u niet gaat kamperen. Als u gaat kamperen heeft u ook de Sport-Roller / Front-Roller voortassen nodig omdat een tent, slaapspullen en vaak ook kookspullen nu eenmaal ook mee moeten. Onze ervaring is dit het makkelijk moet kunnen als je met twee personen gaat fietsen. Ga je alleen dan is een Rack-Pack op de bagagedrager vaak een uitkomst. Je kunt de hoogte en het volume van de fietstassen makkelijk verminderen door de tas verder op te rollen.

De verschillende Quick-Lock bevestigingssystemen zorgen allemaal voor een snelle en veilige bevestiging aan bagagedragers. In geval van beschadiging kan het systeem vervangen worden.

Het gebruiksplezier en de levensduur wordt sterk bepaald door de juiste montage van de tassen aan de fiets. We zien vaak dat tassen niet goed aan de fiets hangen. Dit zorgt voor rammelende tassen en geeft extra slijtage! Bikefeeling doet dit graag voor u als u bij ons de tassen koopt. Ook monteren we gratis een buitentas, helmnet of extra bidonhouder aan uw fietstassen.

 Er zit 5 jaar garantie op Ortlieb tassen.

ORTLIEB HIVIS LIJN

Fietsen in de donkere wintermaanden kan tot gevaarlijke situaties leiden. Om deze gevaarlijke situatie zoveel mogelijk te voorkomen, heeft Ortlieb een complete lijn reflecterende tassen ontwikkeld. Bij alle tassen in de Hivis lijn weerkaatsen niet alleen de reflectoren het licht, maar de hele tas!

Verkrijgbaar in zwart en neon geel

De duurzame en waterdichte fietstassen van de Hivis serie zijn gemaakt van een stof die licht in alle richtingen reflecteert. Naast de klassieke Back-rollers, omvat de serie ook een Ultimate 6 stuurtas en de bekende Front-roller. Ook aan de forens is gedacht in de vorm van de Office Bag, een waterdichte tas voor laptop en papieren. Er is zelfs een Hivis Messenger bag beschikbaar. Met uitzondering van de zadel- en office bags, zijn alle tassen verkrijgbaar in zwart en neon geel. Deze zijn zelfs bij daglicht echte blikvangers!