opc_loader

Wensenlijst


Stress reducer

De idworx Stress Reducer, afgekort iSR, zorgt dat het stuur niet door kan slaan. Daarvoor is boven aan de balhoofdbuis een verdikking aangebracht. Der gehele balhoofdbuis inclusief de verdikking is uit één stuk getrokken en daarna nabewerkt. Dit proces levert een hogere sterkte op en de iSR is dus een integraal deel van het frame.

 Bij de trekkingbikes verhindert iSR het doorslaan van het stuur bij volle belading van de lowrider als de fiets op de standaard staat. Hierdoor zal de fiets niet omvallen. Bij mountainbikes is het voordeel dat het stuur niet doorslaat bij een valpartij. De bovenbuis zal dus niet beschadigen door een doorslaand stuur. En belangrijker is dat ook de kabels niet door knikken. De schakel- en remwerking blijft dus perfect, ook na een valpartij. Door bovendien de draaihoek van het stuur te beperken tot 90°, is een kortere bekabeling mogelijk. Hierdoor wordt een idealere uitlijning van de bekabeling bekomen, wat de bedieningsefficiëntie ten goede komt.

 Daarnaast kun je zien dat de fietsen met liefde in elkaar gezet zijn door de perfecte kabelloop. Alle kabels worden geleid door busjes die op het frame zijn meegelast waardoor nergens beschadigingen of trillingen ontstaan.