opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Een fietszadel waar je heel de dag probleemloos op kan zitten is erg belangrijk.

Zadelpijn kan zelfs je mooiste fietsreis onaangenaam maken. Maar wat is nu een goed zadel?

Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1

Er zijn heel veel verschillende zadels. Welke past bij mij?


Een paar belangrijke aspecten zijn:

  • Hoe lang zijn jouw fietstochten?
  • Wat is jouw houding op?
  • Wat is de breedte van je zitbotjes?
  • Heb je nu zadelpijnklachten?

Een breed dik gelzadel werkt prima in de stad op korte stukjes. Maar als je langer op je zadel zit is een harder en smaller zadel een betere keuze. Over het algemeen geldt: hoe sportiever de zit hoe smaller het zadel. Dit komt doordat je bekken kantelt wanneer je meer voorover gebogen zit. Hierdoor veranderen de drukpunten en wordt het raakoppervlakte smaller.
Veel mensen denken dat een zo groot en zacht mogelijk zadel uitkomst biedt tegen zadelpijn. Dit is zeker niet waar! Bij een zacht zadel zakken je zitbotjes weg waardoor de druk op het voorste gedeelte komt te liggen. Dit gaat zowel bij een man als een vrouw pijn doen. Je zitbotjes zijn het contactpunt met je zadel en verdelen uitstekend je gewicht. Daardoor is er minimale wrijving met je billen en de gevoelige delen worden ontzien. We kunnen eenvoudig de breedte van jouw zitbotjes opmeten.

Nu zijn er heel veel verschillende zadels, met ieder zijn eigenschappen. In overleg, en met gebruik van onze pasfiets, zoeken we het beste zadel voor jou. En bevalt het toch niet mag je het altijd ruilen. Behalve een leren Brooks, deze gaat gelijk al naar jouw billen staan en kunnen we niet meer verkopen!