opc_loader

Menu

Gastenboek

Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Kleuren kan je niet kiezen. Graag even bellen voor beschikbaarheid!

30 Artikelen

Materiaal info Ortlieb

Waterdicht tot een waterkolom van 100.000mm. De waterdichte laag bevindt zich aan de binnenkant van de tassen en is daardoor beschermd tegen invloeden van buitenaf. Omdat veel van de producten met de "rolsluiting" zijn uitgerust: knikvast tot 100.000 keer knikken.

Gewicht gram/m2 Wrijvingsweerstand volgens DIN norm 53863
Trekweerstand volgens DIN norm 53356-A Scheurweerstand volgens DIN norm 53354

Gebruikte stoffen voor de fietstassen Ortlieb.

PS 36C:  Cordura, met eenzijdige PU-Coating. (Plus-uitvoering)
PS 490:  Polyesterweefsel met eenzijdige coating. (Classic-uitvoering)
PD 620:  Polyesterweefsel met tweezijdige coating. (Classic-uitvoering)

2D en 3D lastechniek

Waterdichte Ortlieb tassen zijn niet genaaid of gelijmd, maar hoogfrequent aan elkaar gelast. Dit zorgt ervoor dat alle naden goed vastzitten en dat alles waterdicht blijft.

Het 2D lasproces wordt toegepast bij de zogenaamde platte produkten, zoals kaarten- en documentenmappen, bestaande uit 2 lagen die aan elkaar worden gelast langs de naden.
Het 3D lasproces wordt toegepast voor het produceren van 3 dimensionale produkten, zoals fietstassen en bagagezakken.

Ortlieb fietstassen bestaan uit 3 delen die aan elkaar worden gelast middels een overlap. De voorkant en de achterkant worden aan elkaar bevestigd / gelast door middel van een zoom van ongeveer 10 mm breed (bijvoorbeeld de Back Roller Classic).

Tizip sluiting- spatwaterdichte en stofdichte (rits)sluiting

De Ortlieb TIZIP sluiting is een sterke, plastic seal-sluiting van een uiterst hoog kwalitatief sterk materiaal. Seal-sluitingen zijn stroever te openen en te sluiten dan reguliere ritssluitingen en daarom dienen ze af en toe gesmeerd te worden. Tassen met een TIZIP sluiting zijn geschikt voor situaties waarin aan de ene kant bescherming tegen stof en water en aan de andere kant een snelle en eenvoudige toegang vereist is. Wanneer de TIZIP ritssluiting volledig is gesloten is de sluiting waterdicht. De sluiting dient wel altijd schoon gehouden te worden met water en zeep. Vuil en stofdeeltjes kunnen invloed hebben op de seal-functie als ze tussen de rits terecht komen. Het prestatievermogen wat betreft kracht en duurzaamheid is uitstekend onder extreme omstandigheden. Het is sterk, slijtvast en is flexibel bij buigen en scherpe vouwen. Wanneer de ritssluiting gesloten is, heeft de sluiting een kracht van minimaal 3000N/cm. Voor het openen en sluiten dient men krachtig aan de TIZIP sluiting te trekken in tegenstelling tot reguliere ritssluitingen. Wanneer men de seal-strip sluiting vochtig maakt of insmeert op de seal-strip vergroot men de trekkracht van de rits. De TIZIP sluiting kan bij extreme omstandigheden 'overspannen' raken tijdens het sluiten, waardoor er een opening blijft achter de rits. Trek in dit geval de rits naar achteren, waardoor de spanning wordt verminderd en sluit daarna opnieuw de rits. De TIZIP raakt hierbij niet beschadigd. Als de rits bij het openen te ver is doorgetrokken en in de stop terecht is gekomen, dient u de eerste 2 cm met de hand te sluiten, voordat de rits wordt teruggetrokken.

Quik Lock bevestigingssysteem

De Quick-Lock bevestigingssysteemen van de Ortlieb fietstassen maken een snelle en veilige bevestiging aan bagagedragers mogelijk.
In geval van beschadiging kan het systeem vervangen worden.

Er zijn vier versies verkrijgbaar: QL1, QL2, QL2.1 en QL3.

QL1

Quick-Lock1 was het eerste ORTLI EB houdersysteem voor fietstassen, dat het mogelijk maakt, tassen met slechts één hand aan de bagagedrager vast te haken en weer af te nemen.
Bovendien beschikt het systeem over de volgende kenmerken:

 • Vergrendeling en Ontgrendeling QL1
 • Automatische sluiting en opening van de haken.
  Automatische vergrendeling en ontgrendeling van de haken door simpel het optillen van de tas aan het handvat.
 • Houderrails
 • Dankzij verschillende grote inzethaken kan de Quick-Lock1-haak variabel worden afgesteld op bagagedragers met een buisdiameter van 8-16 mm (incluis). Dus de haak sluit optimaal rond het rek buis en houdt de tas stevig in uw positie.
 • De bevestigingscomponenten kunnen eenvoudig worden afgesteld met inbussleutel nummer 3. De haken kunnen eenvoudig op de gewenste afstand worden gebracht en vastgeschroefd worden.
 • Onderste haak
 • De onderste haak, bevestigd op een halfellipsvormige rail, kan variabel horizontaal en verticaal versteld worden en tevens met stappen van 15° worden gedraaid.
 • Bescherming tegen doorschuren
 • De Front-Roller Classic en de Sport-Packer Classic zijn voorzien van een onderste rail die tevens fungeert als bescherming tegen doorschuren rond de voorste snelspan-as (vooral bij Lowrider-bagagedragers).

QL2

Dit houdersysteem voor fietstassen is de verdere ontwikkeling van het grensverleggende ORTLIEB Quick-Lock1 houdersysteem. Omdat alle haken zonder gereedschap passend voor de bagagedrager ingesteld kunnen worden, is een overgang van de tassen naar een andere fiets zeer eenvoudig. In tegenstelling tot Quick-Lock1 kan bij deze versie achteraf een diefstalbeveiliging voor de fietstassen voorzien worden.
Bovendien beschikt het systeem over volgende kenmerken:

 • Vergrendeling en Ontgrendeling QL2
 • Automatische sluiting en opening van de haken.
  Automatische vergrendeling en ontgrendeling van de haken door simpel het optillen van de tas aan het handvat.
 • Houderrails
 • De Quick-Lock haken kunnen aangepast worden aan de rail, dit is noodzakelijk, want iedere bagagedrager vereist een individuele hoekpositionering om een optimale bevestiging van de fietstas mogelijk te maken. De bevestigingscomponenten kunnen aangepast worden aan ieder rek zonder gebruik van gereedschap.
 • Dankzij verschillende grote inzethaken kan het nieuwe Quick-Lock2-haaksysteem variabel worden afgesteld op bagagedragers met een buisdiameter van 8-16 mm.
  De haken kunnen heel eenvoudig op de gewenste afstand gebracht en vastgeschroefd worden.
 • Alle fietstassen kunnen zowel aan de linker- als aan de rechterkant bevestigd worden. De Office Bags en de Downtown echter, zijn in de fabriek voor de linkerkant (rijrichting) van de bagagedrager ingesteld. Dankzij de draaibare houderrails kan de Office Bag en de Downtown naar keuze links of rechts aan de bagagedrager bevestigd worden.
 • Onderste haak
 • De onderste haak, bevestigd op een ellipsvormige rail, kan variabel horizontaal en verticaal versteld worden en tevens met stappen van 45° worden gedraaid.
 • Bescherming tegen doorschuren
 • De Front-Roller Classic en de Sport-Packer Classic zijn voorzien van een onderste rail die tevens fungeert als bescherming tegen doorschuren rond de voorste snelspanas (vooral bij Lowrider-bagagedragers).

QL2.1

Het nieuwe fietstas montagesysteem Quick-Lock2.1 is gebaseerd op het Quick-Lock2 systeem, maar verscheidene beslissende kenmerken zijn aanzienlijk verbeterd, in het bijzonder in vergelijking met andere systemen die momenteel op de markt zijn.
Dit geoptimaliseerde systeem heeft de volgende eigenschappen die het onderscheidt van andere:

 • Vergrendeling en Ontgrendeling QL 2.1
 • Automatische sluiting en opening van de haken.
  Automatische vergrendeling en ontgrendeling van de haken door simpel het optillen van de tas aan het handvat.
 • Houderrails
 • Een Quick-Lock-haak van 16 mm met inzetstukken met Anti-Scratch functie voor 8, 10 en 12 mm. In Quick-Lock2.1 worden de inzetstukken bevestigd aan de zijkanten en zijn deze beveiligd tegen bagageverlies.
  Er zijn ook Quick-Lock-haken van 20 mm leverbaar voor systemen met grotere diameters (17-20 mm) zoals die vaak gebruikt worden op E-bikes.
 • De bovenste montagerail bestaat uit één stuk, wat zorgt voor nog meer stabiliteit. Bij de modellen Office-Bag en Downtown kan deze worden versteld om aan de linker- of rechterkant van de bagagedrager te worden gemonteerd.
 • Het nieuwe montagesysteem maakt gebruik van extreem vlakke moeren aan de binnenkant die een vlakke ondergrond hebben wat schade aan uw bagage voorkomt.
 • Optionele upgrade met diefstalbeveiliging in de bovenste rail.
 • Onderste haak
 • De rail van de onder haak is gemaakt van een twee-componenten kunststof combinatie met Anti-Scratch functie. Dit vermindert beschadiging aan de bagagedrager en aan het montagesysteem. De onderste haak is draaibaar in stappen van 15° en in hoogte verstelbaar.
 • Zoals in het eerdere Quick-Lock2-systeem zijn alle haken op het systeem afgesteld en kunnen deze eenvoudig worden verwisseld zonder dat er gereedschap nodig is.

QL3

De clou van dit speciaal voor kantoor- en stadstassen ontwikkelde systeem is dat de essentiële houdercomponenten voor de tas zich aan de fietsbagagedrager bevinden. Daardoor blijft de achterzijde van de tas vrij van uitstekende haken en wordt het draagcomfort van de tas in ruime mate verbeterd. De gebruikelijke voordelen van de ORTLI EB Quick-Lock systemen zijn uiteraard ook bij Quick-Lock3 terug te vinden:

 • Kenmerken Quick-Lock3 systeem
 • Comfortabele bediening met één hand
 • Automatische vergrendeling en ontgrendeling van de haken door de tas bij de handgreep op te tillen
 • Houderrail links of rechts evenals naar keuze aan horizontale of verticale steunstangen aanbrengbaar
 • Verstelbaarheid van de hoogte en de helling van de ophanging voor een betere pedaalvrijheid
 • De onderste haak is 360° draaibaar (in 24 stappen, elk van 15°) voor aanpassing aan bagagedragers met een diameter tot 10 mm of 11-14 mm met optionele montageset artikelcode E190.
 • Het horizontale draagvlak van de bagagedrager blijft vrij voor manden, bagagedragerboxen etc.
 • Extra montageset beschikbaar voor gebruik van de tassen op andere fietsen
 • Houderrails compatibel met Quick-Lock1 en Quick-Lock2 ophangsystemen van ORTLIEB
 • Directe montage zonder Quick-Lock3-montagerail is mogelijk op Tubus-systeem „Minimaal QL3“ en Racktime-systeem „Matchit QL3“.

Wij kunnen alles van Ortlieb leveren, staat er iets (nog) niet op onze website dan kunt u er altijd naar vragen.