opc_loader

Menu

EBB Tool (voor EBB tot en met 2008)

35,00
  • Jouw wensen centraal
  • De allerbeste onderdelen
  • Garantie en telefonische ondersteuning
Beschrijving

Idworx EBB Tool (voor EBB tot en met 2008)

Afstellen van de kettingspanning met het Idworx-excentergereedschap

Door de cranks achteruit te draaien en met de vingers van de andere hand of met een hulpmiddel (zoals een schroevendraaier) tegen het onderste gedeelte van de ketting te tikken, kunt u de stand zoeken waarbij de ketting tussen trapaslager en naaf het strakst gespannen staat. U zult merken, dat de kettingspanning afhankelijk is van de stand van de tandwielen. Dit verschijnsel is heel normaal en wordt nog sterker naarmate de slijtage toeneemt. Op de plaats waar de spanning het grootst is, moet de ketting circa een centimeter naar boven kunnen worden gedrukt. Als de kettingpart duidelijk meer dan een centimeter uit ruststand naar boven kan worden bewogen, moet de ketting worden nagespannen.

Als u een ER met een idworx-kettingkast hebt, moet de ketting uiterlijk worden nagespannen als deze tijdens het rijden in de kettingkast rammelt. Om de kettingspanning te controleren zoals hiervoor beschreven, kunt u de achterste afdekkap van de kettingkast verwijderen en de kettingspanning via de onderste kettingtunnel van de kettingkast controleren. Hierdoor verkleint u het risico dat de ketting er tijdens het rijden over een slechte ondergrond afloopt. De cranks moeten in die stand blijven waarbij de kettingspanning het grootst is. Ga links naast uw idworx staan. Draai de beide klembouten aan de onderzijde van het crankstelhuis zo ver los, dat ze met de hand kunnen worden verdraaid. Let op! Bij een Easy Rohler met idworx-kettingkast moet ook de bout van de kettingkastbevestiging aan de liggende achtervork worden losgedraaid!

Plaats het idworx-excentergereedschap in de beide boringen aan de linkerzijde van de excenter; houd het met de ene hand in de boringen en verdraai het met de andere hand. Controleer na het instellen van de gewenste kettingspanning of de excenter centrisch in het crankstelhuis zit. Is dit niet het geval, dan het excentriek zodanig in axiale richting verschuiven, dat het links en rechts ongeveer even diep in het crankstelhuis zit (zie ook „handleiding – Rohloff Speedhub“). Breng de klembouten weer aan en zet deze vast met 15 Nm. Onder zeer ongunstige omstandigheden en als de excenter lange tijd niet werd bewogen, kan het zijn dat de excenter niet met de hand in het crankstelhuis kan worden gedraaid.Dan verdient het aanbeveling om de fiets naar uw idworx-dealer te brengen.

 

Beoordelingen (0)
EBB Tool (voor EBB tot en met 2008) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
EBB Tool (voor EBB tot en met 2008)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items