opc_loader
Zoeken
Gastenboek
Gemma Evers 
Ongeveer 2 maanden geleden heb ik een Idworx...
Gerard Ritstier 
Ik heb sinds 2 jaar en 8 maanden een...
Carel Magermans 
Ruim 4 maanden geleden, heb ik mijn 11 jaar...

Rohler BLT

De aluminium Rohler BLT heeft de kleur shady grey. De Rohler BLT is een Adventure Bike en is er in twee specificaties, met 27,5"velgen of 28" velgen.

5.295,00
Idworx
kleur
Maat
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en schijfremmen
Beschrijving

De Rohler BLT is een mooie aanvulling op de oPinion BLT.

De eerst idworx BLT is alweer van 2015, de oPinion BLT, en daar is nu de All Rohler BLT aan toegevoegd. Min of meer dezelfde fiets, maar in plaats van de Pinion versnellingsbak krijgt deze fiets het Rohloff versnellingssysteem. Het resultaat is een sportieve adventure bike bedoeld voor lange fietsreizen, ook off road.

Wat gelijk opvalt is de nieuwe vorm van de bovenbuis. Deze maakt het mogelijk in bij de balhoofdbuis een grootschalige verbinding te maken die zorgt voor meer stevigheid.

De BLT is geschikt voor banden tot 70 mm en heeft een sportievere zit dan de All Rohler. Het stijve frame zorgt voor een voorspelbaar stuurgedrag en een goede stabiliteit, óók met veel bepakking. Afhankelijk van de bandenkeuze kan de Rohler BLT worden gebruikt voor comfortabele wereldreizen of langdurige zware tochten over onverharde wegen. Maar door de uitmuntende verlichting is het ook de ultieme forenzen fiets.

De Rohler BLT, wat staat voor Boulders, Logs en Trees, heeft een robuust aluminium frame met een off-road/mountainbike geometrie in combinatie met de betrouwbare Rohloff versnellingsnaaf en sublieme schijfremmen. Deze Rohler BLT is gemaakt voor uitdagende off-road fietsvakanties. Maar met wegbanden komt deze fiets ook uitstekend tot zijn recht op asfalt. Dan wordt het een sportieve All Rohler Travel Spec met een geometrie die voor sommige mensen beter past.


Er zijn twee uitvoeringen van de Rohler BLT:

 • De off-road Extreme Spec met 70mm off-road banden om 27,5"wielen én 75mm spatborden.
 • De Multi Spec is een minder extreme uitvoering met 29" wielen en met 57mm brede allround banden en spatborden.


Wat maakt de BLT de ideale fiets voor de veeleisende vakantiefietser?

 • Het verstevigde frame heeft een optimale geometrie voor een reisfiets en geeft de Rohler BLT een strak en betrouwbaar stuurgedrag.
 • De duurzame Rohloff versnellingsnaaf.
 • Brede banden, voor zwaar beladen fietsen geeft dit voelbaar meer rijcomfort en een betere wegligging op slechte weg.
 • Schijfremmen: het De voordeel van schijfremmen is dat ze ook bij nat weer uitstekend remmen. Zeker tijdens lange afdalingen komen schijfremmen echt tot zijn recht. Met twee vingers zeer gedoseerd snelheid minderen is echt het sublieme remmen!
 • Son naafdynamo en Son Edelux koplamp op speciale lamphouder voor optimale verlichting.
 • Inbouw van een usb-aansluiting voorbereid.
 • Schwalbe G-one Tubeless Easy banden, comfortabel op ieder terrein.
 • De idworx Stress Reducer: de stuuruitslag wordt door een nok begrensd, waardoor de schakelkabels, remleidingen en bovenbuis niet kapot gaan bij een val. De Idworx All Rohler heeft een extra stijve tapered voorvork (1/1/8 - 1/1/2) Cane Creek gelagerd.
 •  Het geheel van dynamo, voor- en achterlicht bestaat uit een idworx kabelboom. Als je het voorwiel eruit wilt halen hoef je geen draadjes los te maken, het is een stekker loze verbinding. De Edelux II koplamp geeft erg veel licht en is er dus niet alleen om gezien te worden, ook het achterlicht is van ver zichtbaar. De naafdynamo kan ook stroom leveren voor een USB poort op uw fiets, hierboven een Plug. Ook zie je de verbeterde koplampsteun van idworx.
 •  De bekabeling van het achterlicht gaat buitenom en door de bagagedrager naar het achterlicht. Dit zorgt voor een probleemloze bedrading.
 •  Hand gespaakte wielen extra brede velgen voor een stabiel rijgedrag. De brede spatborden met goede bevestiging maken het geheel af.

Opties:
De Gates CDX tandriem is een veel gekozen optie. Een echte aanrader voor deze reisfiets zijn de robuuste idworx Big Disc schijfremmen. Deze Hope schijfremmen zijn speciaal voor Idworx gemaakt en extra groot (203 mm) en extra dik (3,2 mm!) uitgevoerd. Ze zorgen voor een veilig remgedrag in de snelste en langste afdalingen met volle bepakking, dus schijfremmen geschikt voor een vakantiefiets.
Beide specs zijn af-fabriek (of in de toekomst) te upgraden naar go-everywhere E-bike met het elektrische Alber Neodrives systeem.
 

 

Extra informatie

De Rohler BLT is een sportieve adventure bike met een mooi vormgegeven, aflopende bovenbuiswelke de framestijfheid aanzienlijk verhoogt.

Kenmerken:

 •     Onderhoudsarme Rohloff 14-versnellingsnaaf
 •     Keuze uit twee wielmaten: Twentyniner wielen met 57mm Schwalbe G-One allround banden of  55 mm Marathon Almotion banden  of 27,5 wielen met 70 mm dikke G-one banden
 •     Optie: Heavy-duty idworx Big Disc schijfremmen met Hope V2 remklauwen en 203 mm grote, 3,2 mm dikke remschijven
 •     Oversized steekas in voorwiel
 •     Gates Riemaandrijving mogelijk
 •     Stekkerloze SON naafdynamo en SON Edelux II koplamp
 •     Tubus Duo voordrager met bevestiging op dubbele nokken
 •     Aluminium frame met avontuurlijke geometrie
 •     Rijklaar gewicht: ca. 17,5 kg

Specificaties en geometrie Rohler BLT gen. 1.1 2021 

Mooie Super Costom Rohler-BLT:

Beoordelingen (1)
Rohler BLT heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Rohler BLT


Laatst bekeken items
5.295,00