opc_loader

Menu

Gastenboek

Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Rockn Rohler (Titanium)

De idworx Rockn Rohler is nu ook verkrijgbaar in Titanium.

Idworx

kleur

Maat

4.598,00
  • Jouw wensen centraal
  • De allerbeste onderdelen
  • Garantie en telefonische ondersteuning
idworx Bikes
Rohloff en schijfremmen
Beschrijving

De idworx Rockn Rohler is een degelijke, snelle mountainbike met een Rohloff versnellingsnaaf. Deze  off-road fiets heeft een minimum aan onderhoud en levert uitstekende prestaties onder alle omstandigheden. De grote wielen hebben een goede tractie en de  idworx geometrie staat voor een uitstekend stuurgedrag. Nu ook leverbaar in Titanium.

Het agressieve profiel van de relatief smalle 2.35” voorband zorgt voor een direct en voorspelbaar stuurgedrag, de 27.5+ achterband is 2.60” dik en geeft extra comfort en de nodige tractie. Doordat beide banden nagenoeg even groot zijn, volstaat één maat binnenband voor en achter, maar nog beter is het om de set tubeless te rijden, waardoor de bandenspanning nog lager kan (voor: 1,2 bar / achter: 0,9 bar). De unieke keuze van verschillende wielen is uiteraard niet door idworx zelf bedacht. We zien dit terug in de motorwereld, waar het gebruik van twee verschillende wielmaten heel normaal is.

Waarom twee verschillende banden vragen we aan Gerrit Gaastra?

"Ik rijd de laatste jaren veel op enduro-motoren". Die hebben allemaal achterin een dikkere band dan voorin. In de Rockn Rohler Rough Spec zorgt een lichtrollende Rocket Ron in de maat 2.6 achteraan voor tractie en comfort, terwijl de smallere 2.35" 29er-band Schwalbe Fat Albert aan de voorkant juist maximale controle in bochten garandeert. Voor het comfort heb je immers de vering van de voorvork. Deze combi rijdt echt top, ik fiets er zelf ook mee. Natuurlijk met extra brede 30 mm velgen voor en 35 mm achter (binnenmaat!). Het comfortniveau is gewoon veel groter, terwijl het stuurgedrag lekker scherp en direct blijft. Ik heb ook veel getest met plus-banden in de voorvork, maar die voelen als je ze op lage druk rijdt onstabiel aan. En pomp je ze harder op, dan vallen de voordelen weg. Kortom, ik denk dat de mix van plus-band achteraan en goed geprofileerde 29er band voor voor de meeste bikers ideaal is!

Wat heeft de Rockn Rohler Rough Spec:
Rohloff-versnellingsnaaf, Gates Mudport riem of extra geharde KMC X1 ketting en kettingblad.  Een 120 mm RockShox Reba voorvork. In combinatie met het iets kleinere achterwiel betekent dat, dat de hoeken van de Rockn Rohler Rough Spec ongeveer een graad luier zijn dan van een gewone Rockn Rohler.

 Voordelen 29” ATB’s:

  •     vooral meer grip voor en achter (dus bij het klimmen, sturen en remmen)
  •     iets betere rolweerstand
  •     rolt beter over obstakels zoals stenen en boomwortels
  •     meer stabiliteit
  •     verbeterde zitpositie voor langere rijders

Dat de idworx RocknRohler Rockn Rohler een mountainbike is waar al meer dan tien jaar verbeteringen aan gedaan zijn dat zie je én merk je.

 
De perfecte kabelgeleiding, de nokken die zorgen dat het stuur niet kan omklappen, de excentrische idworx trapas en de extra brede velgen met schuin geboorde spaakgaten maken de Rockn Rohler een echte idworx. De relatief hoog geplaatste trapas maakt dat je in bochten lekker kan doortrappen, maar zonder bepakking voelt de fiets in eerste instantie een beetje hoog. Eenmaal bepakt ontstaat een stoere vakantiefiets gemaakt voor die vele off-road kilometers.

De in de excentrische trapas geïntegreerde lagers zijn van roestvrij staal en hebben een 100% vetvulling.  Slijtvast gehard stalen Idworx kettingblad en de KMC X1 ketting met 35/17 tandwielverhouding. Stil, efficiënt en onder houdsarm, maar wie geen ketting wil, de achterbrug is voorzien van een opening om een riem door te voeren. Dus de RocknRohler kan model 2017 ook met De origanal Gates riem besteld worden. Zonder meerprijs! Bikefeeling werkt liever met deze riem dan met de CDX die Idworx toepast. Deze CDC riem gaat ruim twee keer zo lang mee!

Wat ontbreekt zijn oogjes op de staande achtervork om een drager te kunnen bevestigen maar met behulp van twee Tubus-klembandjes is een drager uitstekend te monteren. Volgens Idworx hebben de framebuizen op die plek een grotere wanddikte om de klemkrachten op te vangen. Ook leverbaar met een Carbon vaste voorvork.
Klant Paul fietste twee maal Duchenne Heroes met de Rockn Rohler met de Zware Idworx schijfremmen, zonder enige problemen!

Extra informatie


Ride it all, all the colors

Klant Paul fietste al twee maal Duchenne HEroes op zijn Rockn-Rohler. Zonder enige problemen

De Rock-n-Rohler Power spec 2021


 

Beoordelingen (3)
Rockn Rohler (Titanium) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Rockn Rohler (Titanium)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items