opc_loader
Zoeken
Gastenboek
Frans Kiffers 
Vorige week woensdag voorafgaand aan het...
Toine De Bakker 
Sinds een paar weken (weer) een Santos...
Gemma Evers 
Ongeveer 2 maanden geleden heb ik een Idworx...

Rapid Rohler Titanium

De Rapid Rohler is een Mountainbike met een extreem steile stuurhoek, zeer korte liggende achtervork en een relatief laag bottom bracket. Een perfecte fiets voor Nederlandse Mountainbikeroutes. Ook te gebruiken als Gravelbike.

8.501,95
Idworx
Maat
Beschrijving

Deze nieuw ontwikkelde RaRTi heeft een extreem steile stuurhoek van 72,5º

De grote plus 70 graden balhoofdhoek zorgt voor een stabiel rijgedrag tijdens een klim en voor een nauwkeurig stuurgedrag op lage snelheden.  Op vlak terrein reageert de Rapid Rohler direct op je stuur. Bij snelle afdalingen merk je dat je voorwiel minder voorspelbaar aanvoelt.


Verder heeft deze fiets een zeer korte liggende achtervork.


Deze zorgt voor een speelse en wendbare mountainbike waarmee je weinig steile en technische klimmetjes rijdt. Tijdens een steile klim heeft het voorwiel de neiging heeft om los te komen van de grond.


En een relatief laag bottom bracket.


Een lagere bottom bracket zorgt voor een lager zwaartepunt op je fiets. Dit is gunstig voor de wendbaarheid. Op technische stukken is de kans groter dat je met je pedalen of bottom bracket de grond raakt.

Verder:

  • een onverwoestbaar Titanium frame
  • 29 inch wielen
  • een onderhoudsarme Rohloffnaaf
  • Eventueel met Gates Belt Drive.

Voor de liefhebber is deze Rapid Rohler een snelle maar zenuwachtige fiets. Geschikt voor vloeiende en bochtige singletrails zoals in de Ardennen of de Eifel. En een perfecte fiets voor Nederlandse Mountainbikeroutes.

Let op: Very Limited!!

Extra informatie

Als het gaat om de geometrie en bandenbreedte van mountainbikes is Gerrit Gaastra altijd een tegendraadse denker geweest. Zijn "Double D" fiets uit 2000 had een 68º vlakke balhoofdhoek en 2,4 inch brede banden. Dit zorgde voor een goede stabiliteit en veiligheid bij technisch uitdagende afdalingen. Nu na 21 jaar, vele prototypes, trainings- en wedstrijdkilometers van Gerrit en Jana van het Bike Basics-team komt idworx met een volledig nieuw ontwikkelde, limited edition, Rapid Rohler in het prachtige, onverwoestbare titanium. Deze Rapid Rohler is een tegenhanger van idworx Evolution geometrie. Ondanks dat deze zich in de loop der jaren bewezen heeft.

Specificaties Rapid Rohler Titanium gen 1.0 2022

Geometrie Rapid Rohler

Beoordelingen (0)
Rapid Rohler Titanium heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Rapid Rohler Titanium


Laatst bekeken items