opc_loader
Zoeken
Gastenboek
AA vd Burght 
Sinds een maand ben ik trotse eigenaar van...
Walter Bakx 
Op maandag 22 juli 2020 zijn Ellie en ik...
Harry Teeselink 
Zo: ik heb hem ! Blij als een kind, een...

Race Lite

De Race Lite is Santos lichtste model en misschien wel de snelste Rohloff-fiets ter wereld! Tenminste, als je zelf van heel hard trappen houdt.
Genoemde prijs is de basisprijs van deze fiets.

4.615,00
Kenmerken
Santos Lite serie:
Rohloff en velgremmen.
Beschrijving

Als je racefietser én fietsforens bent is de Santos Race Lite een droom die uitkomt.

De Race Lite heeft een super stijf frame en is met zijn 10-12 kilo een lichtgewicht in zijn klasse. De racefiets van Santos is comfortabel en snel, voor je dagelijkse trainingsrondje, voor snel woon-werk verkeer en lange monstertochten. Je kan er met twee tasjes en een creditcard op zak zelfs mee op fietsvakantie! De iets bredere banden geven je extra comfort en de fiets is gemaakt voor intensief dagelijks gebruik, véél kilometers door weer en wind. Met verlichting en spatborden kun je er bovendien de hele winter mee doorrijden.  Dankzij de Rohloff-naaf en de schone tandriem-aandrijving heeft de fiets minimaal onderhoud nodig en ben je verzekerd van duizenden zorgeloze kilometers. Zijn eigenschappen:

  • Duurzaam
  • 365 dagen per jaar fiets
  • Spatborden en verlichting mogelijk
  • Weinig onderhoud
  •  Mooi afgewerkt
  • Voor intensief dagelijks gebruik
  • Sportief en comfortabel
  • Licht en snel
  • De Race Lite heeft ruimte voor 35mm banden zonder spatborden en 28mm met.

Het aluminium frame van de Race Lite heeft een hoge bracket- en torsiestijfheid. Hij stuurt lekker strak en precies. De achtervork is ook zeer stijf, wat noodzakelijk is wanneer je een tandriem-aandrijving toepast.

De Race Lite heeft mooi afgewerkte lasnaden en aan de achterpat met opening voor de tandriem zit ook de zogeheten ‘Snubber’ geschroefd, het borgwieltje dat ervoor moet zorgen dat de tandriem niet overslaat als de riemspanning te laag is.

Binnen de spatborden is genoeg ruimte voor 32 mm Schwalbe Supreme banden


De Santos Race Lite lijkt een echte racefiets, met racewielen, racebanden, racestuur, raceremmen en carbon racevoorvork, en is dat ook..... Alleen heeft de Race Lite ook een Rohloff-naaf en als je wilt riemaandrijving, verlichting, spatborden en Santos heeft voor de Race Lite een speciale Tubus bagagedrager. De tassen hangen mooi laag en maken samen met een stuurtas van de Race Lite een  ‘light-trekking’ sportfiets! Of, zoals Robbert zegt, het is een vakantiefiets voor creditcard reizigers ;-)

Lauran heeft op deze Race-Lite de Roparun gefietst, 420 kilometer binnen 24 uur, meer info op ons blog.

Een kale Race Lite weegt 10 kilo en dat is voor een Rohloff-fiets erg licht.

De Santos Race Lite is gebouwd om probleemloos veel kilometers in alle weersomstandigheden te fietsen zonder je druk te hoeven maken over regelmatig schoonmaken, ontvetten en smeren. Ook geschikt als snelle woon-werkverkeer fiets.

Er zijn twee shakelsystemen voor de Race Lite:
De Co-Motion shifter wordt standaard geleverd op de Race Lite en Cross Lite. De shifter schakelt soepel en licht en past over een stuur met racebocht.

Een optie is de Gebla Rohbox. Deze maakt het mogelijk om met raceshifters van Sram de Rohloff naaf te schakelen.
Voordelen/nadelen Gebla schakelbox:

+ Past op bijna alle sturen
+ Werkt met Sram schakelaars
- Hoge bedienkracht
- Maar 1 versnelling per keerHier kan je je droom Race Lite zelf samenstellen. We helpen je, uit eigen ervaring,  graag om de juiste keuzes te maken.
Bikefeeling biedt zelfs nog meer mogelijkheden dan Santos zelf!

Extra informatie

Lauran heeft Paijs-Zevenbergen gereden binnen 24 uur op de Santos Racelite, lees meer op het blog.

Geometrie Race Lite
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.

Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
S 470 520 745 813 520
M 510 550 776 834 540
L 550 570 806 857 560
XL 580 585 831 878 580
XXL 625 610 862 897 600
* Gemeten met de Continental Grand Prix 28 mm band.

Foto's van klanten:

Beoordelingen (3)
Race Lite

(Jan van Doorn)
Topfitte. De mijne 3 jaar geleden aangekocht. Zo enthousiast dat vorig jaar ook mijn echtgenote is overgestapt naar een racelite. Een echte altijd fiets. Er zijn alleen nog maar smoesjes om niet te fietsen. Uiteraard draagt jaarlijks toponderhoud van Lauran ook bij aan het fietsplezier.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(Mark P)
Ik heb een van de eerste Race Lites rijdt nog steeds op dezelfde riem al 16K verder. Wat een fiets prima lak ook onderhoud nihil en wat een pret om op te fietsen best there is voor forenzen 32 Km per dag geen greintje door weer en wind
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Afgelopen juli 2016 een Santos Race Lite gekocht bij Bikefeeling. Via internet zag ik deze fiets en contact genomen. Dat ging vrij makkelijk, daarna afgereisd naar Oudendenboch. Samen met Hetty de fiets afgestemd op mijn persoonlijke wensen, ander zadel, ander stuur. Lauren heeft de fiets klaargemaakt en kon de fiets op 2 juli halen. Deze Santos wordt gebruikt voor woon-werk verkeer, dagelijks 50 kilometer, tussen de 900 en 1000 kilometer per maand en inmiddels 4000 kilometer gefietst met de Santos.
De Santos Race Lite is de beste koop die ik de afgelopen jaren heb gedaan, (bijna) elke dag is het feest om op deze fiets te rijden. Weinig tot geen onderhoud ( Belt drive, Rohloff naaf), goede en betrouwbare verlichting.
Het contact met Hetty en Lauran is prettig en vriendelijk.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items
4.615,00