opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Travel Lite

De Santos Travel Lite is een sterke vakantiefiets en/of een betrouwbare woon-werk fiets. Tijd om te vertrekken dus!
Genoemde prijs is de basisprijs Rohloff+riem van deze fiets.

6.190,00
 • ​​ Jouw wensen centraal
 • De allerbeste onderdelen
 • ​​ Garantie en telefonische ondersteuning
Zet op wensenlijst
Kenmerken
Santos Lite serie:
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen
Beschrijving

De Travel Lite is Santos chique alleskunner, een oersterke, betrouwbare, strakke, lichte en snelle vakantiefiets en/of woon-werk fiets die je overal brengt.

De Santos Travel Lite is er in twee combinaties:
Rohloff versnellingsnaaf & velgremmen of Pinion versnellingsbak & schrijfremmen.

Combinatie 1: Rohloff versnellingsnaaf & velgremmen
Deze combinatie van Rohloff met Magura HS33 velgremmen en riemaandrijving is de meest duurzame en onderhoudsarme combinatie.
Deze Travel Lite is ontwikkeld rond de betrouwbare Rohloffnaaf. Met deze naaf schakel je probleemloos, zelfs als je stil staat of tijdens een klim moet terugschakelen. Het frame heeft mooi afgewerkte, gladde lasnaden en geen overbodige nokjes. Er is ruimte voor brede banden, comfortabel op alle soorten wegen. Verder heeft deze fiets de erg gebruiksvriendelijke FIRMtech remmen. Deze hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust, duurzaam en krachtig. Ze remmen stevig en zijn met veel gevoel en weinig kracht te doseren. De remblokken vervangen kan in een handomdraai zonder gereedschap.

Ook als E-bike / E-bike Ready
De Travel Lite is ontworpen met een blik op de toekomst. Hij is E-bike ready, wat betekent dat je 'm nu of later kunt elektrificeren met het Pendix systeem.

Combinatie 2: Pinion versnellingsbak & schrijfremmen
In deze Travel Lite passen twee wielmaten en wordt dan ook wel Travel Lite+ genoemd.

Het PLUS concept betekent dat het frame geschikt is gemaakt voor twee wielmaten, die je gemakkelijk kunt wisselen. Standaard is een 28 inch wiel extra brede velgen met 50 mm banden. Daarnaast kun je kiezen voor andere wielen, namelijk 27,5 inch met 55 tot 62 mm banden. Ideaal voor op reis als snelheid niet belangrijk meer is, deze ballonbanden geven je super veel comfort op slecht wegdek of onverharde wegen.
Uitgerust met een onderhoudsarme Pinion P18 versnellingsbak is het een echte vakantiefiets, met een C12 is het een heerlijke fiets zolang je niet bepakt en bezakt het hooggebergte in gaat. Met de probleemloze riemaandrijving ben je niet te stoppen. En de sterke schijfremmen geven je alle controle.

Deze Travel Lite heeft een Pinion versnellingsbak. Deze vormt samen met de riemaandrijving een duurzame en onderhoudsarme combinatie.  Voor een duurzame aandrijving is een nauwkeurige Pinion passing van groot belang. Het frame van de Travel Lite+ heeft daarom een verstevigde Pinion brug, die zorgt dat de (riem)aandrijving geruisloos is en zo lang als mogelijk meegaat. In het rijgedrag voel je dat ook; efficiëntie in elke trapbeweging. De Travel Lite+ heeft een duurzame geruisloze Gates riemaandrijving. Bevestigd met vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat), en een door Santos ontwikkelde riemspanner. Dit wieltje houdt de riem bij het bracket op spanning en heeft als voordeel dat het achterwiel er nog gemakkelijk uit kan.
De Travel Lite+ kan afgemonteerd worden met Shimano XT schijfremmen met 180 of 203 mm schijven en lange grepen. Een mooie upgrade hiervan zijn de betrouwbare en zeer goed te doseren Hope remmen met 203 mm, 3mm dikke schijven.

Ook als E-bike / E-bike Ready
De Travel Lite is ontworpen met een blik op de toekomst. Hij is E-bike ready, wat betekent dat je 'm nu of later kunt elektrificeren met het Neodrives systeem.
 

Kenmerken:

 • Betrouwbare pakezel tot 55kg bagage
 • Véél en vér fietsen Stabiel en comfortabel frame
 • Zorgeloos fietsen, weinig onderhoud door gebruik van top componenten
 • Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk
 • Probleemloze Rohloffnaaf of Pinion versnellingsbak
 • Rohloffnaaf, Son naafdynamo en verlichting in gepolijst zilver of geanodiseerd zwart, rood, oranje, groen of blauw
 • Hydraulische FIRMtech remmen
 • Altijd verlicht met de SON verlichtingsset, Stekkerloze naafdynamo
 • Multi-inzetbaar Verschillende zadels, banden en dragers mogelijk
 • Diverse pedalen, met of zonder kliksysteem
 • Diverse soorten bagagedragers en lowriders. Let op: De dragers zijn niet geschikt voor kinderzitjes
 • Bewezen 'Travel' waardig

Aandacht voor detail:

 • Eccenter
 • Modulaire kabelgeleiders
 • Vaste achterpadden
 • Antidoordraai balhoofd
 • Santos riemopening

Frame en rijeigenschappen

De Travel Lite is stabiel en voelt zeer solide aan, en is geschikt om véél te fietsen met of zonder bagage. De frameverhoudingen zijn goed uitgekiend. Hij heeft een comfortabele zit voor zowel rijders die graag diep zitten als de liefhebbers van een wat hoger stuur. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging.  Een goede vakantiefiets moet een stijf en zo stabiel mogelijk frame te hebben. Dat heeft Santos goed begrepen, het frame is gemaakt van oversized aluminium buizen met mooi glad geslepen lasnaden en voelt zeer strak en solide aan, ook onder belasting van een complete kampeeruitrusting. De Travel Lite is Santos mooist afgewerkte frame omdat het is ontworpen voor één type rem en transmissie. Geen overbodige nokjes, mooie kabelloop, glad afgewerkte lasnaden, een semi-geïntegreerd balhoofdstel en mooie Firmtech remnokken. Santos heeft gezorgd voor een vloeiende loop van de versnellingskabels. Er loopt nergens een bocht teveel of te krap, wat zorgt voor een minimale slijtage van de kabels en een lekker soepel schakelgedrag.
Santos heeft voor de nieuwste toer- en trekkingfietsen twee speciale lichtgewicht achterdragers ontwikkeld, die exclusief voor Santos gemaakt worden, een lite drager geschiktvoor 15 kilo bagage, en een XL drager voor volle bagage tot 45 kilo.

Zorgeloos fietsen

Weinig onderhoud:  Rohloff naaf/ Pinion versnellingsbak, riemaandrijving en FIRMtech remmen/schijfremmen.
De Travel Lite is uitgerust met de meest duurzame en onderhoudsarme componenten, zodat je zorgeloos véél kilometers kunt fietsen. De betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff in combinatie met de Gates tandriem en hufter-proof Magura FIRMtech remmen zorgen daarvoor. Dit maakt de Travel Lite een ideale vakantiefiets én duurzame forenzenfiets.

Riemaandrijving

De tandriem vergt nauwelijks onderhoud, hoeft niet gesmeerd te worden, heeft geen last van nattigheid en blijft ook in de modder lekker soepel draaien. Je hoeft de tandriem enkel zo nu en dan met de tuinslang af te spoelen en heel soms moet je hem even naspannen. De belt loopt wel soepeler als je deze inspuit met een beetje silliconenspray! Om de tandriem te kunnen spannen en uit te lijnen is het frame voorzien van een excentrische trapas; een grote draaibare bus waarin de trapas uit het midden zit. Je brengt de riem op spanning door twee bouten onder het bracket los te draaien en de bus iets te verdraaien en dan beweegt de trapas een paar millimeter naar voren. De uitlijning van de riem corrigeer je door de bus iets naar links of rechts te schuiven, waarbij een halve of een hele millimeter al voldoende is om de tandriem vrij van de opstaande rand aan het tandwiel te laten lopen. Als je bij ons een fiets koopt doet Lauran dit voor bij de eerste beurt. Met de standaard tandwielverhouding van 55 tanden voor en 22 tanden zijn klimmen tot 18 procent haalbaar. Je kan het hele versnellingbereik een stukje naar beneden brengen door een 50-tands voortandwiel te monteren. Dan gaan de klimmetjes net even wat makkelijker. Als je gewend bent om veel op souplesse te rijden of een langzame klimmer bent, dan kan je dit al bij de aankoop van de fiets laten doen.

Het achterwiel zit gestoken in vaste, verticale uitvalpadden, waardoor een correcte positie en uitlijning van het achterwiel altijd gegarandeerd is en het uitnemen van het achterwiel in geval van een lekke band erg makkelijk is.

Hydraulische Magura FIRMtech remmen

Op de Travel Lite zitten hydraulische FIRMtech HS33 remmen van Magura. Deze zijn robuust, duurzaam en, de naam zegt het al, ‘firm’ ofwel krachtig en god te doseren. Door het volledig gesloten systeem zijn ze ook erg bedrijfszeker en onderhoudsvriendelijk. De Firmtech remmen onderscheiden zich van de standaard Magura-remmen door de bevestiging aan het frame. Ze zijn zowel voor als achter aan de achterkant van de vorkpoten vastgelast. Zo krijg je een oplopende rem die zichzelf steeds strakker vastklemt als er hard geremd wordt. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Dat je de remmen niet af kunt stellen is erg fijn, want zo kan je er ook niets aan verprutsen. Wanneer een remblok vernieuwd moet worden draai je de rem open en klik je het versleten blokje eruit en de nieuwe erin. Klaar!

Kies je voor SON verlichting dan krijg je een mooie Edelux koplamp met op een Santos lamphouder. Verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende Son naafdynamo en bedraad Son achterlicht. Storingsvrij en licht als van een motorfiets! De naafdynamo is ook geschikt om een stroomvoorziening op je fiets te maken om bv je navigatieapparaat of telefoon op te laden.

Wielen en banden

De wielen van de Santos gespaakt tot een goed stijf geheel. Dat stuurt strak, kan veel gewicht aan en blijft lang heel. De spaaknippels zijn verlijmd om lostrillen tegen te gaan. Santos biedt meerdere soorten banden aan. De ruimte tussen de vorkpoten en binnen de spatborden is ruimschoots voldoende voor 55 mm dikke banden. Zonder spatborden kunnen er zelfs 60 mm banden op. Een dikke band rijdt in combinatie met de bijbehorende lage luchtdruk erg comfortabel. Daarnaast levert het, afhankelijk van de bandenkeus, op ruwere ondergrond een lagere rolweerstand op! De minimale druk hangt af van het gewicht van berijder en bagage, de kwaliteit van de weg en de snelheden in de afdaling. Ergens tussen de 1 en 3 bar, experimenteer hier gerust mee.

De Santos Travel Lite is een custom-built trekkingfiets, wat betekent dat je hem aan de hand van een uitgebreide optielijst zelf kunt samenstellen en uitgebreid aan je wensen kan aanpassen.

Hulp nodig om jouw betrouwbare, onderhoudsarme en comfortabele Travel Lite vakantiefiets samen te stellen?  Wij helpen je graag, uit eigen ervaring, om de juiste keuzes te maken. Bikefeeling biedt zelfs nog meer mogelijkheden dan Santos zelf!

Extra informatie

Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven. Tip: testen zegt meer dan cijfers.

GeometrieTM26

 
Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout Stack Reach
Heren Rohloff velgrem
49 cm 490 580 799 908 602 613 395
53 cm 530 590 822 911 602 616 404
57 cm 570 600 853 932 622 637 408
61 cm 610 610 883 951 642 655 412
65 cm 650 620 913 969 662 674 416
Heren Pinion schijfrem
49 cm 490 580 800 907 602 615 392
53 cm 530 590  821 909 602 617 401
57 cm 570 600  851 932 622 640 404
61 cm 610 610  881 950 642 658 409
65 cm 650 620 906 969 662 677 413

De Travel Lite getest door de Volkskrant. - juli 2021

Foto's van klanten:

De mooie TL+, en foto, van Ben van Hoorn.Beoordelingen (2)
Travel Lite heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Travel Lite


Laatst bekeken items
6.190,00