opc_loader
Zoeken
Gastenboek
Renate Wüthrich 
Ik heb een oranje idworx All Rohler gekocht...
Tom Enneking 
Toen ik besloten had een Santos fiets te...
Albert T 
Mijn Rohloffnaaf in mijn Santos Trekking...

Travelmaster 2.6

De Travelmaster 2.6 is Santos’ meest succesvolle model aller tijden. Hij is al in 2006 door Op Pad uitgeroepen tot trekkingfiets van het jaar. Nu vooral nog verkocht in de kleine maten omdat de 26 inch wielen hierin mooiere verhoudingen geeft dan 28 inch wielen.
Genoemde prijs is de basisprijs Rohloff+riem van deze fiets.

4.170,00
Kenmerken
Santos Travelmaster serie:
Rohloff, velgremmen.
Beschrijving

De Travelmaster 2.6 is inmiddels een klassieker.

Hij werd reeds in 2006 door Op Pad uitgeroepen tot trekkingfiets van het jaar. 

De Santos 2.6 heeft een comfortabel stijf frame, voelt heel compact aan en is erg wendbaar. De TM 2.6 is afgeleid van de mountainbike wat te zien is aan de 26-inch wielen, de dikke banden en het compact gebouwde aluminium frame met oversized buizen en sterk aflopende bovenbuis. In de loop der jaren zijn er vele aanpassingen gedaan om de Travelmaster te optimaliseren als vakantiefiets. Zo is de achtervork verlengd, zodat je niet met je hakken tegen de tassen aan komt. Verder zien we veel schroefnokjes aan het frame voor de montage van verschillende remmen, versnellingssystemen, bagagedragers, spatborden, verlichting en drie bidons.

Het frame is oersterk. Het is een fiets waar je vijfenvijftig! kilo bagage aan kunt hangen, waarin je banden van 55mm breedte kunt monteren waarmee je op élk wegdek comfortabel rijdt en lekker stuurt. De eigenschappen op een rijtje:

  • Sterk en wendbaar
  • Vakantiefiets van het jaar 2006 en 2012
  • Geschikt voor elke ondergrond
  • Oersterk frame
  • Superstabiel rijgedrag
  • Vaste of verende voorvork
  • Verkrijgbaar in 7 maten

De Travelmaster 2.6 wordt tegenwoordig vooral nog in de kleine maten verkocht.

Dit omdat in de kleine frames de 26 inch wielen beter in verhouding zijn dan de grotere 28 inch wielen.

Wanneer je op zoek bent naar een heavy-duty vakantiefiets die geschikt is om er een wereldreis van een paar jaar op te maken dan is de Travelmaster 2.6 een goede keuze. Het frame is licht en sterk, je kan er dertig kilo bagage aan hangen en 55 mm brede banden op monteren.

De Travelmaster is Santos' meest succesvolle model aller tijden. Hij is al in 2006 door Op Pad uitgeroepen tot trekkingfiets van het jaar.

Alle kabels van de Santos Travelmaster 2.6  lopen buitenlangs.

De Santos 2.6 is ooit afgeleid van de mountainbike, omdat deze een solide basis vormt met 26-inch wielen, dikke banden en een compact aluminium frame met oversized buizen en sterk aflopende bovenbuis. In de loop der jaren zijn er vele aanpassingen gedaan om de Travelmaster te optimaliseren voor het ruige trekkingwerk.

De 2.6 heeft allerhande schroefnokjes aan het frame voor de montage van andere remmen of een derailleur want wat als…….

Alle kabels van de remmen en versnellingen lopen buitenlangs. Simpelweg omdat er geen praktische redenen zijn om de kabels door de framebuizen te geleiden. De Travelmaster is namelijk niet gebouwd om mooi te zijn! Hier met Magura HS 33 remmen.

Kabelgeleiding op een Santos Travelmaster 2.6.

Magura HS 33 remmen op de Santos TRavelmaster 2.6

Rohloff naaf en GAtes Mudport, de ideale combinatie op uw Santos Travelmaster 2.6.

Riem spannen door middel van een Excentrisch bottem bracket.

Rohloff met externe schakelbox op Santos TRavelmaster 2.6
De  Santos Travelmaster 2.6 is zeer geschikt voor uw fietsvakantie.

De Travelmaster is een tikje nerveus zonder bepakking. Hoe meer bagage je aan de 2.6 hangt, hoe beter hij gaat rijden.

Santos is Custombuilt, dus kies wat het beste bij je past. Keuze uit 26 lakkleuren, 50 letterkleuren en diverse stickerpatronen, zelfs je eigen naam is mogelijk!  Verder is er keuze uit 6 kleuren Rohloff en Son. En natuurlijk diverse soorten wielen, sturen, zadels, banden verlichting en remmen. De prijs is afhankelijk van wat je wilt en kiest. De levertijd is ongeveer 5 weken.
 

Natuurlijk helpen wij graag met het samenstellen van Jouw Santos. Sommige dingen raden wij af en sommige juist weer aan. En we leggen uit eigen ervaring uit waarom. Bikefeeling biedt zelfs nog meer mogelijkheden dan Santos zelf!

Extra informatie

Geometrie Travelmaster 2.6
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.

Maat

Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
15 inch 400 540 721 840 558
17 inch 440 555 749 855 573
19 inch 490 570 783 869 587
21 inch 530 585 810 883 602
23 inch 570 600 837 897 617
25 inch 630 615 875 911 632
27 inch 685 630 910 925 647
* Gemeten met de Schwalbe Marathon Supreme 50 mm band.
Foto's van klanten:

Beoordelingen (3)
Travelmaster 2.6

(Marc)
Als kind fietste ik vaak met mijn ouders. Echter nadat ik mijn eerste eigen auto had gekocht, was het fietsen voorbij. Tot ik in 2016 het fietsen herontdekte en als het ware verslaaft raakte. Al snel ging ik ook op vakantie met mijn fiets. En toen bleek dat mijn fiets niet voldeed. Hij was eigenlijk te groot (dit resulteerde in rugklachten) en met twee tassen achterop begon de fiets snel te zwabberen. Er moest iets passenders komen.

Bij toeval kwam ik bij Bikefeeling terecht. Ze konden op basis van mijn behoefte en lengte een passende fiets voor mij zoeken. Extra voordeel Hetty en Lauran fietsen zelf ook en konden op basis van eigen ervaringen adviezen geven die voor mij zeer waardevol bleken te zijn.

De Travelmaster 2.6 kon geheel in de juiste maat geleverd worden en zou ook moeten voorzien in mijn behoefte. De Travelmaster was best een investering. Wat mij betreft is dit wel een goede investering geworden: Ik rijd zo'n 11 a 12 duizend kilometer per jaar met de Travelmaster 2.6. Tijdens de vakanties in de Eifel en naar Oostenrijk bleek de fiets ook met bepakking zeer stabiel. Geen gezwabber. Ook niet bij snelheden tot 50km/uur (bergaf uiteraard). Verder heeft Bikefeeling ervoor gezorgd dat ik de fiets in de juiste maat heb gekocht waardoor ik ook tijdens lange intensieve ritten, geen last van mijn rug heb. Ik gebruik de travelmaster nu eigenlijk overal voor. Voor woonwerk verkeer, voor ritjes in de omgeving zowel in de winter als in de zomer maanden. Maar ook voor lange tochten door Europa. Ook als het wegdek toch net wat minder wordt, blijkt dit een goede fiets. Kortom een trouw werkpaard waarvoor je wel zelf de paardenkracht moet leveren.


Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(Mathijssen)
Frame uit heel veel kleuren kiezen en helemaal op maat gemaakt kan worden. Ik gebruik het voor lange fietstochten/ fietsvacanties en het fietst fijn.
Beoordeling: [4 van de 5 sterren]

3 eigenschappen van mijn santos fiets:
de riem
zadel
rohloffnaaf

nog een punt, maar dat heeft met "smaak" te maken. Keuze uit heel veel kleuren.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items
4.170,00