opc_loader
Zoeken
Gastenboek
ip dekker 
Met plezier een proefrit gemaakt en fijne...
Tonny Kerkhove 
Ik heb sinds een week een nieuwe Easy Rohler...
Renate Wüthrich 
Ik heb een oranje idworx All Rohler gekocht...

Gravelmaster

Santos nieuwste Gravelmaster is een variant op de Travelmaster 2+. Speciaal gemaakt voor erg uiteenlopend terrein.

Genoemde prijs is de basisprijs van deze fiets.

5.315,00
Kenmerken
Santos Tandem serie:
Rohloff, velgremmen en/of schijfrem(men)
Beschrijving

Santos nieuwste Gravelmaster is de Gravelbike variant van de TM 2+


De Gravelmaster is zowel een nieuwkomer als oude bekende in de Travelmaster serie. De Gravelmaster is namelijk gebaseerd op een Travelmaster 2+. Een logische keuze, want het een meer dynamische fiets dan de Travelmaster 3+ en 2.9. Zijn specifieke geometrie zorgt voor een directer stuurgedrag zonder stabiliteit te verliezen. Dat maakt de Travelmaster 2+ een veelzijdige, comfortabele fiets die zowel in de stad als over onverharde wegen op het platteland in zijn element is. Het merendeel over asfalt, maar grote stukken onverhard. Zonder gravelbike zou je een andere, saaiere route moeten fietsen…

Maar Santos zou deze fiets geen Travelmaster noemen als de fiets niet ook geschikt is voor zware bepakking en lange afstanden.

Een Gravelmaster is uitgerust met Rohloffnaaf. Kies voor de bediening van de Rohloff de soepele draaishifter van Co-Motion óf raceshifters om deze te bedienen. Ze kunnen beide op een racebocht gemonteerd worden. De combinatie van Rohloff en raceshifters is uniek. De  Gebla click-box zorgt ervoor dat je met een naafversnelling tóch het schakelgevoel van een racefiets krijgt. Met de rechter hendel schakel je op en met de linker hendel terug.

Met een deelbaar racestuur is het ook mogelijk om de originele schakelgreep van Rohloff te gebruiken. En op verzoek ook mogelijk met een Pinion.....

Een aantal van de beschikbare racesturen:

Laurens ten Dam – achtste in de Ronde van Spanje (2012), negende in de Tour de France (2014) –legt uit wat er zo gaaf is aan fietsen op een gravelbike: raggen over onverharde paden, met vrienden fietsen zonder dat ‘de neus steeds op die kilometerteller is gedrukt’, een speciaalbiertje tijdens een tussenstop mét zakkie chips en een barbecue na afloop. Zo anders dan het wereldje van veel wielrenners: vroeg naar bed, bananen en gelletjes en zo hard ­mogelijk fietsen. 

Extra informatie

De Gravelmaster van Peter met een Santos Race-rando-ergostuur en race-shifters in combinatie met Rohloff:

Beoordelingen (2)
Gravelmaster

(Christ Brosens)
Sinds kort ben ik de gelukkige en trotse eigenaar van de Gravelmaster. Solide, soepel en comfortabel
zijn de eerste trefwoorden die mij te binnen schieten bij deze allround fiets. Ik kijk er naar uit om met deze fiets straks met volle bepakking bergen te beklimmen. Dank zij de Rohloff naaf versnelling, met zijn soepel hanteerbare, op het racestuur gemonteerde, bediening, zal dat geen probleem zijn. Ook waard om te vermelden dat ik bij Bikefeeling alle tijd en ruimte had om samen met Hetty en Lauran een fiets samen te stellen die voldoet aan mijn specifieke wensen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(Marijke Duijvekam )
Stabiel, betrouwbaar én mooi, mijn Travelmaster 2= Gravelmaster:-)
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items
5.315,00