opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

CDX Carbon Drive belt, CenterTrack riem

89,00

Gates

Dit product is momenteel niet leverbaar
  • ​​ Jouw wensen centraal
  • De allerbeste onderdelen
  • ​​ Garantie en telefonische ondersteuning
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Bijna alle idworx en Santos fietsen zijn uitgerust met riemaandrijving van Gates.

Riemaandrijving is namelijk uitstekend te gebruiken in combinatie met een Rohloff naafversnelling en met de versnellingsbak van Pinion. De gates tandriem gaat zo’n drie keer langer mee dan een fietsketting en loopt even licht als een goede ketting. Voor alle fietsen van idworx en Santos is CDX op dit moment de standaard. Dit is de riem met de inkeping in het midden en wordt ook wel CenterTrack genoemd. Maar hoe zit het dan met CDC? Die was toch beter? Misschien wel, maar Gates is gestopt met de productie van de CDC riem. Zelfs Santos levert nu een CDX riem op de nieuwe fietsen.


Heb je nu CDC? Lekker doorfietsen tot deze versleten is en dan pas om laten bouwen naar CDX, want dat is geen enkel probleem.
 

Opspannen en uitlijnen van de riem

Een Gates riem moet goed uitgelijnd op je fiets zitten. Als je bij Bikefeeling een fiets koopt is dit natuurlijk zo! Een goede uitlijning zorgt voor een langere levensduur en voorkomt bijgeluiden.
De carbon vezels in de riem rekken nauwelijks uit, maar soms moet je deze op (laten) spannen. Een juiste spanning zorgt voor een langere levensduur. Span je de riem te strak dan gaat deze geluid maken en loopt niet lekker. Ook kan dit leiden tot versnelde slijtage van je riem en zelfs je naaf of trapas. Span je de riem te laag, dan geeft dit ook geluiden en ontstaat er schade aan de riem-tanden. De blauwe laag op de riem heeft geen enkele functie, het is géén indicatie van slijtage.
Een riem kan niet tegen knikken, dan breken de carbonvezels en is deze onherstelbaar kapot.
 

Bikefeeling kan de meeste riemlengtes voor Centertrack tandwielen leveren. Neem gerust contact met ons op voor levering van andere lengtes dan op de website staan.

Beoordelingen (0)
CDX Carbon Drive belt, CenterTrack riem heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
CDX Carbon Drive belt, CenterTrack riem


Laatst bekeken items