opc_loader

Menu

Gastenboek

Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Hetty en Lauran zijn de mensen achter Bikefeeling, al vele jaren vakantiefietsers en fietsforens.

Onze reisverslagen staan ook op deze website!


In 2001 gingen we voor het eerst op fietsvakantie, met de spullen die we hadden.


Een fiets met 1 versnelling, een tentje geleend, luchtbed in de aanhanger, hond mee en gaan. Onze jongste was toen 8 en nog een klein fietsje met een koffertje en zijn knuffel op de fiets. We hebben een ronde om onze woonplaats gefietst, en zijn niet verder dan 60 km van huis af geweest. Het was een hele ervaring.
Vanaf toen zijn we gegrepen door het fietsvirus. Het jaar erop zijn we vanuit Brabant in 5 dagen naar Six-Flags gereden, een grote wens van de kinderen. Daarna over een mooie route over de Veluwe en door Brabant terug naar huis.


Het werd tijd voor een nieuwe fiets. Lang rondgekeken, maar wat we wilden konden we niet vinden. Dus, frame, velgen. spaken, Deore groep enz. gekocht en de fietsen gemaakt die we bedacht hadden. Hierop hebben we een rondje Nederland buitenom gedaan. Over de lange afstandfietspaden en eilandhoppen. Echt een aanrader.
Toen wilden we ook wel eens de uitdaging van het bergen fietsen aan.
We hebben ons met Cycle-tours naar St-Ives in Cornwall laten brengen en zijn vandaar uit naar huis gefietst. Eerst de hellingen van Cornwall, dan langs het kanaal naar Londen, dwars door Londen, en met de boot van Harwich naar Hoek van Holland.
 
In deze vakantie kwamen we erachter dat we fouten hadden gemaakt bij het samenstellen van de fiets. Vooral het damesframe was niet stevig genoeg en ging zwabberen, berg af met volle bepakking. De velgen waren te slap, en Hetty had moeite om goed te schakelen in de bergen. Na grondige bestudering van de Rohloff-naaf door Lauran met zijn HTS Werktuigbouwkundige achtergrond, werd de Rohloff-naaf een must.


Een frame gekocht speciaal voor een Rohloff-naaf en verder allemaal goede onderdelen. Het zijn dijken van fietsen geworden, waarmee we vakanties door Schotland en Noord Engeland hebben gefietst.

Na voor vrienden en bekenden nog een aantal fietsen te hebben gemaakt wisten we wel waar op te letten. Toen kwamen we in aanraking met Idworx fietsen. Ook deze mensen weten heel goed wat fietsen is. En na een goed gesprek met Gerrit Gaastra, en een evaluatie van onze kant, hebben we besloten om voortaan Idworx fietsen te gaan verkopen.


Met onze Idworx Easy Rohlers hebben we inmiddels heel wat fietsreizen achter de rug. We waren met een groep leden van "de Wereldfietser" in Thailand. Een reis van Chiang Mai naar Nong Kai. Begin 2009 hebben we 6 weken in Costa Rica gefietst door tropisch regenwoud, honderden kilometers langs de kust en door prachtige natuurgebieden. Eind 2009/begin 2010 fietsten we bijna 2 maanden door het Andesgebergte, op de grens van Chili en Argentinie. We zagen prachtige landschappen en grote wijngaarden. Van Vicuna to Los Flores "namen" we de Paso Agua Negra op 4800 meter hoogte. Een avontuur van 4 dagen waar we op hoogte kennis maakte met ijs, stenen en stilte. Meer zuidelijk zagen we het schitterende merengebied zowel in Argentinie als in Chili. In 2011/2012 mochten we twee maanden over de Fillippijnen fietsen. Zomer 2012 de bergen van de Dolomieten en Slovenië en voorjaar 2013 was Andalucië aan de beurt. Onze reisverslagen staan ook op deze website.

Maar onze Easy Rohlers waren ook al in de Belgische Ardennen, het reuzengebergte in Tsjechie en in Oostenrijk. Ook de Amstel Gold Race bleek in Zuid Limburg goed te doen.

   

Op 10 mei 2013 hebben we ons 25 jarig huwelijksfeest gevierd met een onvergetelijk fietsfeest. Hierbij waren zo'n 80 fietsers, klanten en Wereldfietsers. Vele met hun fiets én tent. We hadden zo'n 50 tenten in onze tuin staan vrijdagnacht.
Fietskunstenaar Patrick Smit kwam laten zien wat hij kan met een fiets :-)Op zaterdag kwam Gerrit Gaastra ons feliciteren en een presentatie geven:

In 2014 werden we door Robbert Rutgrink van Santos gevraagd of we ook Santos dealer willen worden. Dat deden we natuurlijk graag want ook Santos dezelfde kwaliteit fietsen die je helemaal zelf kan samenstellen. Ook was Santos het eerste merk met Rohloff fietsen met riemaandrijving (beltdrive). Dus een welkome aanvulling op ons assortiment.


Wij vinden dat je zelf moet ervaren of u het eens bent met al die lovende testrapporten over onze idworx én Santos fietsen. Daarom mag je bij Bikefeeling uitgebreid testrijden. Wij hebben fietsroutes tot 70 KM over het knooppunten-netwerk door ons schitterende Brabant. Je krijgt een redelijk afgestelde fiets mee, en op sommige modellen mag je zelfs door de modder rijden!

Je droomfiets passen we  volledig aanpassen aan aan je wensen. Als je liever een ander stuur, drager of voorbouw hebt veranderen we dat altijd kosteloos.
Eventueel andere dingen veranderen we tegen geringe kosten. Hetty en Lauran hebben beide een Bike-fit opleiding gevolgd waardoor we je dus nog beter van dienst kunnen zijn. Het goed afstellen van je bij ons gekochte fiets maakt bij Bikefeeling altijd deel uit van de aflevering. U verlaat Bikefeeling pas, als je fiets goed past!

Een fietsonderhouds-cursus krijg je, indien gewenst, bij ons gratis bij het onderhoud van uw fiets. Wanneer je bij Bikefeeling een fiets koopt is de eerste beurt altijd gratis. Wij werken op afspraak en volgens het "Klaar terwijl je wacht" principe. Je krijgt uitleg over wat moet gebeuren aan je fiets en kunt meekijken hoe dat moet. Je mag het ook zelf doen met uitleg en hulp. Dan weet je thuis en onderweg wat u moet doen!
En je kan je fiets direct weer mee naar huis nemen. Handig voor onze klanten die komen van Terschelling tot Brussel.

Met bijna 20 jaar vakantie-fietservaring hebben we ontdekt wat wel en niet belangrijk is op fietsvakantie.

Die ervaringen willen we graag met je delen.

Dus voor vragen over: "hoe bepak ik mijn fiets, en waar op te letten", "wat moet ik meenemen aan reserve-onderdelen", "Hoe verpak ik mijn fiets in het vliegtuig", "Wat moet ik zelf kunnen aan mijn fiets" enz., kun je óók bij Bikefeeling terecht.

Graag tot ziens,


Hetty en Lauran Willemsen.