opc_loader

Gastenboek
Marco van der Hoeven 
Bikefeeling is echt de dealer die je als...
Henk Meijerink 
Na jaren wikken en wegen, van het ene...
Els Verschoor 
"Ja, Els, je doet het goed!", moedigde...

oPinion-E

De oPinion-E  is extreem stil, zowel de aandrijving als de Neodrivesmotor als ook de Pinion-versnellingsbak. Net als iedere idworx  is er veel aandacht voor de details en zijn de rijeigenschappen uitstekend. De ondersteuning is prima en de brede banden geven veel comfort.

7.395,00
Idworx
kleur
 • ​​ Jouw wensen centraal
 • De allerbeste onderdelen
 • ​​ Garantie en telefonische ondersteuning

De idworx oPinion-E is een onderhoudsarme en uiterst duurzame elektrische fiets.

Gemaakt voor iedereen die nog jong in het hoofd is, maar wel wilt genieten van de krachtige E-ondersteuning. De basis is idworx robuuste trekking fiets, de oPinion, opgewaardeerd met de nieuwe Alber Z20 Neodrive-aandrijving. Vanaf fabriek geoptimaliseerd voor elektrische hulp - voor dagelijks gebruik naar het werk, maar ook voor lange tochten in de bergen.


De oPinion is gebaseerd op de Easy Rohler, idworx topper Rohloff-fiets. Maar op de oPinion vind je, zoals de naam al zegt, rond de trapas een Pinion versnellingsbak in plaats van een Rohloffnaaf in het achterwiel. De Pinion heeft 12 of 18 versnellingen en een groter bereik dan Rohloff. De 12 versnellingen Pinion voldoet voor de meeste mensen. Deze heeft hetzelfde bereik als de 18 bak maar dan met grotere tussenstappen. Bij een Pinion-bak loopt de riem of ketting over slechts twee riem/ketting wielen. Omdat de kracht van de elektromotor pas ná de aan drijflijn op het achterwiel overgebracht wordt, vormt de motor geen extra belasting op de aan drijflijn. Misschien zelfs minder omdat je op een E-bike minder kracht hoeft te zetten. De kracht- en rotatiesensoren zitten direct in de  achternaaf, waardoor minder bedrading en het geheel minder kwetsbaar is. Op de Eco-stand (stand 1 van 5) is de ondersteuning al merkbaar aanwezig.
 


De Neodrives achterwiel motor heeft vijf ondersteuningsstanden, en al deze standen kennen weer drie sub niveaus.

Daarmee kunnen we via de instellingen op de computer de fiets aanpassen voor jou. Wil je bijvoorbeeld dat bij iedere trap de motor je een extra zetje geeft of wil je juist een rustig en natuurlijke ondersteuning? Bikefeeling regelt het voor je!


Het is mogelijk om op de motor af te remmen en daarmee wat energie terug te winnen. Bergaf kan je de motor in één van de drie negatieve ondersteuningsstanden zetten. De motor werkt dan als een dynamo en laadt de accu een beetje bij. Je fiets remt dan flink af op de motor, ideaal om in de langere afdalingen je remmen te ontlasten. Schakel je dus op tijd voldoen de XT remmen ook bepakt-en-bezakt in het hoog gebergte. Is de fiets erg zwaar beladen én maak je veel verre reizen advisreren we de zware Hope remmen. Vooral ook omdat deze minder kwetsbaar zijn.


De display heeft wat weg van een smartphone en heeft een hoge resolutie, wat een haarscherp beeld oplevert.


Je zou er een los gewoon wiel bij kunnen kopen. Dan kun je zelf kiezen of je mét of zonder ondersteuning wilt fietsen. De motor monteer je dan voor je woon-werkverkeer en je gaat op fietsvakantie zonder. Of andersom natuurlijk....
 


Deze oPinion-E heeft een Neodrives Z20 motor in het achterwiel is duurzaam, krachtig, betrouwbaar, geruisloos, trillingvrij en onderhoudsarm. En biedt uitstekende prestaties in alle omstandigheden, zowel in de stad als in de bergen.Deze elektrische oPinion van idworx heeft een bijzondere versnellingsbak, gemaakt door de heren van Porsche,die in de trapas zit. Deze heet Pinion is er met 12 of 18 versnellingen.

Kenmerken:

 •   ALBER NEODRIVES, de beste achterwielmotor voor Pinion fietsen
 •     Pinion C1.12 of P1.18 versnellingsbak
 •     Gates Riemaandrijving mogelijk
 •     Oversized steekas in voorwiel
 •     Speciale, synchroon verstelbare achterpadden voor het spannen van de ketting of tandriem
 •     Shimano XT of Hope 203mm schijfremmen
 •     Lichtlopende, 50mm of comfortabele 55mm brede Schwalbe Almotion banden
 •     Tubus bagagedrager met idworx brace
 •     Twentyniner, 29er

Specificaties idworx oPinion E-bike generatie 2.1 2022


Foto's van klanten:

Jan fietst a ruim 15.000 kilometer probleemloos met zijn oPinion-E:

oPinion-E heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
oPinion-E


Laatst bekeken items
7.395,00