opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Splined tandwiel Rohloff

Deze nieuwe Rohloff tandwielen maken het verwisselen en omdraaien van de kransjes heel gemakkelijk.

22,50

Maat

  • ​​ Jouw wensen centraal
  • De allerbeste onderdelen
  • ​​ Garantie en telefonische ondersteuning
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Rohloff splined carrier.

Het tot nu toe door Rohloff gebruikte achterkransje op hun versnellingsnaaf is direct op de naaf geschroefd en zorgt tevens voor de olie afdichting van de naaf aan de rechterkant. Om dit tandwiel te vervangen heb je een speciale tool nodig. Bij dit systeem raden we af om het achterkransje te draaien omdat je dan gemakkelijk de seal beschadigd met olielekkage als gevolg.

Het nieuwe Rohloff splined tandwiel is een los tandwiel wat niet meer rechtstreeks op de Rohloffnaaf geschroefd wordt, Rohloff heeft nu een nieuwe splined carrier. Deze adapter wordt direct op het versnelling systeem geschroefd en zorgt tegelijk voor een goede olie afdichting. Eigenlijk net zoals het normale Rohloff tandwiel doet, alleen zit er dan geen tandwiel op. Rohloff gebruikt een tandwiel wat in de binnenring ook een vertanding heeft. Dit tandwiel wordt op het aandrijfwiel gestoken en door de binnen vertanding blijft het tandwiel op zijn plaats zitten. Een veerring zorgt er voor dat het tandwiel stevig op zijn plaats blijft zitten. Het voordeel is dat het tandwiel verwisseld of omgedraaid kan worden zonder dat je er speciaal gereedschap voor nodig hebt, de tandwielafnemer is bij dit systeem niet nodig. Dit maakt het ook makkelijker om je tandwiel te draaien omdat er geen risico meer is dat je de seal beschadigd.

Ook handig wanneer je voor een fietsvakantie een lichter verzet wilt hebben. Met de nieuwe splined carrier kan er makkelijker en sneller een andere tandwiel verhouding gemonteerd worden.

De tandwielen zij leverbaar in 16,17 en19 tands.

Hebt u nu het oude Rohloff tandwiel systeem? Geen probleem, wanneer het tandwiel versleten is kan deze vervangen worden door het splined carrier systeem.

Let op: Je hebt de adapter ook nodig!

Beoordelingen (0)
Splined tandwiel Rohloff heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Splined tandwiel Rohloff


Laatst bekeken items