opc_loader
Zoeken
Gastenboek
John Waulthers 
Recent bij de Premium Dealer BikeFeeling in...
Henk van Meerendonk 
Sinds een week of tien de trotse eigenaar...
Marcel Schellart 
Na een operatie moest mijn Santos worden...

Double Travel II tandem

Santos Tandem Double Travel 2, ook als E-tandem leverbaar.

Deze Double Travel 2 heeft krachtige (Hope) schijfremmen en/of betrouwbare Magura velgremmen. Met een lage overstaphoogte, voor grote én kleine mensen.
Genoemde prijs is de basisprijs van deze fiets.

5.565,00
Kenmerken
Santos Tandem serie:
Rohloff, velgremmen en/of schijfrem(men)
Beschrijving

De belangrijkste reden om voor een tandem te kiezen is sámen op vakantie willen en niet alleen.  Het gebeurt namelijk dat stellen die op fietsvakantie zijn elkaar de hele dag niet zien omdat er in een ander tempo gereden wordt . Kleine tempoverschillen zijn  te overbruggen door de bagage ongelijk te verdelen of wanneer een van de fietspartners zich aanpast. Grote tempoverschillen leiden vaak tot frustraties. Op een tandem ben je altijd: "Samen even snel"

Santos Tandem - Double Travel 2:
• Robuuste kwaliteit
• Veilige, onderhoudsarme technologie
• Serke wielen en tot 60mm banden mogelijk
• Super stabiel met veel rijcomfort dankzij ergonomische onderdelen
• Geschikt voor volle bepakking met de Santos TravelRack XL en Duo Lowrider.
• Duurzame aandrijving met de 14 versnellingen Rohloff, voor probleemloos schakelen.
• Twee soorten hydraulische remmen mogelijk,  voor veel remkracht, 3e rem mogelijk
• Kies voor krachtige schijfremmen of de betrouwbare velgremmen

- Hydraulische schijfremmen geven de meeste remkracht. Klaar voor lange afdalingen met de beste Hope schijfremmen met 4 zuigers en extra grote (203 mm) en extra dikke (3,5 mm) schijven. Je kunt ook kiezen voor de betrouwbare, hydraulische Shimano XT schijfremmen met 180mm schijven, wat jou het beste past.
-De hydraulische velgremmen van Magura zijn robuust en duurzaam. Ze remmen stevig en direct en zijn met weinig kracht goed te doseren. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Ook remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent: zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.


• Santos kabelgeleiders, modulair, de kabels lopen netjes langs je frame welke opties je ook kiest.
• Ruimte voor véél drinkflessen.
• Betrouwbaar, al meer dan 10 jaar
• Leverbaar in 25 verschillende kleuren en twee maten.


Het eerste wat opvalt bij een Santos Double Travel 2 is dat deze tandem er heel solide uitziet,is ontworpen om véél en vér te fietsen.Het frame van deze tandem is gemaakt van dikke maar lichte aluminium buizen, waarvan de horizontaal liggende onderbuis oversized is. Samen met het lage zwaartepunt en hoge lengtestijfheid zorgt dat voor zeer stabiel rijgedrag. Het ijzersterke frame draagt met gemak al je bagage, verdeeld over vijf tassen, eventueel met extra aanhanger.
Santos heeft ervoor gekozen om het balhoofd hoger te plaatsen en de voorvorkbuis langer te maken. Hierdoor zit de ‘kapitein’ (degene die voorop zit) iets meer rechtop dan op andere tandems. De ‘stoker’ (degene die achterop zit) heeft ook een comfortabele zit en kan tijdens de rit flink meetrappen maar ook in ontspannen toestand kaartlezen en foto’s maken.De afstelmogelijkheden zijn groot zodat ook een sportieve zit, zowel voor als achterop, mogelijk is.. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging. De Santos Double Travel heeft sterke, handgemaakte 26 inch Santos vakantiewielen met geborgde spaaknippels. Geschikt voor dikke banden van 55 mm (of 60 mm zonder spatborden) voor optimaal comfort.

De Doule Travel heeft zowel voor als achter een excentrische as om de ketting te spannen.

De betrouwbare en onderhoudsarme Rohloffnaaf, met 14 interne versnellingen, en een soepel schakelende draaishifter (die ook vanuit stilstand werkt) is eenvoudig in gebruik en fiets erg prettig op de tandem. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een nog sterker 48 spaaks Rohloff wiel.

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achter lamp. De aansluiting bij de naafdynamo is draadloos, zodat het wiel er gemakkelijk in en uit gehaald kan worden.

Je kunt fietsen, allebei op eigen kracht, en onderweg gewoon met elkaar blijven praten. Je vertrekt samen, fietst samen en je komt ook tegelijk daar waar je wilt komen.

Hoewel de Doublel Travel primair ontworpen is als vakantie fiets kun je, met de customizer op de Santos website, het frame ook anders opbouwen. Zo is het, met andere componenten, heel goed mogelijk om er een sportieve duo-sportfiets van te maken.

Hij is leverbaar in 25 kleuren en in twee maten. Houd er rekening mee dat degene die achterop zit, kleiner of gelijk van grootte moet zijn dan degene die voorop zit.

Op de site van Santos kun je je fiets alvast samenstellen. Als je hem wilt testen, de Santos tandem met onze hulp wilt samenstellen, of de juiste maat wilt weten, bel dan om een afspraak te maken.

E-bike ready

De Double Travel 2 is ontworpen met een blik op de toekomst. Hij is E-bike ready, wat betekent dat je hem later nog kunt elektrificeren. De Double Travel 2 E-bike heeft een krachtige power-motor en een grote accu voor een grote actieradius.


De nieuwe Pro Roller tassen van Ortlieb
Met een inhoud van maar liefst 70 liter, kan je nu ook op de Santos vakantie-tandem makkelijk je bagage meenemen.

Extra informatie

Geometrie Double Travel 2 | Rohloff

Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.

Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
M - stoker 390 740 660
M - kaptein 510 580 770 899 612
L - stoker 440 750 709
L - kaptein 560 610 818 917 632

* Gemeten met de Schwalbe Marathon Supreme 50 mm band.

Beoordelingen (1)
Double Travel II tandem

(Marijke Duijvekam )
Sinds een aantal jaren een Santos Tandem
Wij zijn er erg blij mee omdat mijn conditie niet zo goed is als van mijn man.
Nu kunnen we toch gezellig samen op fietsvakantie.
De Santos Tandem is comfortabel en goed afgesteld door Lauran.
Wat wel opvalt is dat de banden maar erg kort meegaan

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items