opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Gaastra Fyts Frou 4.14

Je zoekt de beste stadsfiets? Een luxe stadsfiets die ook prachtig is om te zien? De gaastra Fyts Frou 4.14 met riem!

3.899,00

Idworx

kleur

  • ​​ Jouw wensen centraal
  • De allerbeste onderdelen
  • ​​ Garantie en telefonische ondersteuning
Zet op wensenlijst
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen
Beschrijving

Fyts Frou, de high-end stadsfiets voor vrouwen door Gerrit Gaastra.

Gerrit Gaastra, Idworx-oprichter en de vierde generatie uit een groot rijwielgeslacht, brengt nu ook een fiets onder zijn familienaam uit: de Gaastra Fyts. Fyts’ is Fries voor ‘fiets’. Het cijfer 4 in de typeaanduiding en de vier G’s in het logo staan voor de vierde generatie Gaastra. Andries Gaastra, de overgrootvader van Gerrit, was oprichter van Batavus, zijn opa zette het merk voort en zijn vader begon het merk Koga. En Gerrit voert dus, vanuit het in Duitsland gevestigde bedrijf Bike Basics, de merken Idworx en Gaastra .

Wat kan je doen als je fietsen bouwt in het topsegment en je wilt de collectie uitbreiden? De Idworx-brochure is goed gevuld met aluminium en titanium fietsen en dan blijkt er alleen nog ruimte over aan de onderkant van de collectie. Als je vervolgens geen consessies wil doen aan de kwaliteit van de afmontage, dan rest er nog één mogelijkheid: Idworxen bouwen met stalen frames.

Gerrit legde uit dat hij zijn stalen frames net zo stijf wilde maken als zijn aluminium exemplaren. Hij koos dus voor relatief dikke buizen met een wanddikte van 1 millimeter en zo is het frame van de Fyts een kilo zwaarder dan die van een Idworx. Die stijfheid is belangrijk, want je moet er ook mee op fietsvakantie kunnen. De voorvork is uitgerust met nokjes voor lowriders.

De Gaastra Fyts 4.14. is een comfortabele en chique stadsfiets welke ook geschikt is voor lange tochten.
In de Fyts heeft Gerrit een klassiek design met moderne techniek mooi gecombineerd. Dit alles met als motto: “Quality is timeless”

De onderdelen waarmee de Gaastra wordt afgemonteerd zijn van hoge kwaliteit, zoals we van Gaastra kennen. De 4.14 verwijst naar de Rohloff naaf met 14 versnellingen en een groot bereik. De geometrie van de Gaastra fietsen is aangenaam en comfortabel. De dikke 50mm banden maken de fiets nog comfortabeler en rollen licht. Het frame is van staal en sterk en heeft nokken voor Firm-tech remmen. Deze in het frame geïntegreerde Hydraulische Magura remmen zijn betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk. Het frame is geschikt voor riem, wat een hele mooie en schone oplossing is voor de woon-werkfietser en toerfietser.


Bij de Friese familie Gaastra draait alles om fietsen, al vier generaties lang. De familie richtte achtereenvolgens de merken Batavus, Koga (Miyata) en Idworx op. Het nieuwste merk kreeg de eigen naam “Gaastra”. De naam ‘Fyts’, het Fries voor fiets, verwijst naar de afkomst van de familie Gaastra. Het cijfer 4 in de typeaanduiding (4.08, 4.11, 4.14 en 4.E) en de vier G’s in het logo staan voor de vierde generatie Gaastra. Moeten dat straks vijf G's worden?

Want Megan Gaastra,dochter van Cate Ellis en Gerrit Gaastra,speelde een verantwoordelijke rol bij het ontwerp van de Fyts "MG-Edition".

Het resultaat is een mooie groene Gaastra Fyts met hoogwaardige Brooks onderdelen. De meerprijs is € 300,-  Hiervoor krijg je extra´s ter waarde van €425,-, groene kleur, bruine handvatten en zadel van Brooks.

 Gaastra Fyts Frou 4.14:   

Robuust en stijf stalen frame
Onderhoudsarme Rohloff versnellingsnaaf
Geschikt voor riemaandrijving. Meerprijs € 350, -.
Duurzame SON naafdynamo en koplamp
Glanzend zwart of MG groen.
Stuur: Gaastra sport
Zadel: Selle Royal Dardo (Brooks is een optie)
Velgen: Ryde Sputnik velgen
Banden: Schwalbe Big Apple 50mm
Remmen: Magura HS11 Firm-tech
Spatborden: SKS glanzend zwart
Standaard: Pletscher
Gewicht: 16.7kg

Bikefeeling kan de Gaastra fiets Frou 4.14 met Rohloffnaaf, en de 4.E1 als E-bike met een Neodrives Z20 systeem, leveren.

Beoordelingen (0)
Gaastra Fyts Frou 4.14 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Gaastra Fyts Frou 4.14


Laatst bekeken items