opc_loader
Zoeken
Fabrikanten
Gastenboek
Mark Heijenbrok 
Sinds 2 weken trotse bezitter van Idworx...
Jan Drofmans 
Het eerste nazicht van onze fietsen, een...
jan goudswaard 
)p 30-09-2019 mijn nieuwe Santos...

Gaastra Fyts Frou 4.14

Gerrit Gaastra permitteert zich dezelfde arrogantie als Henry Ford destijds met de T-Ford met de opmerking: “You can choose any color, as long as it is black.”

€ 3.499,00
Idworx
x
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen

Gerrit Gaastra introduceert de Gaastra Fyts

Gerrit Gaastra, Idworx-oprichter en de vierde generatie uit een groot rijwielgeslacht, brengt nu ook een fiets onder zijn familienaam uit: de Gaastra Fyts. Fyts’ is Fries voor ‘fiets’. Het cijfer 4 in de typeaanduiding en de vier G’s in het logo staan voor de vierde generatie Gaastra. Andries Gaastra, de overgrootvader van Gerrit, was oprichter van Batavus, zijn opa zette het merk voort en zijn vader begon het merk Koga. En Gerrit voert dus, vanuit het in Duitsland gevestigde bedrijf Bike Basics, de merken Idworx en Gaastra .

Wat kan je doen als je fietsen bouwt in het topsegment en je wilt de collectie uitbreiden? De Idworx-brochure is goed gevuld met aluminium en titanium fietsen en dan blijkt er alleen nog ruimte over aan de onderkant van de collectie. Als je vervolgens geen consessies wil doen aan de kwaliteit van de afmontage, dan rest er nog één mogelijkheid: Idworxen bouwen met stalen frames.
Gaastra Fyts Frou 4.14 met Son Edelux koplamp.

Gerrit legde uit dat hij zijn stalen frames net zo stijf wilde maken als zijn aluminium exemplaren. Hij koos dus voor relatief dikke buizen met een wanddikte van 1 millimeter en zo is het frame van de Fyts een kilo zwaarder dan die van een Idworx. Die stijfheid is belangrijk, want je moet er ook mee op fietsvakantie kunnen. De voorvork is uitgerust met nokjes voor lowriders.

 

Bikefeeling kan de Gaastra fietsen met Rohloffnaaf leveren, de 4.14.

De FYTS 4.14 is door de doordachte geometrie, de bredere banden, de 14 versnellingen onderhoudsarme Rohloffnaaf  en erg goede verlichting een comfortabele stadsfiets die ook geschikt is voor lange tochten en zelfs fietsvakanties.

Gaastra Fyts Frou 4.14 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items