opc_loader

Wensenlijst


Gastenboek
Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Brooks B17 Special Koper

Brooks B17 Special Koper

190,00
  • ​​ Jouw wensen centraal
  • De allerbeste onderdelen
  • ​​ Garantie en telefonische ondersteuning
Zet op wensenlijst
Beschrijving

Dit mooie klassieke zadel van Brooks is uitermate geschikt om lange tochten en sportieve reizen mee te maken. Voor op een stadsfiets is dit zadel natuurlijk ook zeer geschikt. Het zadel is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Om deze klassieker een uniek uiterlijk te geven is de enkele zadelbrug van verkoperd staal.

De Brooks B17 Special is het vlaggenschip uit de Brooks Touring Collectie. De B17 zit al meer dan 100 jaar in de collectie van Brooks en zal ook nog lang in de collectie blijven.

Lengte 275 mm

Breedte 175 mm

Hoogte 65 mm

Gewicht 540 gram

Zonder strop, voor patent-zadelpen, koperen onderbrug, bovenmateriaal van glad kernleder,  met spansleutel.

Hoe onderhoud je je leren Brooks zadel?
Een Brooks zadel heb je voor het leven. Leer is natuurlijk materiaal dat zorgt voor langdurig comfort en ondersteuning. Om jarenlang fietsplezier te hebben is onderhoud van groot belang. Hierbij geven we je een aantal handige tips:

Wist je bijvoorbeeld dat….

  • je een leren Brooks zadel moet behandelen met Brooks Proofide leervet? Hierdoor wordt het leer soepel, wat het inrijden bevordert. Ook beschermt leervet het zadel tegen invloeden van buitenaf.
  • het grootste deel van dit leervet aan de onderzijde van het zadel moet worden aangebracht? Slechts een kleine hoeveelheid moet bovenop moet worden gebruikt en dit dient tevens goed te worden uitgewreven om afgeven te voorkomen.
  • dit invetten diverse keren tijdens de inrijperiode moet worden herhaald en daarna elke paar maanden?
  • proofide niet gebruikt dient te worden op de Aged-zadels? Deze zijn namelijk al voorbewerkt en extra soepel van zichzelf.
  • je je fiets met een leren Brooks zadel niet zomaar buiten in de regen moet zetten? Als je op een nat zadel gaat rijden, kan het leer namelijk afgeven en vlekken in kleding veroorzaken. Verder kan het leer ook dusdanig gaan doorzakken, waardoor het zadel onbruikbaar wordt.
  • er handige Brooks zadelhoesjes zijn die je fiets beschermen als deze buiten staat?

met de juiste leerspanning het zadel goed in vorm blijft en zijn comfort behoudt? Om het leerdek op te spannen, draai je de bout in de neus van het zadel maximaal 90 graden per keer en controleer je de spanning. De belangrijkste regel: niet teveel spanning en niet te vaak opspannen. Als het einde van de neusbout is bereikt, kan het zadel niet verder worden gespannen.

Beoordelingen (0)
Brooks B17 Special Koper heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Brooks B17 Special Koper


Laatst bekeken items