opc_loader
Zoeken
Gastenboek
Gerard Ritstier 
Ik heb sinds 2 jaar en 8 maanden een...
Carel Magermans 
Ruim 4 maanden geleden, heb ik mijn 11 jaar...
ip dekker 
Met plezier een proefrit gemaakt en fijne...

Rockn Rohler Pure- Rough-Power Spec

De idworx Rockn Rohler rough spec heeft een uniek Gerrit’s Max-wielsysteem meegekregen, namelijk een 27.5 achterwiel en een 29er-voorwiel. Door het gebruik van een 29er-voorband (Schwalbe Fat Albert 2.35”) en een 27.5+ achterband (Schwalbe Rocket Ron 2.60”) ontstaat de ideale hardtail voor ruig terrein.

4.595,00
Idworx
kleur
Maat
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en schijfremmen
Beschrijving

Verschil Rockn Rohler Pure, Rough en Power spec:

Voorvork:
Pure: Suntour Axon 100mm        
Rough: Rock Shox Reba 100 mm  
Power: Rock Shox SID ultimate 100mm boosted  

Remsysteem:
Pure: Shimano Deore, 2 vinger, metaal
Rough: Shimano XT, ICE-Tech
Power:  Shimano XTR, ICE-Tech

Banden:   
Pure: Schwalbe Rocket Ron 2,25”/29”TLE
Rough: Fat Albert 2.35 voor, Rocket Ron 2.6 achter
Power: Racing Ray/ Racing Ralph 2.25”/29”TLE    

Velgen:
Pure: Alex Volar 2.5, 32 spaakgaten in de juiste hoek, binnenbreedte 25mm
Rough: 28" Darim D30/27,5” Darim  D35 Plus, 32 gaats, spaakgaten in de juiste hoek
Power: 28" Darim D30, 32 gaats, spaakgaten in de juiste hoek, binnenbreedte 30mm

De idworx Rockn Rohler Rough Spec heeft sinds 2017 twee wielmaten: 27.5” Plus banden achter en 29” banden voor.

De idworx Rockn Rohler is een degelijke, snelle mountainbike met een Rohloff versnellingsnaaf. Deze  off-road fiets heeft een minimum aan onderhoud en levert uitstekende prestaties onder alle omstandigheden. De grote wielen hebben een goede tractie en de  idworx geometrie staat voor een uitstekend stuurgedrag.

Het agressieve profiel van de relatief smalle 2.35” voorband zorgt voor een direct en voorspelbaar stuurgedrag, de 27.5+ achterband is 2.60” dik en geeft extra comfort en de nodige tractie. Doordat beide banden nagenoeg even groot zijn, volstaat één maat binnenband voor en achter, maar nog beter is het om de set tubeless te rijden, waardoor de bandenspanning nog lager kan (voor: 1,2 bar / achter: 0,9 bar). De unieke keuze van verschillende wielen is uiteraard niet door idworx zelf bedacht. We zien dit terug in de motorwereld, waar het gebruik van twee verschillende wielmaten heel normaal is.

Waarom twee verschillende banden vragen we aan Gerrit Gaastra?

"Ik rijd de laatste jaren veel op enduro-motoren". Die hebben allemaal achterin een dikkere band dan voorin. In de Rockn Rohler Rough Spec zorgt een lichtrollende Rocket Ron in de maat 2.6 achteraan voor tractie en comfort, terwijl de smallere 2.35" 29er-band Schwalbe Fat Albert aan de voorkant juist maximale controle in bochten garandeert. Voor het comfort heb je immers de vering van de voorvork. Deze combi rijdt echt top, ik fiets er zelf ook mee. Natuurlijk met extra brede 30 mm velgen voor en 35 mm achter (binnenmaat!). Het comfortniveau is gewoon veel groter, terwijl het stuurgedrag lekker scherp en direct blijft. Ik heb ook veel getest met plus-banden in de voorvork, maar die voelen als je ze op lage druk rijdt onstabiel aan. En pomp je ze harder op, dan vallen de voordelen weg. Kortom, ik denk dat de mix van plus-band achteraan en goed geprofileerde 29er band voor voor de meeste bikers ideaal is!

Wat heeft de Rockn Rohler Rough Spec:
Rohloff-versnellingsnaaf, Gates Mudport riem of extra geharde KMC X1 ketting en kettingblad.  Een 120 mm RockShox Reba voorvork. In combinatie met het iets kleinere achterwiel betekent dat, dat de hoeken van de Rockn Rohler Rough Spec ongeveer een graad luier zijn dan van een gewone Rockn Rohler.

 Voordelen 29” ATB’s:

  •     vooral meer grip voor en achter (dus bij het klimmen, sturen en remmen)
  •     iets betere rolweerstand
  •     rolt beter over obstakels zoals stenen en boomwortels
  •     meer stabiliteit
  •     verbeterde zitpositie voor langere rijders

Dat de idworx RocknRohler Rockn Rohler een mountainbike is waar al meer dan tien jaar verbeteringen aan gedaan zijn dat zie je én merk je.

 
De perfecte kabelgeleiding, de nokken die zorgen dat het stuur niet kan omklappen, de excentrische idworx trapas en de extra brede velgen met schuin geboorde spaakgaten maken de Rockn Rohler een echte idworx. De relatief hoog geplaatste trapas maakt dat je in bochten lekker kan doortrappen, maar zonder bepakking voelt de fiets in eerste instantie een beetje hoog. Eenmaal bepakt ontstaat een stoere vakantiefiets gemaakt voor die vele off-road kilometers.

De in de excentrische trapas geïntegreerde lagers zijn van roestvrij staal en hebben een 100% vetvulling.  Slijtvast gehard stalen Idworx kettingblad en de KMC X1 ketting met 35/17 tandwielverhouding. Stil, efficiënt en onder houdsarm, maar wie geen ketting wil, de achterbrug is voorzien van een opening om een riem door te voeren. Dus de RocknRohler kan model 2017 ook met De origanal Gates riem besteld worden. Zonder meerprijs! Bikefeeling werkt liever met deze riem dan met de CDX die Idworx toepast. Deze CDC riem gaat ruim twee keer zo lang mee!

Wat ontbreekt zijn oogjes op de staande achtervork om een drager te kunnen bevestigen maar met behulp van twee Tubus-klembandjes is een drager uitstekend te monteren. Volgens Idworx hebben de framebuizen op die plek een grotere wanddikte om de klemkrachten op te vangen. Ook leverbaar met een Carbon vaste voorvork.
Klant Paul fietste twee maal Duchenne Heroes met de Rockn Rohler met de Zware Idworx schijfremmen, zonder enige problemen!

Extra informatie
Specificaties en geometrie Rockn Rohler Pure-Rough-Power spec 2021


Ride it all, all the colors

De Rock-n-Rohler Power spec 2021


 

Beoordelingen (2)
Rockn Rohler Pure- Rough-Power Spec heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Rockn Rohler Pure- Rough-Power Spec


Laatst bekeken items