opc_loader

Menu

Gastenboek

Johan van Hoof 
Bikefeeling van Hetty en Lauran is een fijne...
Marieke Visser 
In 2019 kocht ik een nieuwe vakantiefiets....
Jason Bergman 
Rechtdoorzee, inzicht en zelfredzaamheid...

Easy Rohler Evo Comfort

De idworx Easy Rohler Comfort is helaas uit het idworx programma. We hebben nog één Comfort in de maat S en L staan voor de liefhebber. Daarmee kunnen we bijna iedereen passend op deze fiets krijgen.

Idworx

kleur

Maat

5.098,00
 • Jouw wensen centraal
 • De allerbeste onderdelen
 • Garantie en telefonische ondersteuning
idworx Bikes
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen
Beschrijving

Easy Rohler met extra lage instap.

De geomerie van deze fiets is nagenoeg gelijk aan de Easy Rohler Lady.

Wat anders is is de langere balhoofdbuislengte. Deze fiets heeft meer comfort voor de fietser die wat meer rechtop wilt zitten. Deze fiets is geschikt voor bepakking. In Nederland, of op voornamelijk vlak terrein, ook geschikt voor voortassen. In de bergen geen, of slechts hele lichte, voortassen in verband met de stabiliteit van het frame.


Easy Rohler, 15 jaar het topmodel trekkingfiets van Idworx, is opgevolgd door de All Rohler, wellicht de beste trekkingfiets die er te koop is. Deze fiets is geschikt voor alle tochten, of je er nou mee naar je werk wilt fietsen, of er lange tochten met bagage mee wilt maken.

Schakelen gaat heel makkelijk met de Rohloff 14 versnellingsnaaf. De fiets is comfortabel, betrouwbaar en veilig. De fiets is geschikt voor een Gates Beltaandrijving wat de fiets erg onderhouds arm maakt. Of met een ketting en een gesloten kettingkast.

Het lichte en stijve aluminium frame is voorzien van alle Idworx details. De door de pers en gebruikers veelvuldig geprezen rijeigenschappen komen voort uit de speciale Idworx geometrie en het Air Suspension-concept. De betrouwbaarheid voor woon-werkverkeer of lange tochten met zware bepakking is gegarandeerd door de degelijke afmontage met door Idworx ontwikkelde onderdelen.
 
Schakelen doe je me aan de rechterkant van het stuur met een draaigrip. Deze bediend de Rohloff Speedhub met 14 versnellingen. Maar 14 versnellingen?
Dat is ruim voldoende, want van de 27 theoretische versnellingen van een derailleurschakeling, blijven er in de praktijk ook ongeveer 14 over.
Groot voordeel van de Rohloff Speedhub: je hebt altijd de ideale kettinglijn, dus de ketting slijt minder snel. Een geleidelijke stijging van het verzet van 13,6% per versnelling houdt het schakelen gelijkmatig. De lichtste versnelling is vergelijkbaar met de lichtste derailleurversnelling en het zwaarste verzet doet eveneens niet onder voor een combinatie 46-11.
Het wisselen van versnelling verloopt zeer licht. Een groot voordeel is, dat je ook in stilstand je fiets in de goede versnelling kan zetten.

 Verder zit er op de Easy Rohler:

 •     Magura Firm Tech hydraulische velgremmen. Dit is een extra lichte en stijve versie van de Magura remmen die in het frame geïntegreerd zijn.
 •     De Son Edelux koplamp welke gevoed door de lichtlopende Son naafdynamo geeft zoveel licht dat fietsen in het donker leuk wordt.
 •     De wielen bestaan uit Rigida velgen met CSS keramische laag icm RVS dubbel butted spaken. De keramische laag zorgt ervoor dat remblokjes en velgen bijna niet slijten.
 •     Een stuur-stopper. (iSR idworx Stress Reducer) Dit voorkomt het dubbelslaan van het voorwiel, en daarmee het beschadigen van de kabels  als de fiets op de standaard staat of onverhoopt valt.
 •     Onderhoudsvrije doorlopende buitenkabels. De vele geleidingsogen op het frame voorkomen tevens kale plekken.
 •     Schwalbe Marathon Almotion Tubeless Easy banden, deze lopen licht, zijn zeer lekbestendig, comfortabel en bieden veel grip op verharde wegen.

Extra informatie

De Easy Rohler Evo Comfort is een stabiele reisfiets met een extra lage instap. Deze fiets is geoptimaliseerd voor fietsvakanties met weinig bagage, maar ook uiterst geschikt voor probleemloos woon-werkverkeer of comfortabele toertochten.Het comfort model heeft een iets meer stadsfiets geometrie, je kan dus meer rechtop zitten dan op het lady model.

Al bijna 15 jaar onze meest verkochte fiets!
Kernwoorden: duurzaamheid, betrouwbaarheid, gebruiksgemak, veiligheid en rijplezier.

Kenmerken:

 • Onderhoudsarme Rohloff 14-versnellingsnaaf
 • Gates Riemaandrijving mogelijk
 • Krachtige, onderhoudsarme Magura FIRM-tech hydraulische velgremmen
 • Stekkerloze SON naafdynamo en SON Edelux II koplamp
 • Twentyniner wielen, 28″ velgen met 50mm banden
 • Comfortabele en lichtlopende 50mm brede Schwalbe Marathon Supreme banden
 • Tubus Duo voordrager met bevestiging op dubbele nokken
 • Aluminium frame
 • Heren, dames en extra lage instap uitvoering
 • Rijklaar gewicht: ca. 16,5 kilo


Idworx Easy Rohler in de pers.

Foto's van klanten:

Beoordelingen (2)
Easy Rohler Evo Comfort heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Easy Rohler Evo Comfort
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items