opc_loader
Zoeken
Gastenboek
Frans Kiffers 
Vorige week woensdag voorafgaand aan het...
Toine De Bakker 
Sinds een paar weken (weer) een Santos...
Gemma Evers 
Ongeveer 2 maanden geleden heb ik een Idworx...

Easy Rohler Evo Comfort

De idworx Easy Rohler Comfort is helaas uit het idworx programma. We hebben nog een paar fietsen staan voor de liefhebber.

4.995,00
Idworx
kleur
Maat
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen
Beschrijving

Easy Rohler met extra lage instap.

De geomerie van deze fiets is nagenoeg gelijk aan de Easy Rohler Lady.

Wat anders is is de langere balhoofdbuislengte. Deze fiets heeft meer comfort voor de fietser die wat meer rechtop wilt zitten. Deze fiets is geschikt voor bepakking. In Nederland, of op voornamelijk vlak terrein, ook geschikt voor voortassen. In de bergen geen, of slechts hele lichte, voortassen in verband met de stabiliteit van het frame.


De Easy Rohler is het topmodel trekkingfiets van Idworx, wellicht de beste trekkingfiets die er te koop is. Deze fiets is geschikt voor alle tochten, of u er nou mee naar uw werk wilt fietsen, of er lange tochten met bagage mee wilt maken.

Schakelen gaat heel makkelijk met de Rohloff 14 versnellingsnaaf. De fiets is comfortabel, betrouwbaar en veilig. De fiets is geschikt voor een Gates Beltaandrijving wat de fiets erg onderhouds arm maakt. Of met een ketting en een gesloten kettingkast.

Het lichte en stijve aluminium frame is voorzien van alle Idworx details. De door de pers en gebruikers veelvuldig geprezen rijeigenschappen komen voort uit de speciale Idworx geometrie en het Air Suspension-concept. De betrouwbaarheid voor woon-werkverkeer of lange tochten met zware bepakking is gegarandeerd door de degelijke afmontage met door Idworx ontwikkelde onderdelen.
 
In het achterwiel is een Rohloff Speedhub gemonteerd, met 14 versnellingen. Deze wordt vanaf de rechterkant van het stuur bediend met een draaigrip. Maar 14 versnellingen?
Dat is ruim voldoende, want van de 27 theoretische versnellingen van een derailleurschakeling, blijven er in de praktijk ook ongeveer 14 over.
Groot voordeel van de Rohloff Speedhub: je hebt altijd de ideale kettinglijn, dus de ketting slijt minder snel. Een geleidelijke stijging van het verzet van 13,6% per versnelling houdt het schakelen gelijkmatig. De lichtste versnelling is vergelijkbaar met de lichtste derailleurversnelling en het zwaarste verzet doet eveneens niet onder voor een combinatie 46-11.
Het wisselen van versnelling verloopt zeer licht. Een groot voordeel is, dat je ook in stilstand je fiets in de goede versnelling kan zetten.
Verder zit er op de Easy Rohler:
 • Magura Firm Tech hydraulische velgremmen. Dit is een extra lichte en stijve versie van de Magura remmen die in het frame geïntegreerd zijn.
 • De Son Edelux koplamp welke gevoed door de lichtlopende Son naafdynamo geeft zoveel licht dat fietsen in het donker leuk wordt.
 • De wielen bestaan uit Rigida velgen met CSS keramische laag icm RVS dubbel butted spaken. De keramische laag zorgt ervoor dat remblokjes en velgen bijna niet slijten. Bovendien geven ze extra remkracht. (ook als het regent)
 • Een stuur-stopper. (iSR idworx Stress Reducer) Dit voorkomt het dubbelslaan van het voorwiel, en daarmee het beschadigen van de kabels  als de fiets op de standaard staat of onverhoopt valt.
 • Onderhoudsvrije doorlopende buitenkabels. De vele geleidingsogen op het frame voorkomen tevens kale plekken.
 • Schwalbe Marathon Almotion Tubeless Easy banden, deze lopen licht, zijn zeer lekbestendig, comfortabel en bieden veel grip op verharde wegen.

In het Comfort-frame zit een lange las tussen de onderbuis en de bovenbuis. Deze wordt bij de framebouwer opgevuld. Als het frame wordt gestraald om de zwarte kleur te verwijderen, wordt deze vulstof ook verwijderd. De las blijft achter. Dit is niet mooi bij het overspuiten in een nieuwe kleur. Daarom is het comfort frame alleen in het zwart leverbaar.

Verschillen in de 2 specificaties van de Easy Rohler:

Easy Rohler Light spec
Bracket EBB Long Life EBB
Handvatten Ergon Barends ESI
Brace Ja Nee
Banden Supreme 50mm Kojak 36mm
Extra informatie

De Easy Rohler Evo Comfort is een stabiele reisfiets met een extra lage instap. Deze fiets is geoptimaliseerd voor fietsvakanties met weinig bagage, maar ook uiterst geschikt voor probleemloos woon-werkverkeer of comfortabele toertochten.Het comfort model heeft een iets meer stadsfiets geometrie, je kan dus meer rechtop zitten dan op het lady model.

Al bijna 15 jaar onze meest verkochte fiets!
Kernwoorden: duurzaamheid, betrouwbaarheid, gebruiksgemak, veiligheid en rijplezier.

Kenmerken:

 • Onderhoudsarme Rohloff 14-versnellingsnaaf
 • Gates Riemaandrijving mogelijk
 • Krachtige, onderhoudsarme Magura FIRM-tech hydraulische velgremmen
 • Stekkerloze SON naafdynamo en SON Edelux II koplamp
 • Twentyniner wielen, 28″ velgen met 50mm banden
 • Comfortabele en lichtlopende 50mm brede Schwalbe Marathon Supreme banden
 • Tubus Duo voordrager met bevestiging op dubbele nokken
 • Aluminium frame
 • Heren, dames en extra lage instap uitvoering
 • Rijklaar gewicht: ca. 16,5 kilo

Specificaties van de idworx Easy Rohler Comfort Generatie 4.5 2022  

Idworx Easy Rohler in de pers.

Foto's van klanten:

Er Comfort in de pers.

Beoordelingen (2)
Easy Rohler Evo Comfort heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Easy Rohler Evo Comfort


Laatst bekeken items