opc_loader

Tweedehands of nieuwe fiets kopen? Garantie?

Tweedehands of nieuwe fiets kopen? Garantie?

Een goede vakantiefiets of Trekkingfiets van een Topmerk als Santos of Idworx is niet goedkoop. Daarom denken veel mensen erover na om een tweedehands fiets te kopen. Hier kan je enorm veel geluk mee hebben, maar ook pech... Een fiets kopen van een bekende of bij een dealer met garantie is natuurlijk veilig. Maar een occasion-fiets kopen op Marktplaats kan problemen opleveren. Allereerst de maat, zorg dat je fiets goed past! Een fiets past niet van 1.60M tot 1.85M. Te groot is erger dan te klein, maar passend is natuurlijk het beste. Als je zelf niet goed weet waar op te letten, neem dan iemand mee die wel verstand van fietsen heeft. Kijk ook even wat de fiets destijds gekost heeft. Hier de prijslijsten van Idworx fietsen. En zorg dat je de originele papieren erbij krijgt, zeker bij een Rohloffnaaf. Kijk ook even op de site van het RDW of de fiets niet gestolen is... Klopt alles, is je gevoel goed en geef je niet veel om garantie, dan kan je erg veel plezier hebben van je Tweedekansje! Anders nog even doorsparen voor een nieuwe... Een goede fiets gaat minstens 10 jaar mee, en als eerste eigenaar heb je op veel onderdelen ook 10 jaar garantie

Hier de garantievoorwaarden van Idworx, Santos, Rohloff en Pinion.
 

Idworx garantie vanaf Modeljaar 2010 (Alle fietsen van voor 2010 hebben geen Idworx garantie meer.)

De garantietermijn begint vanaf de dag vermeld op de aankoopbon en geldt alleen voor de eerste eigenaar.

  • 28" titanium frames (alleen frames): 15 jaar fabrieksgarantie op materiaal- en fabricagefouten
  • 28" aluminium framesets, uitgezonderd het Rockn Rohler frame (frame en vork; alleen starre vorken): 10 jaar fabrieksgarantie op materiaal- en fabricagefouten
  • 26" aluminium framesets en het Rockn Rohler frame (frame en vork, alleen starre vorken) 6 jaar fabrieksgarantie op materiaal- en fabricagefouten
  • Voor alle andere onderdelen gelden de wettelijke garantievoorwaarden
  • Tevens geeft Bike Basics op gespoten aluminium frames en starre vorken 5 jaar fabrieksgarantie op lakfouten. Hieronder vallen scheurtjes of loslatingen die niet het gevolg zijn van mechanische inwerkingen als gevolg van het gebruik of verkeerde behandeling resp. gebrekkig onderhoud.
  • Hoewel voor Idworx-frames zeer hoogwaardige lakken worden gebruikt, kunnen deze met name door zout in combinatie met water worden aangetast. Daarom verdient het aanbeveling de lakoppervlakken schoon te maken na gebruik van de fiets bij zee of bij pekel op de weg.

Santos garantie.
Santos staat achter zijn product en rept met geen woord over garantie op de website. Voor de eerste eigenaar zal er nooit moeilijk gedaan worden over een garantieaanvraag. Santos is erg klantvriendelijk en zal altijd zijn best doen om een passende oplossing te vinden.

Rohloff garantie.
In de praktijk heeft Rohloff een hele soepele, levenslange coulance-regeling voor de eerste eigenaar. Daarom registreert Bikefeeling tegenwoordig bij iedere verkochte fiets zelf de naaf bij Rohloff.

Rohloff geeft volgens zijn website officieel 2 jaar garantie, mits de naaf nooit open is geweest en netjes iedere 5000 km, of eens per jaar, van nieuwe olie is voorzien. Als dit niet aan te tonen is, geen probleem. Rohloff kan aan de staat van het binnenwerk zien of de naaf het juiste onderhoud heeft gehad.

Koop je een tweedehands fiets met een Rohloff zorg dan altijd dat je de oranje garantiekaart erbij krijgt en de naam en adresgegevens van de eerste eigenaar. Dan krijg je wel gewoon service bij Rohloff. Heb je deze niet en je kan niet aantonen dat het jouw Rohloffnaaf is krijg je geen service! Stuur je de naaf zelf in en blijkt deze als gestolen geregistreerd te staan krijg je je naaf niet meer terug! Olielekkage verhelpen kost 140 euro plus de verzendkosten.

Pinion garantie.
Pinion geeft met terugwerkende kracht 5 jaar garantie voor alle reeds in omloop zijnde versnellingsbakken. Pinion’s garantie is ook overdraagbaar, dus als je een gebruikte Pinion-fiets gekocht hebt, kun je, indien nodig, als tweede eigenaar gewoon gebruik maken van de fabrieksgarantie.  Het spreekt voor zich dat regulier onderhoud de verantwoordelijkheid is van de consument. Iedere 10.000 km, of een keer per jaar, olie verversen is noodzakelijk.

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED