opc_loader
Zoeken
Gastenboek
Renate Wüthrich 
Ik heb een oranje idworx All Rohler gekocht...
Tom Enneking 
Toen ik besloten had een Santos fiets te...
Albert T 
Mijn Rohloffnaaf in mijn Santos Trekking...

Off Rohler Evo

De Off Rohler Evo is een perfecte kruising tussen een reisfiets en een mountainbike!
Met zijn vaak gekopieerde geometrie, de beproefde Rohloff naaf, 60mm banden, onovertroffen stabiliteit.......

4.795,00
Idworx
kleur
Maat
Kenmerken
idworx Bikes:
Rohloff en Magura HS33 FirmTech velgremmen.
Beschrijving

Stap met volle bepakking op de ­Idworx Off Rohler en je snapt meteen ­waarom hij de prijzen gewonnen heeft!

De idworx Off Rohler generatie 3.4 is een comfortabele en sterke fiets gemaakt voor het ruige werk, en is daarmee dé 26 inch vakantiefiets voor reizen buiten Europa. De Off Rohler is een van de meest geprezen trekkingfietsen aller tijden, won verschillende prijzen en kreeg in 2011 een Op Pad Outdoor Award. Kon het nog beter? Ja, de Off Rohler Evo, een prachtige, sportieve, comfortabele strak sturende mountainbike met dragers, spatborden en uitstekende verlichting, én de mogelijkheid om een Gates riemaandrijving te monteren.

De zithouding is sportief, maar toch ontspannen.De framegeometrie is heel erg mooi uitgebalanceerd: in de rechte lijn is de Evo heel stabiel en toch gaat hij erg strak de bocht om. Mits goed vastgemaakt, wordt je bagage één met je fiets. 

De Off Rohler is voorzien van uitstekende verlichting. Zo heeft de SON naafdynamo een extra brede body voor een sterker wiel. Bij de Evo heeft de naafdynamo geen stekkertjes meer maar maakt contact met de patten in de voorvork. Als je nu je wiel uit je fiets moet halen dan hoef je geen stekkertje meer los te maken. De koplamp van SON is gemaakt volgens de specificaties van Idworx, met meer licht vlak voor het voorwiel. Om die reden is ook een nieuwe lamphouder ontwikkeld. Optioneel kan er een USB-aansluiting op de naafdynamo voor het opladen van bijvoorbeeld een smartphone of GPS. Erg handig als je lang onderweg bent!

In het zeer sterke 26 inch achterwiel zit natuurlijk een 14 versnellingen Rohloffnaaf.
Alle kabels lopen buitenom door mooie op het frame gesoldeerde nokjes. Voor optimale betrouwbaarheid heeft Idworx een complete kabelboom met zo min mogelijk contactpunten en dus een minimale kans op storing door corrosie. Een stevige kabel naar het achterlicht loopt niet meer door het achterspatbord, maar gaat nu langs de liggende achtervork en door de bagagedrager naar het achterlicht. De Evo staat op 26 inch Darim II velgen worden speciaal voor ­Idworx gemaakt en zijn met 22 mm extra breed en voorzien van een Carbide-coating en verkleinde spaakgaten. Dit zorgt voor een stabiel stuurgedrag en is zeer duurzaam en betrouwbaar. Hierop liggen zeer comfortabele 60mm Schwalbe Big Ben ballonbanden welke licht rollen op asfalt en door de breedte van de banden zak je niet snel weg in los zand.  Voor een tocht over onverharde wegen kan je natuurlijk banden met meer noppen monteren voor meer grip.

De Magura HS33 hydraulische remmen in de FIRM-tech uitvoering zijn direct op de voorvork en de achterbrug gemonteerd, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zeer krachtig en goed te doseren.

Remblokken vervangen doe je letterlijk in een handomdraai en zonder gereedschap! Je draait de remcilinders eenvoudig naar buiten en klikt de remblokken er heel makkelijk in en uit. Afstellen is niet nodig, want ze zijn in de fabriek al perfect gepositioneerd.

De Off Rohler Evo wordt door Idworx standaard geleverd met een KMC X1 ketting en een Heggeman roestvrij stalen voortandwiel met een oneven aantal tangen wat zorgt voor een regelmatige slijtage van wiel en ketting. De ketting of riem span je met het excentrische bottom bracket met behulp van slechts één inbussleutel snel en eenvoudig. Dit EBB long life met geïntegreerde RVS kogellagers zorgt voor een extreem lange levensduur en is zeer licht lopend bij zware belasting. Het achterwiel zit in een verticale pad waardoor het altijd precies recht in het frame zit. Om vuil te weren is de naad in het bottom bracket afgedicht met een rubberen seal en zitten er vilten ringen tussen om het vuil nog beter buiten te houden.

Stress Reducer: de stuuruitslag wordt door een nok begrensd, waardoor de schakelkabels, remleidingen, koplamp en de bovenbuis niet meer kunnen beschadigen bij een val.

Het Evo model heeft een deelbare achtervork zodat je een riemaandrijving kunt monteren.


Er kan een ringslot op deze fiets mits met tyraps gemonteerd:

Extra informatie

Test Idworx Off Rohler van Op Pad.

De Off Rohler van Idworx is een comfortabele en sterke fiets gemaakt voor het ruige werk, en is daarmee dé 26 inch vakantiefiets voor reizen buiten Europa.


Kenmerken:

  • Onderhoudsarme Rohloff 14-versnellingsnaaf
  • Gates Riemaandrijving mogelijk
  • Krachtige, onderhoudsarme Magura FIRM-tech hydraulische velgremmenStekkerloze SON naafdynamo en SON Edelux II koplamp
  • Zesentwintig inch wielen, 26″ velgen met 60 mm banden
  • Tubus Duo voordrager met bevestiging op dubbele nokken
  • Aluminium frame
  • Heren uitvoering
  • Rijklaar gewicht: ca. 16,0 kilo

Specificaties en geometrie Off Rohler Evo generatie 3.5 2021


Foto's van klanten:


Beoordelingen (6)
Off Rohler Evo

(Annemarieke & Theo)
Bedankt Hetty. Ondertussen al vele kilometers gemaakt op prachtige fiets. Had ik al veel eerder moeten kopen.Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Sinds 13 november jl. fiets ik de meeste werkdagen op mijn prachtige Off Rohler naar het werk. Soms kan dat niet, in verband met andere afspraken in den lande. Dat vind ik dan jammer. Een goed teken, wat dat betekent dat de fiets uitermate goed bevalt.
En ik heb ervaren dat fietsen op een goede fiets heel fijn is. Maar je weet pas dat het nóg beter kan als je fietst op een (nagenoeg) perfecte fiets. En zo beschouw ik de Off Rohler. Ik heb een goede keuze gemaakt!

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Hallo Hetty en Lauran

Een update van mijn fiets.
Om precies te heb mijn Idworx Off Rohler nu 2 jaar en 8 maanden.
Inmiddels staat er bijna 16000 km op de teller en ik moet zeggen dat ik nog nooit een fiets heb gehad die zo aan mijn verwachtingen voldoet als deze fiets.
Van een reisfiets mag je verwachten dat hij onder extreme omstandigheden zijn werk blijft doen maar dat na 16000 km buiten de onderhoudsbeurten er nog geen sleutel aan te pas is gekomen is opmerkelijk.
Een klein voorbeeld:
Normaal moet bij een fiets wel eens het balhoofdstel nagesteld worden of de lagers vernieuwd worden.
Niet bij de OFF Rohler. Geen speling te bekennen terwijl ik de fiets regelmatig gebruik op ruig terrein, bospaden MTB tracks enz. Tel daarbij op dat ik het niet erg vind om de halve huisraad op mijn fiets vakanties mee te nemen.
Wat ik voor een reisfiets nog belangrijk vind is de stabiliteit met zware bepakking en de wendbaarheid.
Ook hiervoor niets dan lof, al zal de wendbaarheid ook wel door de 26 inch wielen komen.

Hetty en Lauran, jullie hebben geen woord teveel gezegd over de kwaliteit van deze fiets.

Veel groeten van een heel tevreden fietser.

John

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Langdurig en grondig gewikt en gewogen welke fiets het moest worden. Kwam steeds bij De IDworx Offrohler Evo uit. Uiteindelijk knoop doorgehakt en contact gezocht met Bikefeeling in Oudenbosch. De manier waarop zij me voorlichting gaven en te woord stonden bevestigde de juistheid van mijn keuze. Geen seconde spijt van gehad! Mijn beste beslissing op fietsgebied ooit! Heerlijke fiets, oerdegelijk en luistert goed naar me. Ziet er bovendien mooi uit zonder te opvallend te zijn. Riemaandrijving maakt hem heel onderhoudsvriendelijk. Wel stevige ketting erbij gekocht! Als vogelaar fiets ik veel onverhard en maak vaak plotselinge stops en starts als ik weer eens een vogel hoor zingen of wil bekijken... Dan is de Rohloff werkelijk ideaal en doet de Offrohler zijn naam eer aan!
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Hola ustedes,
Mijn offrohler met rolofnaaf fietst goed, is bijna ingereden. Ruim 69 duizent kilometer op de teller. Bevalt uitstekend, laatst kon ik maar 3 versnellingen gebruiken, hat hem niet zoveel gebruikt. Nu ik hem Weer meer gebruik, is mijn schatje weer Geheel de oude, zonder reparatie. Momenteel doet mij koplamp het niet, is geloof ik pas de tweede keer. Keiken of ik hem zelf kan vinden wat de oorzaak, anders mag de platselijke fietsenmaker er naar kijken. Klein onderhout doe ik zelf, meestal 1 keer per jaar krijgt hij een skilderbeurt.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Wat opvalt bij bij Bikefeeling is de persoonlijk benadering. De afspraken kunnen op diversen tijden gemaakt worden. Er is een ruim aanbod om een nieuwe fiets te testen, en daar wordt ruim de tijd voor genomen.
Mijn idworx evo off rohler heb ik na het testen van een paar modellen gekozen. Dit in goed overleg samen met Hetty en Lauran. Deze fiets is voor mij echt een probleemloze fiets. Ondanks de slechte wegen die ik vaak neem blijft deze fiets altijd zijn werk doen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items
4.795,00