opc_loader

Wensenlijst


De meeste E-bikes zijn géén vakantiefietsen.....

E-bike vakantiefiets

Iedereen die ooit op fietsvakantie is geweest weet dat fietsen een ideale manier is om een land te beleven. Je snuift de natuur al fietsend op en maakt mooie avonturen mee. De plaatselijke bevolking is erg toegankelijk omdat je fietst en je kan heel de vakantie eten wat je wilt zonder aan te komen
Maar wat als je fietsmaat veel sneller fietst dan jij, of je lichamelijke conditie niet meezit? Dan is een vakantiefiets met trapondersteuning, ook wel elektrische vakantiefiets genoemd, een logische keuze.


De meeste E-bikes zijn géén vakantiefietsen....

Onze Santos Power line fietsen en idworx elektrische fietsen zijn wel geschikt als vakantiefiets, want:

  • Ze hebben stabiele frames voor veel bagage, zowel achterop als voorop.
  • Ze hebben het betrouwbare Pinion versnellingssysteem met een groot bereik en weinig onderhoud.
  • Ze hebben krachtige remmen om met hoge snelheid en volle bepakking bergaf veilig tot stilstand te komen.
  • Ze hebben sterke wielen met slijtvaste anti-lekbanden.
  • De motor is persoonlijk af te stellen, wil je snel optrekken of juist een beetje rustig, en ook de stappen tussen de versnellingen zijn aan te passen.
  • Ze hebben de afstelmogelijkheden om een voor jou perfecte zithouding te genereren. Zowel rechtop als sportief.  Bikefeeling besteedt hier veel aandacht aan. Wij vinden het erg belangrijk dat jij goed op je fiets zit!
  • Ze hebben een niet-geïntegreerd systeem, de motor, accu en display hoeven niet onderling gesynchroniseerd te worden en zijn ook altijd te verwisselen. Als je elektrische set versleten is kan er een nieuwe geplaatst worden, of je bouwt hem uit. Dan hou je een volledige vakantiefiets over.
  • Ook zonder gebruik van de ondersteuning, mocht je accu leeg zijn, fietst je fiets nog uitstekend. Natuurlijk voel je het extra gewicht wel!
  • Het bereik van je E-bike is afhankelijk van een aantal factoren: je snelheid, je gewicht, het niveau van trapondersteuning en je zitpositie op de fiets. Het bereik kan je bepalen door de mate van trapondersteuning in te stellen. Fiets je bergop met volle bepakking en maximale ondersteuning dan kan je accu na 20 kilometer leeg zijn…. Tijdens het afdalen kun je je accu opladen door af te remmen op de motor. Bijkomend voordeel is dat je minder hoeft te remmen! Wil je het zekere voor het onzekere nemen kun je altijd een tweede accu mee nemen.
  • GoSwiss (Santos) en NeoDrive (idworx) zijn Direct Drive achterwielmotoren, uitgerust met een krachtsensor. De trapkrachtsensor zorgt ervoor dat de motor steeds harder ‘duwt’, naarmate je harder trapt, wat natuurlijk aanvoelt. Een Direct Drive motor is stil en duurzaam en heeft nauwelijks weerstand als deze uitstaat. Ook levert deze geen kracht op je aandrijving, dus geeft geen extra slijtage. Nadeel: bij lage snelheden kunnen ze (te) warm worden en zichzelf uitschakelen, dus ook bergop moet je een redelijke snelheid houden.
  • Pendix is een Direct Drive middenmotor. Het voordeel van deze motor is dat deze te combineren is met Rohloff met riemaandrijving en achteraf in te bouwen is in je bestaande vakantiefiets. Een Pendix heeft wel minder bereik is is minder sterk. Omdat je fiets licht blijft fietsen als je de ondersteuning uit zet is deze wel geschikt als duwtje in de rug.

Natuurlijk zijn deze fietsen ook uitermate geschikt in combinatie met woon-werk verkeer.

Wil je zelf eens ervaren hoe een vakantie E-bike fietst, maak een afspraak voor een proefrit door de mooie omgeving van Oudenbosch.
 

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED
Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.