opc_loader

Fiets van de zaak in 2020 zonder Leasemaatschappij?

Op de fiets naar je werk

Dat fietsen gezond is én goed voor het milieu is bekend. Dat je van fietsen fitter en gelukkiger wordt ook. Dat er geen filestress is én je minder vaak ziek bent is mooi meegenomen. Waarom kies je dan toch nog vaak voor de auto….?


Wist je dat de helft van alle autoritten in Nederland is korter dan 7,5 kilometer? En dat meer dan de helft van alle werkende mensen op minder dan 15 kilometer van het werk woont. Daarom wil de Rijksoverheid meer mensen op de fiets. Dit stimuleren ze met een nieuwe Fietsregeling in 2020.


In 2020 worden de regels voor een ter beschikking gestelde fiets, dit betekent dat de werkgever eigenaar blijft, een stuk eenvoudiger. Werkgevers die een normale fiets of elektrische fiets ter beschikking stellen aan een werknemer kunnen gebruik maken van een nieuwe forfaitaire regeling. Er komt een bijtelling van 7% per jaar voor het privégebruik van de (elektrische) fiets. Dit is een eenvoudige regeling die lijkt op de regeling voor de auto van de zaak.

Een prima stimulans om vaker de auto te laten staan en de fiets te pakken!


Bij een fiets van de zaak denk je waarschijnlijk meteen aan een leasemaatschappij. Maar wist je dat dit helemaal niet nodig is? Jij en je werkgever kunnen het prima zelf regelen. Al onze fietsen komen voor deze regeling in aanmerking. Simpel, snel en financieel heel aantrekkelijk. Want zónder tussenkomst van een leasemaatschappij.


In tegenstelling tot de voormalige fietsregeling is de nieuwe fiets van de zaak voor bijna iedereen interessant. Want heb je al een leaseauto of OV kaart? Dan past een fiets van de zaak daar gewoon naast! Als je nu een kilometervergoeding hebt let dan op: deze kan komen te vervallen! Je werkgever kan op meerdere manieren een voor hen én jou fiscaal voordelige bedrijfsfiets aanbieden. Bijvoorbeeld via een renteloze lening die je met overuren of vakantiedagen afbetaalt. Je werkgever kan ook eigenaar van de fiets blijven en deze kosteloos aan jou 'ter beschikking stellen'. De fiets aan je cadeau doen, kan ook. Dit betekent wel dat er minder budget overblijft voor je kerstpakket en personeelsuitjes.


Een Santos-idworx-Gaastra fiets -van-de-zaak houdt in:

 • Bedrijf koopt bij Bikefeeling een fiets
 • Bikefeeling regelt eventueel onderhoud en verzekering.


Deze regel is nieuw en nog vrij onbekend. Kaart het aan bij je werkgever. Voor je werkgever is het een uitstekende investering in een topkwaliteit vervoermiddel met een lange levensduur en weinig onderhoud. Dan kun jij straks voor een paar euro per maand een fiets van-de-zaak rijden. Zowel zakelijk als privé, ook als je al een leaseauto hebt.
Ben je zelfstandig ondernemer? Dan kan je in 2020 een Santos-idworx-Gaastra fiets -van-de-zaak voor jezelf aanschaffen. Voor minder dan de helft van de cataloguswaarde.


Deze manier van werken, die gewoon kan, helemaal legaal is, maar waar geen aandacht op wordt gevestigd, kan dus heel interessant zijn.


Voordelen voor je werkgever:

 • Je komt makkelijk aan je dagelijkse portie beweging, je hebt een vitale start van de werkdag.
 • Je kan lekker het hoofd leegmaken op weg naar huis. Daardoor slaap je beter en ben je vitaler en productiever.
 • Je hebt geen last van files en OV-vertragingen en komt dus op tijd..
 • Minder parkeerproblemen op het werk
 • Het past goed bij een duurzaam organisatie- beleid
 • Een mooie fiets zorgt dat jij bij het bedrijf blijft werken.
 • Privégebruik is geen probleem
 • Veel fiscaal voordeel
 • Mobiliteitskosten dalen (fietsen is veel goedkoper dan autorijden)

En jij gaat lekker fietsen:

 • Voor je Plezier
 • Voor een Gezond Leven
 • Voor het Milieu
 • Voor Bereikbaarheid

Als er bedrijven zijn die liever een fiets bij Bikefeeling leasen, een Santos, idworx of Gaastra, kunnen ze contact met ons opnemen. Bij belangstelling is Leasen bij ons ook mogelijk.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.