opc_loader

Hoe gaat het kopen van een fiets bij Bikefeeling?

fiets kopen bij bikefeeling high-end cycling

Je wilt een nieuwe Santos of idworx vakantiefiets, toerfiets, E-bike of Mountainbike?

Een Santos of idworx fiets kopen doe je maar een, of hooguit twee keer, in je leven. Dus je wilt geen fouten maken. Bikefeeling gaat je hierbij helpen!


Eerst willen we van je weten wat je fietsplannen zijn, want om je goed te kunnen adviseren is het belangrijk om te weten wat je met je fiets wilt gaan doen. Bij een bakje koffie of thee houden we een inleidend gesprek. Door goed te luisteren naar je antwoorden, hebben we al snel een idee welke fietsen voor jou het meest geschikt zouden kunnen zijn. Je antwoorden bepalen namelijk de keuze van het model fiets met bijbehorende bandenbreedte, versnellingen, remmen, bagagemogelijkheid enz.


Als tweede willen we weten wat je fietsdoel is, of een combinatie van fietsdoelen:
• woon-werkverkeer
• lange fietstochten met of zonder bagage in Nederland of Europa, en ga je kamperen en zelf koken of fiets je van hotel naar B&B?
• vakantiefietsen in Verweggistan
• Fiets je meestal verhard of zoek je toch liever de onverharde paden op?
• Wil je snelheid maken, met of zonder ondersteuning.


En heb je al een voorkeur voor keuze onderdelen? Zo nee, dan lopen we de verschillen en eigenschappen van deze onderdelen door. De belangrijkste keuze is eerst:

•versnellingen, Rohloff of Pinion?

•remmen, schijfremmen of velgremmen
•Breedte banden, wil je comfort of snelheid?


Samen bekijken we de voorbeeldfietsen in de showroom en leggen we de eigenschappen en verschillen van de verschillende type fietsen uit. Natuurlijk beantwoorden we ook al je vragen.


Als we dan een voorlopige keuze gemaakt hebben is het tijd voor een proefrit!
Om het voor jezelf niet te moeilijk te maken is het raadzaam om je te beperken tot twee, hooguit drie modellen. Ga lekker een rondje, of een ronde, fietsen en let daarbij vooral op het rijgedrag. Want wat jij als een prettig rijgedrag ervaart, is persoonlijk, dat moet je ervaren. Indien de juiste maat testfiets niet beschikbaar is doet een framemaat groter of kleiner geen afbreuk aan die ervaring en geeft de testrit toch een prima beeld van het rijgedrag van dat model.


Is de fiets gekozen dan komen de details aan de orde. Dan pas gaan we kijken naar de verschillende onderdelen en afmontage, verlichting, banden, stuur, zadel, handvatten, dragers, etc. Over al deze onderdelen kunnen we je goed informeren en van alles hebben we wel een voorbeeld. Daarna komt vaak het moeilijkste, welke kleur krijgt mijn fiets…
Daarna bepalen we de optimale framemaat van je fiets. Deze is afhankelijk van je lengte en zithouding, maar ook van je lenigheid en eventuele beperkingen. Hiervoor hebben we een pasfiets, een Bike-fit opleiding, en zeker zo belangrijk, veel ervaring. Bij Bikefeeling garanderen we dat je uiteindelijk lekker op je fiets zit.


Als we er dan helemaal uit zijn gaan we de fiets voor je maken. Dit duurt bij een Santos meestal 6 weken, bij een idworx is dit, afhankelijk van voorraad, een paar dagen tot 8 weken.


Rest nog een paar, of wat meer, nachtjes slapen en dan bellen we je dat je nieuwe fiets klaar staat om af te halen. We hebben je fiets al afgesteld zoals we tijdens de testrit en/of meting op de pasfiets bepaald hebben. Ook hebben we de eventuele accessoires zoals kilometerteller, stroomvoorziening of tassen al voor je gemonteerd en afgesteld of ingesteld. Indien gewenst hebben we je fiets ook al verzekerd.


Nu is het tijd voor de fijn afstelling. Neem hier nog ruim de tijd voor! We vinden het super belangrijk dat jij goed op je fiets zit. Indien nodig wisselen we bijvoorbeeld nog van stuur en/of de voorbouw. Als je dan helemaal goed op je fiets zit, ga lekker 500-1000 kilometer fietsen. Daarna kom je terug voor de instructiebeurt en de laatste fijn afstelling indien nodig. Lauran laat zien hoe je wielen uit je fiets gaan, hoe je de riem of ketting moet onderhouden en spannen en hoe je de remmen schoonmaakt en bijstelt om een paar dingen te noemen. Ook kijken we dan of de fijn afstelling van je fiets helemaal goed is. Indien nodig passen we deze nog aan. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.

Want nogmaals, wij vinden het héél belangrijk dat jij uiteindelijk goed op de fiets zit!

Er is namelijk geen betere klant dan een blije klant

Omdat we alle aandacht en tijd voor jou nodig hebben werken we altijd op afspraak!

Veel fietsplezier!
 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.