opc_loader

Last van krakende riemtandwielen op Rohloff naaf?

Splined Carrier L Rohloff

Nieuwe Splined Carrier met Lock-ring voor Gates / Rohloff  splined riemkrans

Geen krakende riemtandwielen meer op Rohloff naaf!

De nieuwe Rohloff Splined Carrier is speciaal ontwikkeld voor gebruik met de Gates Carbon Drive splined riemkransen en is een uitbreiding op het aanbod Splined Carriers. Het belangrijkste verschil tussen deze nieuwe Splined Carrier 'L' en de andere twee bestaande Splined Carriers is dat de L versie een opschroef Lockring heeft die het tandwiel op zijn plaats houdt. Er is een speciale Rohloff Lock-Ring gereedschap tool nodig om deze te monteren. Het aanhaalmoment van de Lock-ring bedraagt 30Nm. Bij de bestaande Rohloff Splined Carriers wordt de opsteek-krans of de opsteek-riemkrans door een klemring op hun plaats gehouden en is voor (de-)montage geen speciaal gereedschap nodig.

De vergrendelingsring zorgt ervoor dat de Carbon Drive-tandwielen zijdelings op de Splined Carrier L wordt gespannen en worden kleine bewegingen = kraakjes door de voorspanning van de tandriem voorkomen. Bij de bestaande carriers kan door verschillen in tolerantie tussen de Carrier en de opsteek-riemkrans en/of slijtage tussen de beide onderdelen door kleine bewegingen kraakjes ontstaan.
De oplossing tegen deze kraakjes wordt nu dus geboden door het vastzetten van de Gates-Rohloff opsteek-riemkrans op de nieuwe Splined Carrier L met de Lock-ring voor de opsteektandkransen in de maten 15T – 19T. Alle Gates-Rohloff opsteek-riemkransen zijn met de Splined Carrier L uitwisselbaar. De riemlijn blijft gelijk.


Santos heeft dit nieuwe opschuifsysteem voor de tandwielen nooit gebruikt. Zij gebruiken uitsluitend de Gates CDX tandwielen met schroefdraad, welke op de carrier geschroefd worden. Dit is een beproefd systeem dat niet kraakt. Bikefeeling heeft deze ook gebruikt tot deze niet meer leverbaar waren. Wisselen is dus alleen nodig als er recent een nieuw tandwiel met deze schuifpassing op is gezet én deze kraakjes geeft of als je een idworx fiets met riemaandrijving af fabriek hebt en deze geeft problemen.
 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.