opc_loader

Bikefit opleiding, optimale fietsafstelling voor vakantiefietsen.

Bikefit opleiding, optimale fietsafstelling voor vakantiefietsen.

Bikefitting voor vakantiefietsen.

Een leerzame Bikefit opleiding specifiek voor onze doelgroep, de vakantiefietser en fietsforens, in onze werkplaats in Oudenbosch.

Als je langdurig op je fiets zit wil je optimaal genieten en een goede fietspositie is dan belangrijk. Je wilt een comfortabele houding waarbij je je spierkracht optimaal omzet in pedaalkracht. Jouw niveau, doelen en lichaam bepalen wat jouw optimale fietspositie is. Ieder lichaam is anders, in lenigheid, stabiliteit en kracht.

Waarom?
Om optimaal te kunnen genieten is klachtenvrij fietsen belangrijk. Veel fietsers hebben wel eens last van lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen vaak verholpen worden door een juiste aanpassing van de fietspositie. Veel voorkomend zijn klachten zijn:

  • nek/schouders
  • onderrug
  • knieën
  • handen (tintelingen/gevoelloosheid)
  • zitvlak/zadelpijn

Het lichaam steunt met het zitvlak op het zadel, met de voeten op de pedalen en de handen op het stuur. De juiste zitpositie is afhankelijk van deze drie steunpunten. Voor de juiste zit zijn dan de framehoogte, de zadelhoogte, zithoek, stuurafstand en de hoogte van het stuur van belang voor de juiste afstelling.

Het goed afstellen van je bij ons gekochte fiets maakt bij Bikefeeling altijd deel uit van de aflevering.

Nu kunnen we je dus nog beter van dienst zijn. Bikefeeling, Get that feeling!

Door Niels Heuvelman, Bikefit pro instructor bij Innovative Cycling.

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED