opc_loader

Pinion-Gates-Neodrives Cursus 23-1-2020

cursus-pinion-gates-neodrives-santos-robbert-rutgrink-tobias-reimann

23 januari 2020 hebben we bij Santos onze kennis mogen vergroten met een mooie leerzame gecombineerde Pinion-Gates-Neodrives cursus. Bikefeeling vindt het van groot belang dat we alle up-to-date informatie van onze systemen en producten weten. De techniek staat niet stil, zeker niet in fietsland.

We begonnen met een Pinion training door hun technische man Tobias Reinmann. Nuttig want hoe goed Rohloff ook is, wij verkopen ook steeds meer Pinion fietsen. Waar er in het begin nog wat probleempjes waren met Pinion, zes jaar verder is deze dermate verbeterd dat Pinion net zo goed is als Rohloff. Tobias liet zien hoe de Pinion versnellingsbak werkt. En wat de oorzaken van kleine probleempjes zouden kunnen zijn. En hoe deze op te lossen. En hoe het in zijn werk gaat als we een Pinion opsturen.


Daarna kwam de Gates Corporation aan de beurt. Gates werkt ook hard aan de ontwikkeling en verbetering van riemen van hoge kwaliteit. De nieuwste productinnovaties werden goed uitgelegd. Ook werden er tips gegeven over hoe de riemen optimaal te monteren en onderhouden. En wat er mis is gegaan bij een rechte breuk, een schuine breuk of als er een hoop tanden van de riem af zijn. Leerzaam.

Neodrives was ook voor technische ondersteuning aanwezig. Er is extra uitleg gegeven over het Z20 systeem. Mooi was de opengewerkte motor en de kabelboom met alle aansluitingen. Blijkbaar kan je de USB poort op het display wel gebruiken om een extern apparaat op te laden, als je maar de juiste kabel gebruikt… We gaan het testen.


In het praktische gedeelte van de dag kregen we de gelegenheid om uit te proberen wat we over de producten hebben geleerd. Zodat we allemaal zo lang mogelijk kunnen blijven fietsen en er zoveel mogelijk plezier aan beleven!


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.