opc_loader

Nieuwste ontwikkelingen in de 2020 idworx collectie met Prijslijst 11-2019.

opinion-blauw-213-framekleuren-idworx

Rohler Ti BLT, All Rohler Ti en oPinion Ti Lady, 3 nieuwe Titanium idworx modellen in 2020

Blij zijn we met het besluit van Gerrit Gaastra om zijn All-Rohler en Rohler BLT óók in het Titanium te gaan maken. Ook komt idworx met een eerste damesframe in Titanium, de oPinion Lady.

Deze drie nieuwe Titanium fietsen hebben natuurlijk alle voordelen van de aluminium versies. Dankzij de uitstekende materiaaleigenschappen van de Titanium frames hebben deze een extreem lange levensduur en een superieure sterkte.

Deze fietsen worden leverbaar vanaf mei 2020.

Voor alle BLT Ti en BLT modellen geldt dat het onderscheid tussen de 'Multi' en 'Extreme' verdwijnt.
Er komt één basismodel wat individueel kan worden geconfigureerd. Standaard zijn 29"wielen en de 27,5 inch wielen worden een optie.

Bij de Easy Rohler Evo verdwijnt de aanduiding 'Urban' of 'Travel'.
Er komt een basismodel want naar wens kan worden afgemonteerd.


Ook heeft Gerrit weer nieuwe onderdelen ontwikkeld voor idworx die de fiets nogmaals verbeteren.

Ik begrijp dat hij een heel nieuwe schijfrem / remblok heeft ontwikkeld, we zijn benieuwd.... Er komt een Schwalbe Almotion 2 buitenband, en in samenwerking met Topeak een The Cage bidonhouder voor petflessen.

  • De schijfrem wordt in ieder geval 2021...
  • De Schwalbe Almotion 2.0 is ontwikkeld door Gerrit Gaastra in samenwerking met Schwalbe, en is een doorontwikkeling van de al erg goede Almotion. De band heeft een vernieuwd loopvlakontwerp met een meer negatief profiel op de zijwand. Dit zorgt voor meer grip Off-Road. Het nieuwe rubber materiaal zorgt ervoor dat de band nog ietsje lichter loopt. Helaas is de lekbestendigheid ietsje minder.
  • De DaCage bidonhouder is ontwikkeld samen met Topeak en geschikt voor 1-1½ Liter PET flessen met een flesdiameter van 90mm en een hoogte van 300-330 mm. De DaCage heeft een solide drie-punts bevestiging. Past dus alleen op de onderbuis op frames met een accu-mogelijkheid. Omdat je deze fles niet met één hand uit de houder krijgt is de toegevoegde waarde op dié plek niet zo groot...

Nieuw is dat het B&M achterlicht een remlichtfuntie op alle idworx fietsen behalve de E-bikes.
Het BUSCH & MÜLLER LED-achterlicht Toplight Line plus controleert met een processor het dynamosignaal. Als de snelheid aanzienlijk afneemt, registreert deze processor de vertraging en zorgt in het achterlicht voor duidelijk en zeer helder licht.

Nieuw is ook de idworx DaPad, Low squeal remblokken, exclusief voor de iBD hope remmen
Het in de fabriek geplaatste grafiet inzetstuk zorgt ervoor dat vervelende piepende geluiden effectief worden verminderd.


En idworx gaat de mogelijkheid bieden om je fiets in een van de 213 idworx kleuren te leveren in combinatie met 10 letterkleuren. Alle kleuren van de kleurentool kunnen ook worden besteld met een satijnen blanke laag. In vergelijking met "mat mat" heeft "zijdemat" nog steeds een lichte glans.

Daarmee gaat idworx, net als Santos, Custombuilt. Maak je idworx fiets eigen en uniek. Bij BikeBasics zullen ze voor een kleurtje een zwart frame ontlakken en daarna laten poedercoaten in een andere kleur. Dit geeft een iets minder strak resultaat als de originele lak. Door het stralen kunnen er kleine oneffenheden in het frame zitten die je ziet bij bepaald licht. De poedercoating is wel iets sterker dan de dunne lak. De meerprijs voor een dergelijk custom gespoten fiets bedraagt 300 euro. Hou rekening met ongeveer 6 weken extra levertijd.

De kleur Shady Grey, die vorig jaar al op de Rohler BLT te zien was, wordt een nieuwe tweede kleur. Voor 100 euro meerprijs wordt jouw nieuwe oPinion of All Rohler ook Shady Grey.

 

Voor RTI (Ergon) hebben ze een Cargo Bike in ontwikkeling waarvan ze ook een idworx versie kunnen maken. Dus straks de bagagage in de bak in plaats van in de tassen? Ook dit project wordt 2021.

In 2020 zullen de fietsen in prijs omhoog gaan. Ongeveer 100 euro voor de Easy Rohler, 200 euro voor de All Rohler en Rohler BLT, en ongeveer 300 euro voor de Pinion modellen.

Prijslijst idworx fietsen 11-2019 tot 11-2020


 


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.