opc_loader

Wensenlijst


Santos Travelmaster en Travel Lite met een Titanium frame?

Santos Travelmaster en Travel Lite met een Titanium frame?

Waarom een Titanium fiets-frame, wat is het voordeel van titanium?

  • Comfortabel door de verende en trillingdempende eigenschappen.
  • Onderhoudsvriendelijk, titanium roest niet
  • Lange levensduur, titanium vermoeit niet
  • Licht en toch stijf
  • Het is, én blijft erg mooi!

Titanium is ontdekt eind 1700 en is genoemd naar de onsterfelijke titanen uit de Griekse mythologie. Titanium heeft veel eigenschappen voor een ideaal fietsframe.

Titanium is licht, maar ook erg sterk. Het is iets comfortabeler dan staal maar dat verschil is minimaal. Het roest heel moeilijk door een natuurlijk aanwezig anti-oxidatielaagje en is daardoor zelfs bestand tegen pekel en zout. Daarom is een titanium frame vaak onbehandeld, een beschermende laklaag is niet nodig. Je kan titanium borstelen of zandstralen waardoor het een blinkend / dof uiterlijk krijgt. Titanium is zeer duurzaam, het vertoond geen metaalmoeheid. Waar andere metalen dit wel doen blijft titanium onverwoestbaar en vertoont het bijna geen gebruikssporen, zelfs niet na jaren van gebruik. Meer info over de eigenschappen van titanium/aluminium/stalen frames.

Maar als titanium dan zoveel voordelen heeft, waarom rijden er dan niet meer titanium fietsen rond? Dit is vanwege de prijs. Titanium is  een dure grondstof en daarnaast is het een arbeidsintensief proces om titanium te bewerken. Bij Santos zijn alle moddelen in Titanium te verkrijgen. Afwerking van dof tot blinkend. Meerprijs 2000 euro.

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED
Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.