opc_loader

Santos pasfiets met stack en reach meting.

Santos pasfiets met stack en reach meting.

Nieuwe Santos pasfiets, met Stack and Reach.

Stack en reach vormen de basis van je zithouding op je fiets, deze bepalen de speelruimte van een framemaat. Hierbinnen moet voor jou je ideale zithouding passen. Dit werkt erg makkelijk op deze pasfiets, omdat we niet beperkt zijn in de verstelbaarheid van een bestaande fiets. Ook kunnen we door snel wisselen goed de verschillen laten voelen.

Deze pasfiets gebruiken we natuurlijk ook voor de idworx fietsen!  Met deze stack en reach maten ontstaat een nieuwe manier waarop fietsen worden gemeten en vergeleken. Santos en idworx werken beide met framematen zoals 53-57 en met maten als L-XL enz. Maar net zoals met kleding heb je niet altijd dezelfde maat.


Stack & Reach laat zich het makkelijkst uitleggen d.m.v. een tekening hieronder:

Stack
De Stack geeft de hoogte van de voorkant van een fiets aan. Het is de verticale afstand tussen een denkbeeldige horizontale lijn door het middelpunt van het bracket en een horizontale lijn door de top van het midden van de balhoofdbuis. Een lagere stack wil zeggen dat je een diepere houding hebt dan bij een hogere stack. Als je je zadelhoogte weet kan je het maximale zadel-stuurhoogteverschil berekenen, dus weet je hoeveel speelruimte je hebt om je stuur op de juiste hoogte te plaatsen. Je hebt invloed op de stack door het gebruik van spacers, een verstelbare stuurpen te monteren of een andere vorm stuur te monteren.


Reach
De Reach is de horizontale lengte tussen een verticale lijn door het middelpunt van het bracket en een verticale lijn door de top van het midden van de balhoofdbuis. Deze afstand bepaald de lengte die voor het bracket ligt. Een langere reach geeft een diepere zit doordat het stuur verder van het zadel staat. De uitzondering hierop is een fiets waarin de zadelbuis onder een schuinere hoek staat. In dat geval kan een kortere reach toch een diepere zit geven. De reach kun je beïnvloeden door een kortere of langere stuurpen te monteren.


Zitbuishoek
De zitbuishoek bepaald de zadel setback. Een kleinere zitbuishoek leidt tot een grotere zadel setback; een grotere tot een kortere setback. Indien de zadel setback niet voldoende is, kan er gekozen worden voor een zadelpen met setback. Deze plaatsen het klemmechanisme van het zadel verder naar achteren.

Het juiste frame is de basis voor een perfecte afstelling van je fiets. De perfecte houding bereiken we door te variëren met de lengte van de stuurpen, de vorm van het stuur en de positie van het zadel.

Waar zitten nu de verschillen in zithouding tussen een Travel Lite of een Easy Rohler?

Wat is voor mij de prettigste zithouding? Deze verschillen kunnen we je nu makkelijker laten voelen met behulp van onze nieuwe  pasfiets. Met deze pasfiets hebben we altijd alle modellen én alle maten in huis. En wordt de bikefit beter én makkelijker voor ons  Ben je van plan om langs te komen voor een adviesgesprek? Daar nemen we graag de tijd voor, daarom moet je een afspraak maken en rekening houden met minimaal 2 uur tijd!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.