opc_loader

Wensenlijst


Mijn gravelbike, mijn vrijheid

Mijn gravelbike, mijn vrijheid

De nieuwste fietstrend is de gravelbike. Fietsavontuur, op zoek naar de mooiste plekken.


EEN GRAVELRACER IS EEN MIX VAN MOUNTAINBIKE EN RACEFIETS.

Misschien wel de meest veelzijdige fiets die je kunt kopen. Recht stuur en brede banden, krom stuur en racebandjes. Alles kan, alles werkt.
Met een gravelbike trotseer je elke ondergrond, grind, gras, zand en bosgrond, maar tegelijk fiets je ook comfortabel én behoorlijk snel op de verharde weg. Waar je racefiets moet afhaken, gaat de Gravelbike er juist helemaal voor. De framegeometrie is sportief maar ook comfortabel zodat je altijd relaxed fietst.  Met meer ruimte voor de banden en een kleine, stijve framedriehoek, voor meer controle in het veld. Niet je fiets maar jij bepaalt welke weg je kiest!

Opbouw Gravelbike:
•    Rohloff versnellingsnaaf of Pinion versnellingsbak.
Ideaal voor modderige paden en de met stenen bezaaide bergwegen. Kies de soepele draaishifter van Co-Motion óf raceshifters (van bijvoorbeeld Campagnolo) om hem te bedienen. Ze kunnen beide op een racebocht gemonteerd worden. De combinatie van Rohloff en raceshifters is uniek. De nette Gebla click-box zorgt ervoor dat je met een naafversnelling tóch het schakelgevoel van een racefiets kunt behouden. Voor de echte liefhebber dus!
•    Riemaandrijving.
Duurzaam en betrouwbaar onder alle omstandigheden.
•    Banden:
Kies tussen 35 en 50-60 mm banden, afhankelijk van je keuze voor asfalt wegen of juist off-road. En maximale bandbreedte in je fiets!
•    Remmen:
De hydraulische schijfremmen zorgen voor krachtige remprestaties en uitstekende dosering. Zo heb je altijd genoeg remkracht, ook met bepakking. En perfecte controle op elke ondergrond!
•    Duurzaam, betrouwbaar en onderhoudsarm.

Bepak je fiets zoals je wilt, een gravelbike heeft heel veel bevestigingspunten op het frame. Voor Bikepacking én fietstassen.

Onze gravelbike met de meeste mogelijkheden is de Santos Cross Lite. Deze is gebaseerd op het 4.29 MTB frame. Dus een sportieve fiets.


Nieuw is de Santos Gravelmaster.


Deze is gebaseerd op het Travelmaster 2+ frame. De Santos TM2+ was al een vakantiefiets voor verre bestemmingen, een heerlijke toerfiets en een betrouwbare woon-werk fiets. Maar het blijkt ook een ideale gravelbike te zijn. Zijn specifieke geometrie zorgt voor een direct stuurgedrag zonder stabiliteit te verliezen. Je kan er een  ergonomisch racestuur op kiezen wat ervoor zorgt dat je wat rechter op kunt zitten als je dat prettiger vindt. Met de Gravelmaster kun je alle kanten op. Letterlijk.

Maar ook de idworx Rohler BLT of oPinion BLT fietsen zijn als gravelbike uit te voeren. Deze fietsen hebben dan wel een recht stuur omdat er geen racebocht op past.

Ga je een kort weekend weg of wordt het een lange vakantie aan de andere kant van de wereld? Vooral on- of off-road? Neem je een tent en kookspullen mee? Wil je een comfortabele verende voorvork of juist een stabiel vast exemplaar? Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van de juiste en passende gravelbike.

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED
Uw bericht wordt eerst gecontroleerd voordat deze geplaatst wordt.